Buďte sami sebou

Buďte sami sebou Zdroj: archiv firem

Olga Knoblochová Lady Dermacol
Stýskání zakázáno
Ženy jsou ve své práci opravdu dobré
A Biography
Ženy jsou ve své práci opravdu dobré
11
Fotogalerie

Knihy o ženách, které svou kariéru posunuly výš. Nechte se inspirovat

Jsou ambiciózní, ale mají i velkou míru pokory. Zažívají úspěchy, ale i pády si v jejich životech našly své místo. Ponořily se do toho, co je baví, a dělají to doteď, a ještě lépe. A napsaly o tom knihy. Proč? Aby nám ukázaly, že to jde.

Život je nasměroval tak, že získaly zkušenosti a prošly si situacemi, které nebyly vždy lehké, ale nevzdaly se svých snů, pracovaly na sobě, šly proti proudu a rozjely svůj byznys. Dnes jsou ve svém oboru jedny z nejlepších. A od koho jiného bychom se měly učit než právě od těchto dam.

Pokračování 2 / 8

Autor: Isabella Hančlová, dcera paní Olgy

Po jaké knize sáhnout? Olga Knoblochová: Lady Dermacol

Olga Knoblochová Lady Dermacol
Olga Knoblochová Lady Dermacol | Zdroj: archiv firem

Olga Knoblochová, první dáma české kosmetiky už před mnoha lety rozluštila tajemství krásy a nenechala si to pro sebe. Stala se první českou vizážistkou a ukázala ženám, jak a čím se líčit. Jako profesionální kosmetička dokazovala ženám, a nejen jim, že líbit se může každý, stačí jen vědět, jak na to. Projezdila svět křížem krážem, sbírala zkušenosti a štědře rozdávala své vlastní poznatky a dovednosti. Stala se také spoluautorkou převratného objevu v kosmetice, jímž byl dokonale krycí Make-up Cover. Spolu se svou dcerou Isabellou Hančlovou dál propaguje a tvoří ženskou krásu. Kniha vás provede osudovým příběhem slavné Lady Dermacol, ale najdete v ní i originální kosmetické rady a návody, pomocí nichž si každý může pozvat krásu do svého vlastního života.

Pokračování 3 / 8

Autor: Vivienne Westwood a Ian Kelly

Po jaké knize sáhnout? Vivienne Westwoodová

  Vivienne Westwoodová
Vivienne Westwoodová | Zdroj: archiv firem

Když vyslovíte její jméno, před očima se formuje obraz divé rusovlásky v roztrhaných džínách, provokujícím tričku a všudypřítomných cvočků. Živoucí legenda, královna módy a punku. Holka z chudé dělnické rodiny narozená do šedi severoanglického maloměsta. Chcete vědět ze života této divošky víc? Začtěte se do prvního autorizovaného životopisu. Ze začátku se zdá, že nic jiného než nudná práce řadové učitelky ji nečeká, ale to by nebyla Vivienne. Spolu se svým výstředním partnerem Malcolmem McLarenem otevírá začátkem sedmdesátých let v Londýně butik, jenž se stane kolébkou úplně nového fenoménu jménem PUNK. Dveře si tu podávají motorkáři, lehké děvy, vyznavači sadomasochismu i fetišismu. Vivienne hýří šílenými nápady budícími nadšení… a jízda začíná.

Pokračování 4 / 8

Autor: Eliška Hašková Coolidge

Po jaké knize sáhnout? Pět amerických prezidentů, česká babička a já

Pět amerických prezidentů, česká babička a já
Pět amerických prezidentů, česká babička a já | Zdroj: archiv firem

Významná Češka, která se dokázala prosadit jak ve vrcholném politickém prostředí v USA, tak po revoluci i v bývalé vlasti. Rodačka z Prahy emigrovala v roce 1950 do USA a je již dostatečně známo, že kariéru začala v Bílém domě, kde dlouho pracovala jako zvláštní asistentka pěti amerických prezidentů, dále ve vysokých pozicích na Ministerstvu zahraničních věcí USA a v dalších důležitých amerických vládních organizacích. Dnes napomáhá společenským i podnikatelským kontaktům mezi Českou republikou a USA prostřednictvím své agentury Coolidge Consulting Services v Praze. Mentorka, podnikatelka a žena etikety, která učí dokonce i děti a teenagery.

