Emma Watson

Emma Watson Zdroj: Profimedia

8 věcí, které bychom se měly naučit od Emmy Watson

Je inteligentní, cílevědomá, mladá, krásná. Je inspirativní. Emma Watson má všechny předpoklady k tomu, aby ji ženy nenáviděly. Spíše bychom se jí ale měly inspirovat. Proč? Tady máte 8 důvodů.

Kdykoliv Emmu Watson vidím nebo slyším mluvit, připadám si jako omámená. A to jsem stoprocentní heterosexuál. Jenže ona je chytrá, bojuje za dobré věci, je nesmírně krásná a navíc vystupuje skromně. Od roku 2014 působí jako velvyslankyně dobré vůle v OSN a snaží se o rovnoprávnost mužů a žen ve společnosti. Kampaní He for She ale cílí spíše na muže, aby i oni měli touhu to změnit.

Ale je toho daleko víc, co bychom se od této sedmadvacetileté herečky měly naučit.

Pokračování 2 / 9

Zůstaňte nohama na zemi

Prožívat obrovskou vlnu slávy v pubertě a nezbláznit se z toho musí být skutečně náročné. Samozřejmě, že záleží i na vašem okolí, jak daleko vám dovolí zajít, ve finále jste to ale vy, kdo v sobě musí najít dostatek pokory, aby vám sláva nestoupla do hlavy. Ať už se vám v životě podaří cokoliv, vždycky zůstaňte nohama pevně na zemi. Pád z obláčku bývá mnohem bolestivější než cesta na něj.

Emma Watson
Emma Watson | Zdroj: Profimedia

Pokračování 3 / 9

Vzdělávejte se pro sebe

Už jako Hermiona se Emma Watson radovala, že učení a studium je zábava, nikoliv „pruda“, jak říkali její kamarádi. Herečka to tak má ale i v reálném životě. Ačkoliv ve třinácti letech měla na kontě takové jmění, o kterém se mnohým z nás ani nezdá, neusnula na vavřínech a rozhodla se jít studovat na Brownovu univerzitu. Tím vysílá vzkaz, že studovat bychom neměly pouze proto, abychom dostaly co nejlepší místo, ale že vzdělávat bychom se měly samy kvůli sobě a rozvoji. Za vzdělání ostatně bojuje i na celosvětové úrovni.

Emma Watson
Emma Watson | Zdroj: Profimedia

Pokračování 4 / 9

Buďte princezny bojovnice!

Od mala je nám vtloukáno do hlavy, že máme být princezny, křehké, jemné. „To je ale kravina. Myslím, že bychom měly být bojovnice. Pokud mám být princeznou, tak pak princeznou bojovnicí. Mám dojem, že se ženy bojí být silné a statečné něco dokázat,“ řekla Emma Watson na tiskové konferenci v roce 2011. Nebojte se tedy bojovat sama za sebe. Předejdete pak tomu, že vás nějaká životní událost nemile překvapí.

Emma Watson
Emma Watson | Zdroj: Profimedia

Pokračování 5 / 9

Stůjte si za svým, i když vás nikdo neposlouchá

Když Emma Watson vystoupila v OSN v září 2014 se svým projevem o rovnoprávnosti žen a mužů (He for She speech), moc lidí ji zřejmě vážně nebralo. „Možná si říkáte – Kdo je ta holka z Harryho Pottera? Co dělá v OSN? A opravdu je to dobrá otázka, ptám se na to samé,“ řekla s humorem sobě vlastním. Tehdy svým projevem zahájila kampaň He for She. Od té doby ale vytrvale bojuje za to, aby měly ženy stejné šance a možnosti jako muži, i když je si vědoma, jak dlouhá a trnitá cesta to je. A pomalu začíná sklízet plody své úrody. Její hlas je slyšet čím dál tím více a Emma Watson je považována za jednu z nejvýraznějších opinion leader své generace.

Podívejte se na projev Emmy Watson na půdě OSN:

Video placeholde

Pokračování 6 / 9

Nikdy nezapomeňte, kdo vám pomohl

Spojovat Emmu Watson stále s Hermionou je trochu přežitek. Ona ale nikdy nezapomene na to, kdo stál u zrodu její kariéry, a je si dobře vědoma, kde by byla nebýt série o čarodějnickém učni. „I když mi bude třeba sto let a budu sedět v houpacím křesle, pořád budu velmi hrdá, že jsem byla součástí filmů o Harry Potterovi,“ řekla v jednom z rozhovorů. Nikdy tedy nezapomínejte na to, kde jste začínala a jakou šanci vám tam dali. Ať to byly začátky jakékoli, dost možná byste bez nich dnes neseděla tam, kde jste.

Emma Watson
Emma Watson | Zdroj: Profimedia

Pokračování 7 / 9

Buďte feministka. A buďte sexy

Je smutné, že i v dnešní době si spousta lidí si představí pod pojmem feministka ošklivou a zatrpklou ženu. Ale tak to vůbec není. Emma Watson je feministka. Což leží v žaludku mnohým škodičům, kteří na ni pravidelně útočí. Naposledy to bylo za její fotografie v magazínu Vanity Fair. Některé byly trochu odvážnější a odhalovaly ňadra více, než by od feministky někdo čekal. Emma Watson brzy po kritice vystoupila s tím, že i feministka může mít prsa a rozhodně si je kvůli svému smýšlení nenechá odstranit. Ve skutečnosti přitom fotografie nebyly nijak pohoršující (posuďte sama).

Emma na fotografii, která hnula žlučí mnoha lidem.
Emma na fotografii, která hnula žlučí mnoha lidem. | Zdroj: instagram

Podívejte se, jak Emma reagovala na útoky kvůli fotkám ve Vanity Fair:

Video placeholde

Pokračování 8 / 9

Dotahujte věci do konce

Emma Watson
Emma Watson | Zdroj: Profimedia

Pokračování 9 / 9

Smějte se sama sobě

Je krásná, chytrá a mimo to i vtipná. A to bychom měly být všechny. Není na světě krásnějšího doplňku, než je náš úsměv. Emma Watson si navíc dovede dělat legraci sama ze sebe, je k sobě kritická a s humorem komentuje i své nedostatky. Prosím, naučme se to od ní a nebojme se občas rýpnout si sama do sebe!

Emma Watson
Emma Watson | Zdroj: Profimedia