Christiana Laurenová - Božský bastard

Christiana Laurenová - Božský bastard Zdroj: archiv firem

Paolo Giordano - Osamělost prvočísel
Láska i hory přenáší
Sarah Watersová – Špičkou jazyka
Milostné dopisy slavných mužů
Olívie Úžasná - Už nikdy mě nelíbej
6
Fotogalerie

Knihy o lásce. Začtěte se a zamilujte

Samozřejmě nejkrásnější láska je ta reálná, kdy cítíte chvění v břiše, lehké polibky na tváři, objetí a šeptání slov. Přestáváte normálně myslet. Nevadí, jen létejte na oblacích. A abyste lásky měla ještě víc, začtěte se do těchto lásky plných knih.

Někdo má rád romantiku, jiný spoustu vášně, další potřebuje silný příběh. A hlavně všechny chceme na chvíli snít, být královnami, divokými milenkami, neodolatelnými svůdnicemi, milujeme muže, ale i ženy. Chceme, aby nás nosil na rukou, byl naším princem na bílém koni… Pojďte si tento zamilovaný čas zpříjemnit čtením, které vás nenechá chladnými. Vyberete si podle svého gusta. Zaručujeme, že dva dny nebudete nic jiného dělat než číst a snít.

Pokračování 2 / 6

Olívie Úžasná – Už nikdy mě nelíbej

Olívie Úžasná - Už nikdy mě nelíbej
Olívie Úžasná - Už nikdy mě nelíbej | Zdroj: archiv firem

Už jste slyšela o jejím blogu? Ne? Tak to rychle napravte a už nikdy neřeknete, že se nudíte a chtělo by to vzpruhu. Olívie každý týden píše novou povídku na svůj blog. Někdy je vtipná, jindy k zamyšlení. Témata hledá všude kolem nás – v tramvaji, při regresních terapiích nebo léčení energií Reiki. Vždy postaví svého hrdinu či hrdinku na životní křižovatku a nechá je hledat vlastní cestu. Její řešení vás mnohdy překvapí. Chcete mít povídky pěkně pohromadě a užít si je? Otevřete knihu Už nikdy mě nelíbej a začtěte se do třiceti příběhů, u kterých nebudete věřit, že nejsou o vás nebo vašich sousedech či známých. Vtipné (a někdy i smutné) povídky, které mají švih a šťávu. Stanete se součástí hledání životních lásek, rozchodů i nových životních cest. Nepřestanete se bavit neotřelými způsoby, jak své situace hrdinky a hrdinové v knížce Olívie Úžasné vyřeší. Budete tomu věřit, budete se smát i plakat a nebudete chtít knihu odložit.

Pokračování 3 / 6

Paolo Giordano – Osamělost prvočísel

Paolo Giordano - Osamělost prvočísel
Paolo Giordano - Osamělost prvočísel | Zdroj: archiv firem

Láska je komplikovaná, často jsme s ní sami, nevíme si rady a naše drobná rozhodnutí mění koloběh dění. Rozhodnutí uděláme během pár vteřin a jejich důsledky pak neseme po zbytek života. Pravdivost tohoto tvrzení doslova na vlastní kůži otestovali protagonisté románu: Alice a Mattia se v dětství rozhodli špatně… Přitom nešlo o nic závažného, ona se jen nechtěla stát závodnicí v lyžování a on nehodlal vzít na oslavu ke spolužákovi svou mentálně postiženou sestru. Během dospívání hledají svoje místo na světě ještě obtížněji než většina jejich vrstevníků, ale když se setkají, zdá se, že by se mohli najít jeden vedle druhého. Autor vystudoval fyziku, mohlo by se zdát, že cit pro něco, jako jsou silné emoce a jejich vykreslení, bude pokulhávat, ale opak je pravdou, budete unesená. Ostatně mrknout můžete i na film, který byl dle románu natočen.

Pokračování 4 / 6

Christina Laurenová – Božský bastard

Christiana Laurenová - Božský bastard
Christiana Laurenová - Božský bastard | Zdroj: archiv firem

Tahle kniha šla v mém okolí pěkně na dračku a rozvášnila kdejaký vztah. Nějakým omylem se dostala i k mojí tchyni, která nakonec dva dny nespala, aby ji přelouskla, a se sousedkou v knihovně na dlouho vypůjčily všechna volná pokračování. Západní Čechy se probouzely do vášně ovlivněné příběhem ambiciózní praktikantky a perfekcionistického šéfa, který je náročný, bezohledný… a naprosto neodolatelný! Božský Bastard. Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. On se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den.

Pokračování 5 / 6

Sarah Watersová – Špičkou jazyka

Sarah Watersová – Špičkou jazyka
Sarah Watersová – Špičkou jazyka | Zdroj: archiv firem

Láska je nevyzpytatelná a někdy princ na bílém koni není to, po čem žena touží. Mnohem víc je jí blízká jemná ženská duše. Lesbická láska už dávno není tabu, ale při čtení této knihy se budete červenat. V Británii knihu odmítlo vydat deset nakladatelství. Jedno však souhlasilo a rozpoutalo v literárních kuloárech vášnivé diskuze. Sarah Watersová začínala svou literární kariéru jako vědkyně a nikoli jako spisovatelka. Právě to je dobré mít na paměti, pokud se rozhodnete přečíst si její veleúspěšnou prvotinu Špičkou jazyka. Pohled do intimního světa lesbické lásky ukáže svět plný touhy a pocitů. Hrdinkou příběhu je mladičká Nancy Astleyová, dcera obchodníka s ústřicemi v přímořském letovisku, která se díky příbuznému dostane zadarmo na představení v místním varieté. Svět zpěvu a tance jí učaruje, ale ještě víc jedna z vystupujících, Kitty Butlerová, převlečená za mladého štramáka. Nancy navštěvuje všechna její představení, až se dívky spřátelí. Při společné cestě do Londýna vyplují city na povrch, dívky prožijí krásné období. Ale idylka netrvá dlouho.

Pokračování 6 / 6

Milostné dopisy slavných mužů

Milostné dopisy slavných mužů
Milostné dopisy slavných mužů | Zdroj: archiv firem

Milujete klasickou romantiku? Stýská se vám po časech, kdy slova lásky cestovala velké dálky schovaná ve vášnivě napsaných dopisech? Hrajete si s myšlenkou, že drahému napíšete milostný dopis? Proč ne? Inspirovat se můžete u slavných mužů, jako jsou Ludwig van Beethoven, William Blake, Napolean Bonaparte, Lord Byron, F. Scott Fitzgerald, Gustave Flaubert. Okouzlen jimi byl i Pan Božský, který je na usmířenou všechny své lásce Carrie přepsal. Její srdce se obměkčilo a čekala je pohádková svatba v těch nejkrásnějších střevíčkách.

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!