Ivanka Trump

Ivanka Trump Zdroj: profimedia.cz

Jak strávit prvních deset minut pracovního dne podle Ivanky Trump

Podnikatelka, modelka a zejména dcera amerického prezidenta má svůj pracovní den velmi nabitý. Je maminkou tří dětí, má svoji značku oblečení a doplňků, se svými bratry působí na pozici výkonné viceprezidentky společnosti Trump Organization. Není toho málo, a tak je potřeba, aby Ivanka věděla, jak efektivně pracovat s časem. Tady jsou její tipy.

To, jak ráno uchopíte svůj pracovní čas, má vliv na celý váš den. Často ráno v práci nevíte, čím začít, a nakonec skončíte v kuchyňce nad přípravou ranní kávy a plánujete si brzké čtení emailů? Co začít pracovní den efektivněji? Ivanka Trump se inspiruje radami Grahama Flanagana a Justina Gmosera z Business Insider.

1. Kontrolujte emaily, ale ne v práci

Tím, že se podíváte na e-maily a odpovíte na ně dříve, než dorazíte k vašemu pracovnímu stolu, začnete den v reaktivním duchu spíše než v aktivním. Zkontrolujte je, než půjdete do práce, ať už doma nebo během vaší cesty. Po příchodu do práce se už pusťte do opravdové aktivity, kdy pouze nereagujete, ale už udáváte směr.

2. Začněte plánováním

Zapište si své úkoly pro daný den. Během několika minut rozlište mezi tím, co je naléhavé a co je skutečně důležité. A s tím začněte.

3. Vytvořte plán útoku

Rozdělte své obecné cíle do činností (plánování schůzek, příprava podkladů pro poradu, zrušení, co nestihnete…). Lépe se vám začnou dělat úkoly, pokud si uděláte plán. Připojte i předpokládaný čas, abyste věděla, co vlastně za den zvládnete.

4. Vytvořte si seznam priorit

První udělejte věci, které potřebují hodně koncentrace a vaši vůli, neboť s ubíhajícím dnem se tyto dvě schopnosti opotřebovávají a po obědě už je skoro nevzkřísíte. Pusťte se do toho nejtěžšího, dokud je vaše mysl ještě čerstvá.

Deset minut uběhlo a můžete začít.