...

... Zdroj: iStock.com

Jsem sama. Čtyři věci, které vám pomohou toto období využít k lepšímu

Ocitli jste se na své cestě životem – ať již z vlastního rozhodnutí nebo shodou okolností – v období, kdy jste sami? Poradíme vám, jak na to, abyste si samotu dokázali užít a necítili se osaměle.

PŘÍLEŽITOST K SEBEPOZNÁNÍ

Chopte se vzácného okamžiku, v němž jste pánem svého času. Pouze na vás záleží, čím ho naplníte. Máte čas, který můžete věnovat jen sami sobě a svým myšlenkám. Využijte příležitost a ujasněte si, kdo skutečně jste, co opravdu od života chcete a čeho byste rádi dosáhli. Sami se sebou se můžete o sobě hodně dozvědět, a to je velmi cenná zkušenost.

Uvědomte si, co máte na sobě rádi i to, co na vás oceňují vaši blízcí, a rozvíjejte to. Samota umožňuje slyšet náš vnitřní hlas.

UŽÍVEJTE VÝHOD SAMOTY

Teď můžete všechno. Máte svobodu rozhodování a nikdo vás v ničem neomezuje. Klidně si můžete drobit sušenky do postele, pouštět jednu písničku pořád dokola a dívat se na staré díly oblíbeného seriálu. Navíc, kam si co doma dáte, tam to taky najdete. Užívejte si chvíle, které máte jen sami pro sebe a kdy vám nikdo do ničeho nemluví.

ZKOUŠEJTE NOVÉ VĚCI

Chtěli jste konečně začít cvičit? Zapsat se do kurzu španělštiny nebo vaření? Naučit se tančit salsu? Sem s tím! Neváhejte ani vteřinu a pusťte se do uskutečňování svých snů, které jste odkládali na dobu neurčitou s tím, že „někdy v budoucnu, možná“. Teď je na to ta pravá chvíle! Dělejte, co vás nadchne a naplní pocitem štěstí. Nové zážitky a nové dovednosti jsou také cestou k získání nového sebevědomí.

POZNÁVEJTE NOVÉ LIDI

Nové zážitky přinášejí i možnost poznávat nové lidi. Nebraňte se navazování nových kontaktů, ale nezapomínejte ani na své staré známé a přátele, které jste dlouho neviděli. Teď máte čas i na setkání, která jste odkládali na neurčito. Žít sám neznamená žít v izolaci.

Nepleťte si samotu s osamělostí. I mezi lidmi si člověk může připadat osaměle, když chybí sdílení s ostatními. Jestli se cítíme špatně, asi jsme v nesprávné společnosti. Teď je to jen na vás, koho si pustíte do života.

Článek vyšel v časopise Moje psychologie. V srpnovém čísle na vás čeká spoustu dalšího čtení – například rady a tipy, jak do svého života zase pozvat vášeň. Přinášíme manuál flirtu i zpovědi single žen, text o tom, jak mluvit o sexu i při sexu, a velký rozhovor s Veronikou Žilkovou a Agátou Hanychovou. To vše v srpnovém čísle časopisu Moje psychologie.

titul
titul | Zdroj: red