..

.. Zdroj: Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o.

Znáte antistresový minerál? Je jím hořčík!

Víte, že je to právě minerál hořčík, který přispívá k normální psychické činnosti a ke snížení míry únavy a vyčerpání? Právě proto je považován za bojovníka proti stresu. 

Málokterá z nás může říct, že netrpí stresem. Stresujeme se v práci či některé z nás zatím kvůli studiu, trápí nás finanční problémy, psychickou zátěž zažíváme při péči o domácnost nebo řešíme různé citové problémy v partnerských vztazích. Stres je prostě s námi dnes a denně. Dá se mu vůbec nepodlehnout? Zkusit to lze s pomocníkem – hořčíkem. Právě hořčík neboli magnesium je totiž považován za antistresový minerál.

.
. | Zdroj: Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o.

Proti stresu si dejte doušek hořčíku!

Hořčík je velice důležitým minerálem. V našem těle je čtvrtým nejhojnějším a přesto až třetina z nás trpí jeho nedostatkem. Přitom právě on významně přispívá k normální psychické činnosti a dokáže nám tak pomoci zdolat i stresující životní situace. „Dát si doušek“ hořčíku potřebujeme při stresu i proto, že při něm začíná naše tělo hořčík spotřebovávat a vylučovat z těla ve větší míře, a tak dochází k tomu, že trpíme jeho nedostatkem. To se pak projeví různými zdravotními potížemi.

..
.. | Zdroj: Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o.

Proč ale mluvíme o „doušku“ hořčíku na zdraví? Právě v tekuté formě je totiž hořčík považován za lépe a rychleji stravitelný. V této podobě se doporučuje pod značkou Floradix. Doplněk stravy Floradix® Magnesium obsahuje rychle a dobře vstřebatelnou organickou formu hořčíku kombinovanou se směsí ovocných koncentrátů z ananasu, meruněk, manga, hrušek a dalšího ovoce, které doplňuje med. Pro podporu trávení jsou součástí tohoto chutného „koktejlu“ i výtažky z fenyklu a heřmánku. Nemusíte se obávat ani žádných negativních „éček“. Floradix® Magnesium totiž neobsahuje konzervanty ani barviva, je bez lepku a bez alkoholu.

Pohybem proti stresu – skvělý nápad, ale opět pouze s dostatkem hořčíku

Proti stresu existuje i další pomocník – pohyb. Nezáleží na tom, jestli si zacvičíme jógu, rozpohybujeme se při Zumbě, zaběháme si v parku nebo se vydáme o víkendu na výlet na kole. Naše tělo bude při fyzické zátěži opět potřebovat více hořčíku. Ten je potřebný až pro 350 metabolických procesů v našem těle. Pokud jej má naše tělo nedostatek, dokáže se právě při sportu projevit i pěkně bolestivě. Zažily jste již na vlastní kůži křeče v lýtku? Nic příjemného to rozhodně není. A právě tento nepříjemný bolestivý stav signalizuje, že našemu tělu schází hořčík a potřebujeme jej doplnit.

..
.. | Zdroj: Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o.

Pestrá strava nebo rychlý a dobře vstřebatelný pomocník v podobě magnesia

Dostatek magnesia čili hořčíku je samozřejmě nejoptimálnější udržovat v těle díky pestrému a vyváženému jídelníčku. Hořčík doplníme především z rostlinné stravy, protože jej obsahuje chlorofyl zelených částí rostlin. Nachází se však i v mořské soli nebo v plodech moře. Smlsnout si na něm lze v podobě para či kešu oříšků a obsahuje jej i kakao a tedy i kvalitní čokoláda. Jenomže potraviny jsou z důvodu dnešních technologií zpracování a pěstování na hořčík čím dál skoupější. Proto je jistější hořčík doplňovat doplňkem stravy v podobě dobře vstřebatelné formy hořčíku, jakou nabízí již zmíněný Floradix® Magnesium. Jako ženy bychom tak měly dělat nejen při stresu nebo pokud sportujeme, ale i v těhotenství. Hořčík je totiž minerál důležitý i pro zdravý vývoj plodu a zdraví nastávající maminky.

..
.. | Zdroj: Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o.