Dieta 01/22

Dieta 01/22 Zdroj: Ivy E. Morwen

Osedlejte stroje! Poradíme, jak správně cvičit ve fitku

Máme tu nový rok a s ním i spoustu odhodlání začít se sebou něco dělat. Pokud jste si předsevzaly, že letos už posilovnu odkládat nebudete, máme pro vás pár tipů, jak se uvnitř nezaleknout, vytrvat, spalovat více kalorií a dotáhnout svůj plán až k vysněnému cíli, ať už je jakýkoliv. Silový trénink má navíc benefity, o kterých se vám ani nezdálo. Tak jen do toho!

Pokud jste se fitness centrům doteď vyhýbaly kvůli předsudkům, že zvedáním činek ženám narostou obrovské svaly, můžeme vás uklidnit. Něžné pohlaví pro to postrádá fyziologické předpoklady. Ostatně kdyby to bylo tak jednoduché, chodili by po světě samí svalovci. Vždyť i kulturisté se musejí sakra snažit, aby vycvičili tu kterou partii do požadovaných rozměrů.

Posilování ale není jen prostředkem pro budování svalů, je především efektivním pomocníkem pro spalování kalorií. Silový trénink totiž nutí tělo spalovat tuk nejen v průběhu tréninku, ale i několik hodin, či dokonce dní po něm, kdy má tělo zvýšenou spotřebu kyslíku. K tomu musí zvýšit rychlost metabolismu, a tak spotřebuje více kalorií než za normálních okolností. A co víc, s pravidelným cvičením se dostaví nejen pevné a funkční tělo, ale také vyšší sebevědomí a optimální hladina hormonů a s ním spojená veselejší nálada a vyrovnanější mysl. A to už je pořádná motivace začít, co říkáte?

Denisa Pfauserová předvádí, jak správně cvičit na strojích v posilovně.
Denisa Pfauserová předvádí, jak správně cvičit na strojích v posilovně. | Zdroj: Petr Huser

Při návštěvě fitness centra jsme si o silovém tréninku nejen povídali, ale také cvičili s herečkou Denisou Pfauserovou. Ta si pro vás spolu s trenérem Jindrou Ulrychem připravila tréninkový plán, který jsme pro časopis Dieta nafotili a návodně popsali. Proto pokud vás od návštěvy posilovny doteď odrazoval strach z posměšných pohledů, protože vlastně vůbec nevíte, co na kterém stroji dělat, máme pro vás řešení v podobě detailního návodu.

Návod najdete v lednovém čísle časopisu Dieta. Kupte si ho v naší on-line trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

Dieta 01/22
Dieta 01/22 | Zdroj: Ivy E. Morwen