Místo, kde se plní sny

Místo, kde se plní sny Zdroj: istock.com

8 způsobů, jak vám může lednička pomoci s motivací a organizací. Vyzkoušeno!

Říká se, že průměrný Američan otevírá dveře chladničky 22krát denně. U nás Čechů to nebude asi moc rozdílné. Tak i tak je to víckrát, než se za den podíváte do svého diáře. A zejména po ránu. Co využít toto frekventované místo k vylepšení svého života. Tady jsou návrhy.

Možná jste na tom jako já, máte papírový diář, sdílený rodinný v telefonu, v pracovně nástěnku, všechno funguje, jen ne u vašeho partnera. Ač disponuje se stejnými možnostmi, to, že jdete večer do divadla nebo že dceru vyzvedává dnes právě on, mu nějak uniká. Abyste se vyhnula věčnému telefonování, připomínání a hrála si na jeho matku, přemýšlíte, jak to udělat. A tak máme na lednici obří kalendář, kde to všechno je a ON to vidí. Ráno s kávou pročítá, co se děje, a je-li toho moc, rovnou si to vyfotí a světe div se, funguje to. Takže proč ji nevyužít pro svůj rozvoj a i pro rozvoj celé rodiny. Zkuste tohle.

1. Vytvořte vizionářskou desku

Takový ledový vision board. Líbí se vám spoustu věcí, máte sny o hezkém domě, novém autě, dovolené v Karibiku, o všem, co byste chtěla zvládnout, tak šup s tím na ledničku. Sice si je asi nevyčarujete, ale tím, že je budete často vídat, začnete se s těmito věcmi více identifikovat, a to vám pomůže hledat správnou cestu, jak těchto cílů dosáhnout.

2. Místo pro inspirativní slova

Potřebujete trochu pobídnout k dosažení vašich cílů? Napište si citáty, věty, které vás motivují, a připněte si je na lednici. Že se ráno probudíte bez energie a zápalu či s náladou pod psa? Když půjdete pro svou snídani do lednice a vaše oči zavadí o motivační slova, uvidíte, že bude líp. Přeci jen vidět tatáž slova 22krát za den, to už dokáže s věcmi ve vašem životě zahýbat.

3. Připomínejte si své blízké

Máte přátele, kterým se chcete ozvat? Slibujete, že budete častěji volat své mámě? Aby nezůstalo jen u slibů, dejte fotografie své rodiny a i lidí, které máte ráda, na oči. Takže na ledničku. Budou se vám připomínat a když budete ledabyle postávat před ledničkou a urputně přemýšlet, co si dát k večeři, možná zvednete telefon a zavoláte babičce o radu. Té napsat na Facebook nemůžete.

4. Dejte si zlatou hvězdu

Inspirujte se dětmi ze základních škol, které když něco zvládnou, dostanou ke svému jménu na nástěnce pochvalu ve formě pozitivního symbolu, zlaté hvězdy, malé medaile nebo smajlíka. Použijte stejnou motivaci. Zvládla jste dnes důležitou poradu, večer uvařit skvělou večeři a ještě si zacvičit? Jste hvězda, tak si ji tam připněte. Chcete-li motivovat i ostatní členy rodiny, dávejte hvězdy i jim.

5. Vyvěste své finanční cíle

Šetříte na dům, auto nebo dovolenou? Pokud hledáte místo, kde byste si měli připomínat, že je třeba se držet plánu, dveře ledničky jsou skvělé místo. Přibližně 22krát kolem svého plánu projdete, a to by v tom byl čert, abyste něco neušetřila.

6. Motivujte se k pohybu

Chcete zhubnout nebo více sportovat a méně jíst navečer? Vytiskněte si své fitness cíle, ideálně i s fotkami, co chcete dělat, do jaké velikosti zhubnout nebo naopak čím se rozhodně nechcete stát a uvidíte, jak vaše motivace bude stoupat.

7. Centrální plánování jídla

Znáte to. Otázka dne. Co bude k obědu nebo k večeři? Banální, ale každodenní zatížení hlavy. Máte-li navíc v rodině děti, které vám na dlouze připravované jídlo řeknou jen: “Jéé, to mi nechutná. Už zase brokolicová polívka?“ Každý má své preference, tak jim dejte prostor. Udělejte si týdenní seznam jídel a nechte ostatní, aby si napsali, co chtějí. Snáz se vám bude nakupovat a jakmile přistoupíte k lednici, budete vědět, pro co dnes na večeři sáhnout.

8. Vytvořte seznam přání

Jsou věci, o kterých si myslíte, že je moc chcete a možná, že se bez nich neobejdete. Vyzkoušejte pravidlo 30 dnů. Napište si jejich seznam a připněte ho na dveře chladničky. Do položky uveďte datum. Tuto položku si po dobu 30 dnů nemůžete koupit. Na konci období, pokud si budete stále myslet, že to potřebujete, tak si to kupte. Avšak pravděpodobně zjistíte, že vaše touha uplynula. Na tolik nutně, nutně potřebné boty si za pár dní možná ani nevzpomenete. Vaše vášeň bude zkrocena.