food únor

food únor Zdroj: archiv

Zdravá a rychlá večeře: Vyzkoušejte lososa s hráškem!

Zpříjemněte si mrazivé večery jídlem, které nedá skoro žádnou práci, ale zahřeje tělo i duši. 

LOSOS S HRÁŠKEM

4 porce

Příprava: 20 minut

Suroviny: 500 g mraženého hrášku, 3 jarní cibulky, 2 hrsti petrželové natě, 1–2 lžíce citronové šťávy, olivový olej, 700 g filetu lososa s kůží, sůl a pepř, citron k podávání

Postup:

1. Mražený hrášek nechte povolit, asi minutu ho povařte ve vroucí vodě, sceďte, promíchejte s nasekanými jarními cibulkami, petrželovou natí, citronovou šťávou a 1–2 lžícemi olivového oleje. Dochuťte solí a pepřem.

2. Filet lososa rozdělte na porce asi 2 cm široké, potřete je olejem a naskládejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Opékejte asi 2 minuty, porce ryby otočte, pečte další dvě minuty a pak asi minutu z každé strany. Losos by měl uvnitř zůstat lehce nedopečený. Hotovou rybu ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s hráškem a na dochucení můžete přidat kousky citronu.

Tip: K hrášku i lososu se skvěle hodí růžový pepř, má výraznou chuť, postačí pár kuliček.

Další skvělé recepty najdete v aktuálním únorovém čísle magazínu F.O.O.D.

food únor
food únor | Zdroj: archiv

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz