Velké ženy z malé země

Velké ženy z malé země Zdroj: archiv Velké ženy z malé země

Eliška Přemyslovna
Ukázka z knihy Velké ženy z malé země
Dita Přikrylová
4
Fotogalerie

Kniha, která nás baví: Poznejte velké ženy z malé země

Chcete si přečíst něco, co vás jako Čecha opravdu potěší? Seznamte se s příběhy žen, které svým průkopnictvím a odvahou vybočily z davu i zvyklostí a svým myšlením a činy předběhly dobu. Svět díky nim ví, co české ženy umí. Načerpáte z nich sílu jít si za svým snem.

Tenistka Petra Kvitová, architektka Eva Jiřičná, primabalerína Daria Klimentová, operní pěvkyně Dagmar Pecková, regionální ředitelka společnosti Google pro Česko, Slovensko, Rumunsko a Maďarsko Tania Le Moigne a mnoho dalších. Výběr 33 Češek i cizinek úzce spjatých s Českem je pestrým souborem známých, polozapomenutých i neznámých, ovšem stejně významných žen.

Eliška Přemyslovna
Eliška Přemyslovna | Zdroj: archiv Velké ženy z malé země

V knize najdete příběhy žen, které vynikaly nebo vynikají v oblasti medicíny, byznysu, cestování, architektury, umění a sportu. Každý příběh obsahuje tip a doporučení a čtenář si tím uvědomí, že může mít své sny, které si splní díky zodpovědnému přístupu, píli, vášni, odhodlání a disciplíně.

Ptáte se, jaká žena dala impuls k napsání této knihy? K myšlence napsat knihu o úžasných Češkách přivedla autorku knihy Renatu Mrázovou její desetiletá dcera Eliška. „Když jsme s dcerou četly knihu, kde je představených 200 světových žen, Eliška si povzdechla, že jí chybí zmínka alespoň o jedné české úspěšné ženě. Její věta pro mě byla impulsem pro zrod nápadu na vytvoření vlastní knihy o ženách, které mají kořeny v České republice a které si šly pevně za svým cílem. Plná odvahy jsem začala postupnými kroky realizovat svůj nápad, oslovila jsem svoji dlouholetou přítelkyni Denisu Proškovou, spoluautorku a ilustrátorku knihy, a pustily jsme se do práce,” říká Renata Mrázová. Ona sama věří, že základem pro vlastní spokojený život je víra v sebe sama. "Díky zdravému sebevědomí, odvaze a přesvědčení jsme všichni schopni dojít k vlastnímu úspěchu,“ říkají Renata Mrázová, nejúspěšnější žena českého byznysu, a známá ilustrátorka Denisa Prošková.

Cílem autorek je podpořit dívky i chlapce, ale i ženy a muže v budování vlastní sebedůvěry a ukázat jim na příkladech významných Češek, žen z tak malé země, že má každý šanci na to být úspěšným. Autorky chtějí přimět lidi k tomu, aby si více vážili svého původu a že pocházejí ze země s pevnými kořeny a byli na to také právem hrdí. Aby si všichni byli vědomi toho, že i Česko je místem, kde se rodí úspěch. Renata Mrázová a Denisa Prošková chtějí podpořit i všechny rodiče, aby se svými dětmi mluvili o tom, že bez ohledu na pohlaví má každý právo na šťastný a úspěšný život. Stejně důležitá je také podpora žen ze strany jejich otců, partnerů i manželů. Přes to, že žijeme v moderní době, mají osoby něžného pohlaví v porovnání s muži stále obtížnější cestu k úspěchu. Nechte se inspirovat a obohatit příběhy žen, co se přes těžké životní překážky nevzdaly, vytrvaly a dosáhly svého cíle.

Ukázka z knihy Velké ženy z malé země
Ukázka z knihy Velké ženy z malé země | Zdroj: archiv Velké ženy z malé země

Zlatou edici a standardní výtisk knihy Velké ženy z malé země, vstup na slavnostní křest v Kongresovém centru nebo třeba pexeso pro děti, to vše a mnoho dalšího si můžete předobjednat v rámci crowdfundingové kampaně na www.hithit.cz. Kniha bude vydána 6. března 2019. K dostání bude v české i anglické verzi.