Kreativitou ke splnění snů

Kreativitou ke splnění snů Zdroj: istock.com

5 kreativních knih, které vám změní život

Něco nejde, nefunguje, nevíte, jak dál? Začněte myslet jinak. Stačí jen do svého života vpustit tvořivost a začnou se vám odkrývat nové a lepší cesty. Jenže, jak ji vrátit zpátky z již dávno zapomenutých dětských let, kdy jsme nechali pracovat naši fantazii. Vezměte si na pomoc tyhle zajímavé knihy. 

Zapojením kreativity do každodenního života obohatíte svůj život a zatočíte se stereotypem. Dokáže si poradit se strachy a naučí vás pracovat s časem, abyste neztratila ani minutu a smysluplně využila svou energii. Pojďme se na to vrhnout, ať do nového roku vstoupíme s bystrou myslí. Změňte úhel pohledu a nebojte se. Tyhle knihy vám ukáží, jak na to.

Pokračování 2 / 6

Kreativní myšlení – Amy Whitaker

V čem vám pomůže:

Podnikatelka Amy Whitaker čerpá z příběhů atletů, manažerů, spisovatelů, vědců, podnikatelů a dokonce i umělců, aby vám ukázala, jak na to. "Pokud chcete vytvořit umělecké dílo v jakémkoliv oboru, nemůžete se pohybovat z bodu A do bodu B. Vy musíte bod B stvořit. Kniha je důležitým a inspirativním průvodcem tvůrčím myšlením na pracovišti i mimo něj, čerpá z umění, psychologie, vědy, sportu, práva, obchodu a technologií. Tyto myšlenky vám pomohou realizovat vaše velké myšlenky v praktickém světě.

Kniha Tvůrčí myšlení vás posune od vět "Nebylo by skvělé, kdyby...?" k uskutečnění vašich nejsmělejších myšlenek a cílů.

Pokračování 3 / 6

Kreativní diář – Michaela Dombrovská, Blanka Novotná

V čem vám pomůže:

Vytvořit si diář na míru, který ve vás probudí touhu po plnění snů. Zapomeňte na předtištěné diáře, sestavte si svůj originální kousek přímo na míru. V knize se dozvíte, jak si naplánovat rok, měsíc, týden i den. Místo se najde i na nápady, projekty či návyky. A to vše dozdobí originální kresby nebo koláže. Kreativní diář může začínat kdykoliv a bude vám dělat radost každý den. A proč používat kreativní diář? Protože rok nemusí začínat prvního ledna, protože stránky nemusí mít jednotný předtištěný formát, protože si můžete svůj diář kdykoliv přerušit a zaznamenat si třeba cestovní deník, protože můžete být kreativní a stránky si zdobit podle svého, protože si diář tvoříme sobě na míru, a tím je zcela unikátní.

Pokračování 4 / 6

Trénink paměti a kreativity – Ken Russell, Philip Carter

V čem vám pomůže:

Podobně jako sportovci trápí každý den své tělo, i lidé pracující duševně by měli neustále zvyšovat výkon svého nejcennějšího nástroje. Jakým způsobem? Prostřednictvím testů si konkrétně procvičíte paměť, kreativní myšlení, logické uvažování, mentální tempo a intelekt.

Jistě víte, že mozek je jedním z nejdůležitějších orgánů lidského těla. Umožňuje vnímání, poskytuje paměť, vytváří řeč, dovednosti, myšlenky a pocity. A přesto máme velmi často tendenci jej opomíjet, zanedbávat. Velká část lidí se totiž domnívá, že mozek není třeba nijak rozvíjet, natož trénovat. To je ovšem značný omyl! Odměnou po tréninku vám bude zvýšení vaší mentální výkonnosti, které jistě zúročíte jak v zaměstnání, tak při vašich koníčcích a zálibách.

Pokračování 5 / 6

Tvůrčí psaní – Markéta Dočekalová

V čem vám pomůže:

Tvůrčí psaní se označuje jako učební předmět, ve kterém se student učí získat patřičné dovednosti potřebné k tvorbě textů. A v této knize se to naučíte. Budete schopni pracovat se svým tvůrčím potenciálem, poznáte základní novinářské žánry i principy tvorby příběhů, stavby postav, zvládnutí dialogů a další aspekty tvůrčího psaní. Jde o ryze praktickou a moderní učebnici tvůrčího psaní, která je obohacena o celou řadu praktických cvičení, neboť autorka klade důraz zejména na těsné propojení teorie s praxí, čtenářům často prozrazuje nejrůznější profesní tabu, aby byli na vstup do světa psaného slova skutečně dobře připraveni.

Pokračování 6 / 6

Kniha tvůrčího života – Barnet Bain

V čem vám pomůže:

Oceňovaný filmový tvůrce Barnet Bain srozumitelně a jasně radí, jak uvolnit sílu svého tvůrčího já. Seznámíte se s principy kreativity i s novými praktickými metodami, které pomáhají překonat návyky a podporují představivost. Učení známá z autorových filmů a workshopů jsou tak poprvé dostupná i v knižní podobě. Text je určen všem, kdo touží realizovat nějaký projekt, založit nový podnik, vytvořit umělecké dílo, mít naplňující vztah nebo uskutečnit svůj sen – bez ohledu na věk, vzdělání nebo zkušenosti.