.

. Zdroj: Wobsah

Půjčky (nejenom) pro maminky na mateřské dovolené

Mnoho žen starajících se o své ratolesti v době, kdy si vybraly pauzu od své pracovní kariéry, se cítí diskriminováno a znevýhodněno. Není se čemu divit. Často musí v životě čelit situacím, kdy jsou oproti svým pracujícím vrstevnicím odstrkovány společností na druhou kolej. Nejinak tomu je i v úvěrovém světě. Málokterá společnost je ochotná maminkám na mateřské dovolené či dalším sociálně slabším skupinám půjčit peníze, najdou se však i světlé výjimky.

Řešení hledejme v nebankovní sféře

Pokud jste právě maminkou na mateřské dovolené a ocitly jste se například krátkodobě bez partnerových příjmů, banka vám bohužel s tímto problémem nepomůže. Na ženy na mateřské dovolené je pohlíženo jako na nebonitní klienty, tudíž rizikové. Zejména kvůli nedostatečné výši příjmu jsou bankovní půjčky na mateřské dovolené velmi výjimečným jevem.

Řešením tohoto problému jsou půjčky bez doložení příjmů nabízené nebankovními společnostmi, které si mohou zřídit důchodci, studenti nebo právě maminky starající se o svá dítka. Pokud navíc na peníze spěcháte z urgentních důvodů, hodit se vám mohou i půjčky ihned, jež jsou rovněž hojně nabízené napříč českým internetem.

Zřídíte-li si půjčku bez doložení příjmů, je vhodné mít v takovém případě nějaký přivýdělek v podobě práce z domova (není to však podmínkou) nebo jistou podporu v partnerovi, který se splácením půjčky pomůže. Nezmiňujeme se o tom pro nic za nic. Ve chvíli, kdy by se na scéně objevila případná neschopnost splácet, může se také mateřská dovolená stát traumatem na celý život.

Uvažujete o půjčce na mateřské a přemýšlíte, jak o ni zažádat? Je to velice snadné, zvládnete to za pár minut a ještě u toho stihnete krmit vaši ratolest přesnídávkou. Žádosti o půjčky jsou v poslední době přístupné doslova z gauče. Stačí vám připojení k internetu, neboť žádost vyplníte online.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Nouzovou situaci může vyřešit i partner

Není-li pro vás představa, že si zřizujete půjčku bez stabilního zaměstnání, příjemná, pak vám může podat pomocnou ruku i váš partner. Zejména pokud to není s vedlejšími příjmy kdovíjaké, respektive jsou nulové. Právě pro případy krátkodobých výpadků příjmů v domácnosti nabízejí nebankovní společnosti celou řadu produktů, které umožňují tuto situaci řešit.

Příchod potomka na svět způsobí, že rodinný rozpočet doslova praská ve švech. Jednak vám vzrostou výdaje na domácnost, protože musíte živit další krk a navíc vám vypadne i jeden z příjmů ze zaměstnání. Pak už stačí opravdu jenom málo. Rozbitá pračka a lednička nebo i maličkost, jako pokuta za vysokou rychlost mohou napáchat v rodinném rozpočtu pořádné škody. Skvěle však poslouží půjčka před výplatou, kterou si může váš partner bez problému pořídit. Není však úplně vhodné využívat této možnosti příliš často.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Nebankovní půjčky vás dlouhodobě nespasí

Nebankovní půjčky jsou dobrým sluhou, ale špatným pánem. Především je třeba myslet na to, že bude třeba každou pořízenou půjčku splatit. Rovněž se jedná o krátkodobé řešení problémů, dlouhodobě pomůže pouze snížení měsíčních nákladů nebo naopak zvýšení měsíčního příjmu. Ani jedno však není snadné.

Máte-li dlouhodobé problémy s financemi, pak je na zvážení, zda není možné se například přestěhovat do menšího bytu nebo zauvažovat o jiných úsporách. V krátkém časovém horizontu může o půjčku do výplaty žádat v podstatě každý s jasnou představou , jak bude úvěr další měsíc splácet. Dlouhodobě se však nejedná o konstruktivní řešení.