Pokračování 5 / 8

Autor: Donna Karan

Po jaké knize sáhnout? Moje Cesta

Moje cesta
Moje cesta | Zdroj: archiv firem

Jakmile se začtete do předmluvy Barbry Streisand, velké přítelkyně samotné módní návrhářky, přečtete knihu jedním dechem. Nejprve vás vtáhne do samotného dění z útoku 11. září a pak se kolotoč intimní zpovědi roztočí. Tajné lásky, začátky kariéry, strmý vzestup. Otevřeně mluví o dvou důležitých mužích svého života, se kterými měla paralelní vztah, o mateřství a s nadhledem a grácií pohlíží na více než čtyřicet let strávených ve světě módy.

Pokračování 6 / 8

Autor: Soňa Červená

Po jaké knize sáhnout? Stýskání zakázáno a Stýskání zažehnáno

Stýskání zakázáno
Stýskání zakázáno | Zdroj: archiv firem

Stýskání vyšlo už v roce 1999 a končí návratem české komorní pěvkyně zpět do Čech.

Komorní pěvkyně Soňa Červená, česká mezzosopranistka, začala svou profesionální operní dráhu po zkušenosti z Osvobozeného divadla v operním angažmá v Brně, odkud po sedmi letech přešla do Berlína. V nejvýznamnějším tehdy východoněmeckém operním divadle vytvořila role, které jí otevřely cestu na prestižní světové scény západní Evropy i USA. K její strhující Carmen tvořily vynikající protějšek další role francouzského, německého a italského repertoáru i německé barokní opery. Dodnes aktivně vystupuje. Knihu nebudete chtít odložit a přečtete na první otevření. A abyste věděla, jak to bylo a je se Soňou dál, ihned si pořiďte i další pokračování Stýskání zažehnáno.

Sýskání zažehnáno
Sýskání zažehnáno | Zdroj: archiv firem

Pokračování 7 / 8

Autor: Charles Moore

Po jaké knize sáhnout? Margaret Thatcherová: 1. Dáma se neotáčí

Margaret Theacherová 1 Dáma se neotáčí
Margaret Theacherová 1 Dáma se neotáčí | Zdroj: archiv firem

Bývalá britská premiérka vypráví svůj život. Neuvěřitelně podrobný, fundovaný a zároveň neobyčejně živý popis zrození moci zosobněné ženou, která změnila Velkou Británii i svět konce 20. století. Autorizovaná biografie Margaret Thatcherové přináší neobyčejně barvitý obraz života jedné z nejmocnějších žen v historii lidstva. První díl začíná narozením Margaret Richardsové v rodině metodistického kupce v anglickém venkovském městečku a končí vítězstvím Železné Lady ve válce o Falklandy roku 1982, kdy podle mnohých vystoupala až na vrchol moci.

Pokračování 8 / 8

Autor: Oprah Winfray a Bob Greene

Po jaké knize sáhnout? Buďte sami sebou

Buďte sami sebou
Buďte sami sebou | Zdroj: archiv firem

Oprah Winfrey je neobyčejná žena. Má úžasnou schopnost komunikovat, být empatická, má smysl pro humor a dokáže spojovat lidi. V českém překladu najdete pouze knihu Buďte sami sebou, kdy vás Oprah společně se svým trenérem Bobem Greenem provede deseti kroky, které vám kompletně změní váš životní styl. Víc o jejím životě najdete v sedmi kapitolách jejího životopisu A Biography, kde dokumentuje různé aspekty svého života, zahrnující detaily jejích veřejných, soukromých a filantropických osobností.

A Biography
A Biography | Zdroj: archiv firem

Její život a podniky se i nadále rozšiřují, nyní zahrnují rozhlasový kanál, dva časopisy a vlastní televizní kanál Oprah Winfrey Network.