Tereza Černochová

Tereza Černochová Zdroj: Lucie Robinson

Tereza Černochová pro časopis Moje psychologie
.
Tereza Černochová
4
Fotogalerie

Tereza Černochová: Ženské sebevědomí mi vrátil dobrý sex

Tereza Černochová je zpěvačka kapely Monkey Business, která ale kvůli pandemii strávila rok prací u koní. Také je milující mámou sedmileté Laury, dcerou zpěváka Karla Černocha a nejvýraznější osobností poslední řady soutěže StarDance. V rozhovoru prozradila, co si myslí o stírání hranic mezi mužskými a ženskými rolemi i jaké to je být sólo rodič.

V dnešní době ženy dost oscilují mezi mužskými a ženskými rolemi, mnohdy pak zapomínají nebo nestíhají být ženami… Jak to vnímáte? Přijde mi, že ze soužití žen a mužů se obecně stal jeden velký chaos. Do toho vstupuje ještě emancipace, tatínci začínají chodit na mateřskou, zatímco maminky živí rodinu. A další kapitola jsou lidi, kteří nevědí, jaké mají pohlaví, a to teď rozhodně nemyslím tak, že bych to chtěla shazovat. Ale myslím, že bychom se v mnoha partnerských záležitostech neměli zbytečně tak hrabat, nepokládat se do nich, připomínat si občas základní věci, že jako žena mám dar porodit dítě, ale bez muže se to nikdy nestane. Že chlapa může žena někdy štvát, ale stejně touží po jiné energii, po pohlazení. Nemluvě o tom, že se vzájemně fyzicky potřebujeme. Jak fungujeme ve vztazích, nám taky samozřejmě ovlivňuje, jak jsme byli vychováváni doma. Já třeba v tom, že hlava rodiny byl táta, ale chod celé rodiny, to bylo na mámě, v tom měla hlavní slovo a žádnou velkou emancipaci k tomu nepotřebovala. Ani já ji ve vztahu nepotřebuju. Třebaže jsem zvyklá žít sama a musím být hodně tvrdá, abych to zvládla, a někdy bývá fakt kurňa těžké, že tam ten chlap není. Vychovávám dceru sama a můj největší strach je, aby ji to nějak nepoznamenalo. Vždycky jsem si přála mít rodinu, být komplet, máma, táta, děti, myslela jsem, že to je normální, ale dnes už není. Ale abych to nějak shrnula, za nejdůležitější ve vztahu asi je, aby spolu partneři komunikovali a neubližovali si víc, než je zdrávo.

Tereza Černochová
Tereza Černochová | Zdroj: Lucie Robinson

Když jste před sedmi lety otěhotněla, jak jste vůbec přijala fakt, že na miminko budete sama? Já jsem byla za Lauru od první chvíle hrozně šťastná! Velmi naivně jsem si myslela, že když budu mít dítě, tak budu naprosto naplněná. A že mi vůbec nebude vadit, když vedle mě není žádný partner. Nejdřív to tak opravdu bylo, měla jsem úžasné miminko, které jedlo a spalo, kdy mělo, já si dodělávala svou druhou desku, zatímco Laura ležela v košíku vedle počítače. Pak jsem zjistila, že to tak snadné pro mě jako pro ženu nebude.

Kdy přišlo to prozření? Celkem brzo. Když Laura povyrostla a já si uvědomila, že o mě třetí rok žádný muž nezavadil. Byla jsem jako žena úplně vyprahlá a říkala jsem si, to jsem tak hnusná, že o mě nikdo nestojí? Bylo to období, kdy jsem šla ulicí s kočárem, viděla jsem pár, který se držel za ruce nebo si dal pusu, a mně vytryskly slzy. Zároveň jsem si vyčítala, že se rouhám, že mám tak krásné dítě a nějaký partner přece může jednoho dne přijít… Ale křivka mého sebevědomí klesla pořádně nízko.

Co vám pomohlo vrátit zpět to ženské sebevědomí? Zní to asi strašně jednoduše, ale nepochybně to funguje: Zažít párkrát dobrý sex. Užívat si, že vám někdo opakuje, jak jste krásná. Jak ho přitahujete, jak je mu s vámi hezky… To je jako první pomoc pro sebevědomí každé ženy super. Začne si více věřit, začne si sama sebe více hledět, cvičit, podaří se jí trochu zhubnout, tak udělá nějaké změny v šatníku… Může to vypadat velmi povrchně – ale chlapi a intelektuálky, omlouvám se vám, pro ženu je to hrozně důležité!

Celý rozhovor s Terezou Černochovou, ve kterém dojde i na zkušenost ze StarDance nebo zvládání pandemie z pozice zpěvačky z povolání, si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Moje psychologie. Pořiďte si ho v on-line trafice iKiosek.cz – dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma!

.
. | Zdroj: Lucie Robinson