Raperka Sharlota

Raperka Sharlota Zdroj: archiv Vuch

V soukromí ale zase preferuje pohodlné oblečení a volnější střihy.
Peněženka z limitované kolekce Sharlota
Sharlota se svým dlouholetým partnerem a nyní už i snoubencem Lukášem Jirkovským, známým pod přezdívkou Lucas Blakk.
Sharlota ráda mění looky, pomáhají jí s tím mimo jiného i paruky.
Raperka Sharlota
9
Fotogalerie

Raperka Sharlota: Je důležité, aby si ženy navzájem nezáviděly

Provokuje, říká, co si myslí, a poukazuje na to, co je pro jiné tabu. Raperka Sharlota svou energii promítá do spousty věcí, ať už jsou to písně nebo produkty, které pod jejím vedením vznikají. Jaká je tahle žena-chameleon, v jejíž přítomnosti hned naskočíte na pozitivní vlnu? Dokáže ji kritika srazit na kolena? A co by chtěla vzkázat ostatním ženám?

Sharloto, léto je v plném proudu. Jak si ho užíváte vy? Skvěle. Jezdím koncerty, které se kvůli koroně nemohly uskutečnit, mám za sebou premiéru dvou filmů, kde jsem si zahrála, a snad se dostaneme i k moři. A užívám si své nové spolupráce.

Jedna z nich je tvorba limitované kolekce peněženek, je to tak? Takže kromě zpěvačky, moderátorky a influencerky jste i návrhářka. Povězte, co vás ke spolupráci vedlo? Firma Vuch mě pozvala na své první narozeniny, kde mě zaujaly jejich produkty, ale také způsob komunikace, a to jak na osobní úrovni, tak na sociálních sítích. V posledních měsících razím v oblasti spoluprací heslo, že nejlepší cesta je se spojit tak, abych do projektu mohla zasadit kousek sebe a pozvedla tak samotný produkt na vyšší úroveň. Všechno vymýšlím sama a graficky mi v tom pomáhá můj partner. Jsem šťastná, že si tak můžu uskutečnit své sny a vize. Výsledkem naší spolupráce jsou jedinečné peněženky, ke kterým jsem vymyslela i jednotlivé charaktery a jakou část mé osobnosti reprezentují.

Texty k produktům jste si psala sama, stejně jako ke svým písním. Co nebo kdo je vám inspirací? Řídím se vždy svými pocity a emocemi. Inspirace je všude kolem mě, ale vše, co dělám, vychází hlavně ze mě, z mého srdce a z toho, co jsem obecně prací, čtením knih nebo zkušenostmi v sobě nastřádala.

Raperka Sharlota
Raperka Sharlota | Zdroj: archiv Vuch

Ve vašich textech se hodně objevují popisy vnitřních pocitů, když je někdo souzený okolím, ale i takový apel na to být sama sebou. Ukázat to pravé já. Jaká je opravdová Sharlota? Všechno, co vidíte, jsem já. Nikdo není jen černý, nebo bílý, to se jen lidé zbytečně škatulkují. Ochuzují se o možnost se v životě změnit, zkusit něco nového, celkově se rozvinout a získat nové pohledy na věc. Já jsem ve svém životě vždycky dělala jen to, co jsem chtěla, co mi bylo příjemné a pohodlné. Tím jsem si v něčem dost uškodila, ale z dlouhodobého hlediska hodně pomohla. Díky tomu se ke mně dostávají zajímavé projekty a otevírají se mi možnosti, které jsou pro mě jako stvořené. Nemám chuť se s někým předhánět nebo někomu pořád něco dokazovat. Chci dělat, co mě baví, a je jedno, jestli to bude hudba, film, jestli nosím elegantní šaty, nebo crazy outfity. A myslím, že většina lidí, co mě už delší dobu sleduje, tohle dávno pochopila a respektuje to.

Pro mnoho dívek a žen jste inspirací vy i vaše hudba. Máte vliv. Co byste jim chtěla vzkázat? Toho by bylo! Bohužel, tyhle promluvy do duše málokdy dojdou právě těm, kteří to nejvíce potřebují. Ale nevzdávám se, už jenom díky tomu, co dělám a jaká jsem, motivuji spoustu žen k tomu jít si vlastní cestou. Důležité je, aby se ženy navzájem nehodnotily a nezáviděly si. Naopak se podporovaly a povzbuzovaly. Každá jsme jiná, a když si uvědomíme sílu svojí individuality, budeme atraktivní nejen pro sebe, ale i pro ostatní. Energie, která z nás vyzařuje, je velice důležitá.

