Úspěšné ženy

Úspěšné ženy Zdroj: istock.com

Co rozhodně nedělají úspěšné ženy. I to je dobré vědět!

To, co máte dělat pro svůj úspěch, už řada z nás ví. Brzy vstávat, mít perfektně zorganizovaný čas, ale víte taky, čemu se vyhnout, aby šlo vše hladce? I úspěšné ženy mají svou černou listinu věcí, kterým se obloukem vyhýbají.

Každá žena chce být v oblasti, kterou má ráda, úspěšná. Ať je to rodina, vlastní podnik, pozice ve firmě, vždy touží věci dělat dobře a radovat se z výsledků. Jestli jste jako já, jistě s radostí hltáte knihy, rozhovory, a hlavně rady úspěšných žen. Mají spoustu za sebou a mohou nás svým přístupem nasměrovat správným směrem. Ale vedle rad, co dělat, jsou i věci, které nedělat. Kromě definice úspěchu existuje i seznam věcí, které úspěšné ženy nikdy neudělají:

1. Úspěšné ženy nikdy neignorují své obavy

Pokud se chcete pohybovat vpřed, musíte čelit vlastním strachům. Nikdy neztrácejte cennou energii a využijte ji na srovnání si svých myšlenek, emocí, a to takovým způsobem, který vás připraví na úspěch v podnikání a životě. Potlačení negativního pocitu mu dává větší sílu, podnítí obavy a zpomaluje nás. Ve skutečnosti, tím že se snažíme ovládat to, čeho se obáváme, zvyšuje se pravděpodobnost, že se to stane.

2. Úspěšné ženy nikdy neutíkají od konfliktu

Lidé, kteří se vyhýbají konfliktu, předpokládají, že konflikt vždy vypadá agresivně. To ale není pravda, protože konflikt se může maskovat v mnoha formách. Musíme být opatrní vůči jakémukoli chování druhých, které se většinou snaží manipulovat s našimi emocemi nebo myšlenkami. "Důležité je si konflikt uvědomit a vybrat správnou reakci, tak abychom nejednali z pozice strachu a nevědomosti,“ říká agentka FBI LaRae Quy, autorka knihy Tajemství silné mysli. Nebuďte tedy ve své reakci unáhlená, vnímejte pozici druhého člověka, proč tak jedná. Je to závist, zloba, snaha o ponížení, nebo na špatné situaci opravdu nesete vinu? Podle toho jednejte.

3. Úspěšné ženy nikdy neposlouchají vnitřní kritiku

Své pochybnosti a úzkosti zamknou do šuplíku a nenechají se jimi zviklat. Klíčem úspěchu je učení, jak řídit své emoce a pomocí správných, pozitivních slov ovládat vlastní myšlenky.

4. Úspěšné ženy nikdy neočekávají dokonalé okolnosti

Zapomeňte na získání perfektní práce nebo čekání na dokonalé podmínky, abyste udělala krok vpřed. Naučte se rozlišovat mezi bolestí růstu a bolestí utrpení. Je snadné říci, že podmínky jsou špatné, nic se vám neděje, jak chcete, to umí každý. Ale vzít situaci do svých rukou, to umí jen ti, co to chtějí někam dotáhnout.

5. Úspěšné ženy nikdy nevidí svou minulost jako chybu

Udělala jste v životě spoustu chyb? Nevadí, důležité je, zda jste se z nich poučila. Některé chyby z naší minulosti mohou být bolestivé nebo špatné, ale místo toho, abyste nad nimi lamentovala, podívejte se na ně jako na příležitost dozvědět se něco, co jste nevěděla, než se to stalo. I život vedle lidí, jako jsou kolegové či přátelé, kteří udělali chybu, nás může mnohému naučit.

Minulost nás nedefinuje, prostě nás připravuje na cestu směrem k úspěchu a moudrosti.

6. Úspěšné ženy nikdy nezmeškají příležitost zazářit

Nebojí se věcí, nad kterými ostatní váhají. Ať je to cokoliv, udělají to dobře a okamžitě se odliší od většiny.

7. Úspěšné ženy nikdy nezklamou

Mnoho lidí se ospravedlňuje a říká, že štěstí rozhodne, zda budou úspěšní, nebo ne. Mentálně silní vůdci však ovládají vlastní štěstí, protože vidí úspěch nebo selhání jako něco, nad čím mají kontrolu. A proto ovládejte své štěstí využitím příležitostí, které mohou zlepšit váš život.

8. Úspěšné ženy nikdy nepodceňují přípravu

Vždy ví, o čem mluví, a nepodceňují přípravu. Setkávají-li se s novými investory, klienty, zákazníky, zkrátka lidmi, kteří pro ně mohou být zajímaví, udělají si domácí úkoly a zjistí si vše potřebné a než otevřou ústa při setkání, jsou připravené.

9. Úspěšné ženy nikdy neřeknou slova jako…

Nemůžu. Přestat a končit. Ukazovaly by tím, že si vytvořily své vlastní hranice a poukázaly by na strach z neúspěchu. „Bez ohledu na to, jak těžké bylo vyšetřování, slovo "ukončit" bylo to jediné, které jsem za svých 24 letech u FBI nikdy neslyšela,“ potvrzuje agentka FBI LaRae Quy, autorka knihy Tajemství silné mysli.

A my jen dodáváme, že úspěšné ženy rozhodně všechny tyhle věci nedělají stále a najednou. Protože ve chvíli, kdy to neklapne úplně podle jejich představ, platí bod číslo 5.