To o čem budu snít, to budu mít

To o čem budu snít, to budu mít Zdroj: iStock.com

Chcete si plnit sny? Řiďte se zákonem přitažlivosti

V dnešním světě je tolik lidí, kteří mají potenciál být skvělí. Otázkou ale je, proč nejsou. Jednou z odpovědí na tuto otázku je takzvaný zákon o přitažlivosti. Podle něj se totiž to, na co nejvíce myslíte, nakonec ve vašem životě projeví. Takže je načase si začít správně myslet.

Jedné vaší kamarádce se daří, na co sáhne, a plní si jeden sen za druhým. Nedávno s vámi mluvila o tom, že by si přála povýšit, a není tomu ani měsíc a šéfová jí navrhla místo zástupkyně. A to ani nezmiňujete její cestovatelské sny, vlastní blog a pět kilo dole. Co děláte jinak? Málo se snažíte? Jsou cíle příliš nerealistické?

Zákon přitažlivosti říká: Stačí si jen uvědomit pár základních věcí a začít správně přemýšlet. Pozorujte svou kamarádku, jak se chová, myslí a jak přemýšlí o svých snech, a pojďte si přitáhnout i vy ty své.

Změňte způsob, jakým myslíte

Ano, vaše hlava a hlavně to, o čem v ní přemýšlíte, ovlivňuje to, co se vám v životě děje. "Jen tu budoucnost, kterou jasně vidíte, si můžete i vytvořit," říká Dayena Jackson, motivační koučka a blogerka. A to se týká úspěchu i neúspěchu. Černé myšlenky a negativismus, nedostatečná víra v sebe vám přinesou přesně tohle. Naše mysl je neuvěřitelně silný nástroj a může nás posunout tam, kam potřebujeme. Víte přesně, co právě teď chcete? Pokud nevíte tuhle základní věc, netušíte ani, co vlastně dělat. Chcete mít spokojenou rodinu? Chcete najít toho pravého, nebo radši ještě cestovat, skládat hudbu nebo se stát lektorkou jógy? Zjistit, co chcete, je nejtěžší krok, ale pomůže vám k tomu i následující tip:

Využijte svůj potenciál

Pokud chcete přitahovat úspěch, musíte si uvědomit, v čem jste dobrá. Musíte věřit, že máte schopnosti a vůli k tomu, abyste dané věci dosáhla. Nerada se v práci spoléháte na druhé? Pak asi přehodnoťte svou touhu pracovat jako produkční u filmu. Celý život jste studovala ekonomii, ale ve skutečnosti vás baví lidi koučovat? Určitě najdete místo, kde využijete obojí.

„Když si uvědomíte, že jste cenný a dobrý člověk a máte co nabídnout světu, začnete přitahovat všechny tyto neuvěřitelné zážitky do svého života. Potenciál, který žije uvnitř vás, čeká, dokud ho nenajdete,“ podporuje a motivuje Dayene.

Přijměte osobu, kterou jste

Podívejte se na lidi kolem sebe, kteří vás obklopují. Jací lidé jsou k vám přitahováni? Věčně si stěžující, vystresovaní, s hlavou plnou ideálů, ale skutek utek. A jaká jste vy? Kdyby vás někdo změnil na magnet, jaký druh lidí by k vám byl přitahován? Ten druh atmosféry, kterou rozdáváte, láká a vábí lidi s podobnými názory.

Jací lidé jsou ve vašem okolí? Nejsou moc negativističtí? Většina vašich známých neví, co chce? Pak se zkuste zamyslet nad svými postoji. Pracujte na tom, abyste se stala druhem člověka, kterého chcete přitáhnout do svého života. Zaměřte se na váš osobní růst a všechno ostatní přijde. To je zákon přitažlivosti.

Pracujte na svých snech

Chcete-li mít život, po kterém toužíte, musíte se zavázat k naplňování vašich cílů a snů. Musíte udělat první krok. Právě důsledně dodržované aktivity prováděné denně vás vedou blíž a blíž k vašim snům. Když mluvíte s nějakým úspěšným manažerem či podnikatelkou, nikdo z nich vám neřekne, že mu úspěch spadl přímo do klína. Slyšíte o dlouhých a dlouhých hodinách práce a učení se. Ani kamarádce, která zhubla 15 kilo, se to nepodařilo přes noc. Stálo ji to úsilí, režim a postupovala krůček po krůčku.

Začněte tedy tím, že si nastavíte cíle, zapisujte je a nastavte si plán činnosti. Jakmile si váš mozek a tělo uvědomí, že máte vůli a chuť cíle dosáhnout, pomohou vám. Ujistěte se, že vaše cíle jsou měřitelné a že každý vede k dalšímu, pak k dalšímu a tak dále. Právě tyto důsledné akce, prováděné denně, nás vedou blíž a blíž k našim snům.

Posilujte vizualizaci

„Abyste plně využila zákon přitažlivosti, potřebujete každodenní posílení vaší vizualizace a důvěry, že funguje. Držte se svých snů a zůstaňte věrní tomuto vidění. Nikdy je nenechte odejít,“ doporučuje Dayene.

Jedním ze způsobů, jak posílit svoji vizualizaci, je to, že si 10 až 15 minut denně představíte svou budoucnost a budete přemýšlet o emocích, které budete prožívat, uvidíte lidi, se kterými se potkáte, zkrátka si to představíte úplně živě. Když si to takto budete představovat, nepřestanete mít chuť pracovat na svých snech. A ony se brzy splní.