Zabolí vás každý hejt, který je na vás mířený, nebo už jste si vypěstovala schopnost se s tím vyrovnat? Nevím, jestli jste někdy četla komentáře pod mými fotkami, ale obecně to není jednoduchá disciplína. Mám takovou povahu, že bych každému nejraději všechno vysvětlila, aby pochopil můj směr, ale už jsem dávno zjistila, že to nemá smysl. Lidé dřív konají, než myslí, a vůbec si neuvědomují dopady svých činů. Souvisí to s tím, že se nemají navzájem rádi, nedělají, co je baví, a pak si svou nespokojenost vybíjí na ostatních. Je to smutné, ale jak soustředíte svou mysl, podle toho se pak i cítíte. Já jsem odmalička veselé a šťastné dítě, a dokud mě něco nerozhodí, jedu na pozitivní vlně. Ostatní to mají často naopak, jsou negativní, dokud je něco náhodou nerozveselí.

Hrajete si s barvou vlasů, máte ráda výrazné líčení, s oblečením také různě experimentujete. V čem se cítíte nejlépe? Jak moc milujete fashion svět? Jde mi hlavně o to cítit se pokaždé jinak. Dokážu fitnout téměř cokoliv, co si vymyslím. Módu řeším každý den, vymýšlím outfity a je to můj full time job. Většinou se každý den cítím dobře v něčem jiném, proto věci tak často střídám. Ve volném čase mám ráda klučičí uvolněnou módu. Na akce zas nosím zajímavé šaty nebo vrstvené outfity, které většinou vybírám sama v sekáčích nebo na Vintedu, občas je doma ještě sama upravuji. Možnost dělat si svoje produkty, jako peněženky nebo oblečení, mi to usnadňuje, chodím pak pořád v tom, co jsem sama navrhla. To je právě případ i mé spolupráce se značkou Vuch – konkrétně je v nabídce limitovaná kolekce peněženek, která zastupuje rebelii všeho druhu. Ať už je pro vás rebelie to, že se rozbrečíte u pohádky nebo řeknete do tváře někomu, co si myslíte.

Jaký look vás teď láká? Co krátké vlasy? Miluju krátké vlasy na ženách, ale já na ně ještě nemám dostatek odvahy. Ostříhat se jednou třeba jako Miley Cyrus mě láká hrozně moc, ale svoje vlasy jsem kratší než po prsa nikdy neměla a dlouhodobě bych se v tom asi necítila dobře. Na léto si většinou dělám copánky, ale našla jsem se v tom, že si nechávám svoje přirozeně odrostlé vlasy a konce mám zesvětlené jako od sluníčka. Neláká mě mít barevné vlasy.

Sharlota na uvedení své kolekce peněženek
Sharlota na uvedení své kolekce peněženek | Zdroj: archiv Vuch

Jako vy jste inspirací pro mnohé, kdo je tou vaší inspirativní ženou? Jsem hodně podobná svojí mamce, ale jinak adoruju ženy obecně. I na Instagramu sleduji víc žen než mužů. Mám to nastavené tak, že mě ženy obecně nestresují svým vzhledem právě proto, že se s nimi nepoměřuji. Sleduji vše, co mě baví, a to mě dělá šťastnou. Ne deprimovanou, jak se obecně na sociálních sítích říká. Když mě něco štve, tak se to týká mě samotné. Někdy mám také depky jako každá žena, ale vždycky si je způsobím sama. Většinou si nepřijdu dobrá kvůli sobě, i přesto, že mě ten den x lidí pochválí. Jak říkám, sleduji, co je mi příjemné, a co mě nezajímá, ignoruji, směřuji myšlenky prostě jinam a jsem pak v pohodě.

Máme se z vaší strany těšit na něco nového? Co připravujete? Chystám se teď natočit videoklip na nově nahraný singl a tvořím podzimní kolekci oblečení.