Tentokrát se mi to splní

Tentokrát se mi to splní Zdroj: iStock.com

Myslete tak, aby se vám přání splnila. Je to jednoduché

Chtěla byste zhubnout, mít lepší práci, zplodit dítě, jet do Peru nebo uběhnout půlmaraton? Snů a přání máme v hlavě tolik. Jenže, proč se vám neplní a kamarádce jo? Možná špatně myslíte a jen se díváte. Co můžete udělat jinak?

Před rokem a půl jsem byla s kamarádkou na dovolené v Itálii a veškerá naše konverzace se točila kolem toho, že nemá partnera a s tím předtím to nevyšlo a že vlastně neví, koho chce. Jak jsme tak brouzdaly po milánských kostelech a obdivovaly jejich monumentalitu, jeden nás tak okouzlil, že jsme si v něm na delší dobu sedly. Nemodlily jsme se, jen jsme se rozhodly, co nejkonkrétněji myslet na naše přání a sny a představovat si je a dívat se do budoucnosti.

U mé kamarádky nestačilo přát si zajímavého muže, ale měla za úkol představit si vše konkrétně. Jaké bude mít koníčky, kde bude bydlet, jaký styl oblečení bude nosit, jak moc bude sportovat, kam spolu budou chodit, na jakou dovolenou pojedou, jaké konkrétní aktivity budou dělat, jak bude vypadat jeho byt atd. Byla to vážně legrace. V kostele jsme byly přes hodinu.

Minulý týden jsme jeli na další dovolenou, všichni v párech, a to i má kamarádka z Milána s mužem, kterého si vysnila v kostele. „Víš, že se mi plní všechna moje přání? Ne hned, ale v určitém časovém horizontu jo,“ říká mi nad Sachrovým dortem. „Dělám to jako v tom kostele, mám přesná přání i s detaily. Celý trik je v tom si to správně myslet.“ A já se jen usmívám a souhlasně přikyvuji, protože už také vím, jak na to.

Musíte vědět, co přesně chcete

V sílu myšlenky věří i americký lékař Joe Dispenza, který na základě svých zkušeností léčby po autonehodě sepsal a vydal knihu Vy jste placebo (Kosmas). Ta ukazuje, jakou sílu má myšlenka. Vždyť samotný placebo efekt je důkazem toho, že když věříme, že lék nám pomůže, tak se tak skutečně stane a je nám lépe. Tento princip se dá v životě využít mnohem šířeji, zejména na oblast vašich snů a přání. Jak si tedy přát a jak správně myslet?

Nejen tak obecně "Chci lepší práci", ale mít o svém přání jasnou představu. Musíte vědět, co přesně chcete. Chci pracovat ve velké firmě, být šéfovou, mít velkou kancelář, mluvit anglicky, chodit v kostýmku,… Hodně lidí má zmatené představy limitované něčím či plné pochyb a podmínek. Joe Dispenza doporučuje být co nejkonkrétnější a určitě se ve svých snech nedržet při zemi. Tak už to nebude jen abstraktní představa, ale vaše přání ve vás bude probouzet emoce s ním spjaté. Chcete zažít romantický víkend s přítelem? Definujte si, co je pro vás romantika, jak se má partner chovat, jaké místo je to pravé, co si vezmete na sebe, a užívejte si ten pozitivní pocit, který je startovním můstkem ke splnění snu. S emocemi totiž vaše vize ožije.

Děkujte předem

Jako by se vám přání už splnilo. Buďte vděčná dvakrát. Zejména za to, co máte, za to, že jste zdravá, trávíte s přítelem hodně času, který si užíváte, jste dobrou kamarádkou, ale zároveň už buďte i vděčná za to, co mít budete, že je vaše přání splněno. Jak říká moudro jednoho neznámého autora: „Štěstí nemůže přijít k těm, kteří nejsou vděční za to, co mají.“ Takže na cestě za svými sny intenzivně trénujte vděčnost za vše, co vám přináší a přinášelo radost. Pište si své deníky radosti, vděčnosti a přání.

Nechte jít přání do světa

Máte pocit, že musíte na své přání myslet, kudy chodíte, a čekat? Nikoliv. Věnujte konkrétní vizualizaci přání čas, a až budete mít jasnou představu, pusťte ji do světa a dejte věcem volný průběh. A jak se říká "Trpělivost přináší růže", což však v dnešní superrychlé době, kdy chceme všechno hned, moc neumíme. Naučte se nechat překvapit, dejte prostor věcem, aby se začaly dít. Většinou vám nabídka práce, nový partner, možnost cestovat, nová metoda hubnutí vstoupí do života znenadání, ale jen díky tomu, že jste si ji konkrétně přála.

Doktor Joe Dispenza vysvětluje tuto fázi jako čas, kdy máte vesmír na své straně. Začnete potkávat lidi, kteří s vaším přáním souvisí, zažíváte šťastné náhody, dostanete tip na zajímavé romantické místo, díky novému koníčku se víc začnete hýbat a samovolně hubnout. Čas, kdy necháte přání jít do světa, ale využijte aktivně. Kupte si například průvodce do destinace, kam byste se jednou chtěla podívat, ano, i průvodce Madagaskaru, je-li to vaše přání, začněte číst anglické knížky, abyste zdokonalila angličtinu a mohla s ní mluvit i v práci, kupte si in-line brusle, jen tak se dívejte na volné pozemky pro jednou váš budoucí dům snů. Jděte svým snům vstříc myšlenkou i činem a ono se to povede.