Ovesné sušenky

Ovesné sušenky Zdroj: Johana Střížková

Zdravé mlsání: Ovesné sušenky s kakaovým krémem!

I když chceme v létě tělu odlehčit, nemusíme se nutně vzdát sladkého. Mlsat se dá celkem zdravě. Vyzkoušejte třeba ovesné sušenky!

OVESNÉ SUŠENKY

24 sušenek

Příprava: 40 minut

Suroviny: 150 g jemných ovesných vloček, 180 g celozrnné špaldové mouky, 3 lžíce kokosového cukru, 1 kypřicí prášek, 1 lžička mleté skořice, 3 lžíce slunečnicových semínek, 3 lžíce vlašských ořechů, 5 lžic mandlí, špetka soli, 150 g másla, 100 g agávového sirupu

Kakaový krém: 100 g mandlového másla, 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce agávového sirupu, 2 lžíce kakaa, 1 lžička mleté skořice

Postup:

1. Do větší mísy dejte ovesné vločky, přesejte k nim špaldovou mouku, přidejte kokosový cukr, kypřicí prášek, mletou skořici a špetku soli. K suché směsi přimíchejte slunečnicová semínka, nahrubo nasekané ořechy a polovinu nasekaných mandlí, vše dobře promíchejte.

2. Máslo dejte do rendlíku a nechte na mírném plameni rozpustit společně s agávovým sirupem. Přilijte k suché směsi a promíchejte.

3. Plech vyložte pečicím papírem a tvarujte sušenky – nejlépe to jde pomocí kruhové formičky, do níž těsto namačkáte, sušenky pak budou mít pravidelný tvar. Povrch posypte zbytkem nasekaných mandlí a pečte 15 minut v troubě rozpálené na 150 °C.

4. Než se sušenky upečou, připravte krém. Smíchejte všechny ingredience, půjde vám to lépe, když budou mít pokojovou teplotu. Krém uložte do ledničky, sušenky nechte vychladnout na mřížce a podávejte s kakaovým krémem.

Další skvělé recepty najdete v aktuálním, červnovém čísle magazínu F.O.O.D., které si můžete koupit přes SMS.

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

FOOD1806W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: FOOD1806W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 49 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.

Titulka
Titulka | Zdroj: archiv