Slova mi vrátila radost

Slova mi vrátila radost Zdroj: iStock.com

Slova, která nosí štěstí. Říkejte je a myslete na ně každý den

Potřebujete posilovač nálady? Potřebujete umět začít říkat komplimenty lidem kolem sebe? Chcete si žít líp a být šťastná? Pomohou vám slova, šťastná slova, která si opakujte každý den.

Slova jsou odrazem našich myšlenek. Pozitivní slova pocházejí z pozitivních myšlenek a naopak. Proto se podívejte na slova, která vycházejí z vašich úst. Budete mít dobrou představu o směru, kterým se vaše myšlenky ubírají a jaka ovlivňují váš život. Síla slova je velká. Tím že používáme ta špatná, si v životě škodíme možná víc, než si myslíme. Co změnit slovník a mít se líp? Dle výzkumu Positivewordsresearch.com existují slova, která umějí přivolat pozitivní emoce, motivovat nás a činit život šťastnějším. Pokud se je naučíte používat, váš život půjde dobrou cestou. Zkuste na tahle slova myslet a zařadit je do slovníku každý den.

1. Vděčnost

Toto slovo má obrovskou sílu a může doslova změnit životy lidí. Chvalte a oceňte to, co vidíte. Oceňte věci, které se vám líbí, ale i ty, které se vám nelíbí. Možná si uvědomíte, že i tyto věci vás mohou posílit. Jak můžete procvičit vděčnost nejjednodušším způsobem? Večer, když jste v posteli, než usnete, vzpomeňte si ve své mysli na radostné věci nebo události z minulého dne. Budete usínat šťastná a pozitivně naladěná a i se tak probudíte. Začínejte slovy: "Jsem upřímně vděčná za..." "Jsem tak šťastná, že..." "Děkuji za..." a klidně si je i napište.

2. Krása

Toto slovo vás udrží krásné uvnitř i venku. Když začnete mít opravdu pocit, že jste krásná, lidé vás tak budou vnímat, i když možná nemáte dokonalé rysy. Podívejte se do zrcadla a řekněte si to: „Jsem krásná“ a ještě jednou.

3. Odpuštění

Odpuštění vám ulehčí život a nechá vás dýchat. "Odpuštění osvobozuje duši, odstraňuje strach. Proto je to tak silná zbraň." Nelson Mandela

4. Řešení

Pokud existuje problém, existuje i řešení. Vězte, že máte na výběr. Přesměrujte svou mysl tak, abyste viděla řešení, spíše než abyste se zabývala problémem. Tím, že se zaměřujete na hledání řešení, učíte se a rostete. Přemýšlíte o tom, co chcete, a rozhodujete, kam budete směřovat.

5. Zajímavé

Tím, že nevyřknete hned negativní úsudek a pohlížíte na věc či událost jako na něco zajímavého, otvírají se vám dveře k tomu, abyste poznala nové lidi a začala s nimi komunikovat. "Pokud chcete být zajímavá, zaujměte." David Ogilvy.

6. Doufám

Mít víru. Naději! Když je, vše půjde dobře a bude fungovat. Věřte.

7. Ano

To je mocné slovo, podporuje a potvrzuje pozitivní věci. Všichni víme, že je úžasné říct ANO na věc, o které víte, že ji chcete. Řeknete-li ANO ještě předtím, než danou věc získáte, brzy ji budete mít. "Když říkáš ano, vesmír ti pomáhá." Dan Brule

8. Skvělé

Něco se vám líbí? Něco se vám povedlo? Někdo vymyslel něco báječného? Reagujte jedním jediným slovem.

A je jich mnohem víc. Vybavte si jimi svůj pozitivní slovník. Používejte:

potvrzuji, jsem ochoten, zdravý, růst, harmonie, geniální, horlivý, lukrativní, hezký, čest, můžu, smát se, milovat, inspirovat, ráj, perfektní, silný, klid, revoluce, úspěch, akce, dobrodružství, přijmout, aktivní, výhoda, děkuji, lék, rozšířit, seriózní, objevit, přímo a další.