Plavání - Terry Laughlin

Plavání - Terry Laughlin Zdroj: archiv firem

Sportovat musíte začít v hlavě
Modrá knížka o běhání a životě - Miloš Škorpil a Pavel Kosorin
Jízda na koni - Bezpečně v sedle - Ina von König -Bunková
Běhej se psem - Šimon Cipro
Žijte jógu - Václav Krejčík
6
Fotogalerie

5 knih, díky kterým se zamilujete do sportu. Jóga, plavání, běh…

Začátek nového roku. Nová předsevzetí, sny, sportovní nadšení, sotva využité permanentky do posilovny koupené v záchvatu odhodlání. Zkuste to letos jinak. Sportovní předsevzetí si nechte, ale než se kamkoliv zapíšete, něco si o vašem zvoleném sportu přečtěte. Tréninky, cena, výdaje, vybavení, efektivita…, abyste pak nebyla překvapená. A vyberte si ten, který vám bude sedět. 

Chcete být zdravější, pružnější, rychlejší? Proč ne. Nutně nemusíte začít běhat, když se vám nechce, možná se budete cítit lépe v koňském sedle nebo na plavání. Své sportovní nadšení trochu zbrzďte, pár dní to ještě počká, raději si lehkým poklusem doběhněte do knihkupectví a nejprve si o vašem budoucím sportu přečtěte, ať vás nic nezaskočí. Budete-li hltat stránku po stránce a číst s nadšením, jděte do toho. Tady máte naše tipy. I my se nadchli.

Pokračování 2 / 6

1. Běhej se psem – Šimon Cipro

Běhej se psem - Šimon Cipro
Běhej se psem - Šimon Cipro | Zdroj: archiv firem

Jste milovnicí zvířat a nevadí vám sport venku a ve dvou, ale nejste zrozená pro dlouhé maratonské běhy? Vezměte do sportovní dvojky vašeho psa. Pro mnohé je běh utrpením, moc přemýšlí, děsí se kilometrů, ale chtějí běh zkusit. Nadšení vašeho psa se na vás tak rychle přesune, že ani nezaregistrujete, že už letíte třetí kilometr. Běhej se psem je kompletní průvodce společného běhání se psem jak pro začínající běžce, tak i pro ty, co chtějí svůj běh posunout zas o kus dál.

Pokračování 3 / 6

2. Plavání – Terry Laughlin

Plavání - Terry Laughlin
Plavání - Terry Laughlin | Zdroj: archiv firem

Řadíte se mezi ty, co se nechtějí štvát na posilovacích strojích, běhat desítky kilometrů, zkrátka, moc se nezpotit? Ale něco dělat chcete. Plavete ráda? Tak zkuste svou zálibu vypilovat. A že plavání dokáže s postavou zázraky! Každý může plavat skvěle! Nezáleží na věku, tělesných proporcích ani předchozích zkušenostech. Terry Laughlin přichází s revoluční metodou pro účinnější, rychlejší a zdravější plavání pomocí jednoduchých cvičení, která vám pomohou zlepšit stabilitu ve vodě, prodloužit záběr nebo usnadnit dýchání. Díky „metodě úplného ponoření“ zvládnete všechny plavecké styly během velmi krátké doby.

Pokračování 4 / 6

3. Jízda na koni – Bezpečně v sedle – Ina von König-Bunková

Jízda na koni - Bezpečně v sedle - Ina von König -Bunková
Jízda na koni - Bezpečně v sedle - Ina von König -Bunková | Zdroj: archiv firem

Snila jste o tom už jako malá holka. Umět jezdit na koni, prohánět se v sedle, vypadat tak vznešeně. Na dětské sny by se nemělo zapomínat a na jejich splnění není nikdy pozdě. Klubů, kde vás to naučí, je mnoho,ale než se tam rozeběhnete, nastudujte si základy. Přehledná příručka pro začátečníky, vhodná i pro nejmladší generaci. Obsahuje základní pokyny o ježdění, je psaná věcně a úsporně a s krásnými fotografiemi.

Pokračování 5 / 6

4. Žijte jógu – Václav Krejčík

Žijte jógu - Václav Krejčík
Žijte jógu - Václav Krejčík | Zdroj: archiv firem

Kdo už zkusil, ví, že na té józe opravdu něco je. Celý den jste v letu a ještě cvičit? Proč ne, ale pomalu. Kniha Žijte jógu je otevřená, pokud jde o přístup, rady, tipy a chápání limitů každého z nás. Žijte jógu nabízí možnosti, jak vnímat jógu nejenom v sále na jógové podložce, ale i v průběhu běžného dne. S přihlédnutím k bohatým informacím a rozmanitým možnostem, které autor nabízí, může být kniha novou učebnicí jógy a vhledu do člověka, který má možnost být sám sebou a obrací se do sebe s vírou a důvěrou, že on sám je součástí dokonalého celku. A tak v knize naleznete doporučení a pohledy na cestu jógy, které respektují vlastní individualitu a neuznávají uniformitu a tradice, jež mohou být překážkou v mírumilovné cestě a respektu.

Pokračování 6 / 6

5. Modrá knížka o běhání a o životě – Miloš Škorpil a Pavel Kosorin

Modrá knížka o běhání a životě - Miloš Škorpil a Pavel Kosorin
Modrá knížka o běhání a životě - Miloš Škorpil a Pavel Kosorin | Zdroj: archiv firem

Pro tu, která už běhu propadla, i pro tu, co o něčem podobném teprve přemýšlí. Pro obě je tahle kniha jak dělaná. Ukáže vám, v čem vám běh v životě může pomoci nejen pro zdravé tělo, ale i při plnění snů, v mezilidských vztazích, lásce a uvědomení si sebe sama. Společná knížka ultramaratonce, trenéra a propagátora běhu Miloše Škorpila a spisovatele a aforisty Pavla Kosorina je úplně jiná než ostatní knihy o běhání, které znáte. Tahle je totiž spíše o pohledu na běh jako na něco krásného, klidného a slavnostního než o tom, jak rychleji zaběhnout pět nebo deset kilometrů, či dokonce maraton. Autoři jsou přesvědčeni, že běhání je tu proto, aby se jím člověk bavil, aby nás uzdravovalo, spojovalo a naplňovalo radostí.