.

. Zdroj: Photo: ©Cinesite Animation

Zářijové filmové premiéry: Brad Pitt poletí do vesmíru a do kin přichází Nabarvené ptáče!

Co nám v září nabídnou filmová plátna? Vybrali jsme pro vás šestici filmů, ze kterých si rozhodně vyberete, ať už vyrazíte do kina se svým protějškem, přáteli nebo dětmi. 

Film: To Kapitola 2

Premiéra: 5. září

Žánr: Horor

Režie: Andrés Muschietti

Nejúspěšnější horor všech dob se vrací na filmová plátna. Uběhlo 27 let a tehdejší parta přátel už dávno žije své vlastní životy. Jediný Mike stále žije v rodném městě a svolává se dřívější přátele, aby společně čelili obávanému klaunovi, který je nebezpečnější než kdy dříve. V hlavních rolích uvidíte hvězdné duo Jessiku Chastain a Jamese McAvoye.

To Kapitola 2
To Kapitola 2 | Zdroj: Photo: © Warner Bros./Brooke Palmer

Film: Zlatokopky

Premiéra: 12. září

Žánr: Krimi komedie

Režie: Lorene Scafaria

Parta zkušených striptérek, které hrají Jennifer Lopez, Constance Wu, Julia Stiles nebo Cardi B, vymyslí plán, jak přijít k pořádnému balíku peněz. Svým bohatým klientům z Wall Street se rozhodnou ukázat, zač je toho loket.

Zlatokopky
Zlatokopky | Zdroj: Photo: © STX Entertainment

Film: Nabarvené ptáče

Premiéra: 12. září

Žánr: Drama

Režie: Václav Marhoul

Malý chlapec je svými rodiči poslán ke své příbuzné, aby byl uchráněn před masovým vyhlazováním Židů. Jenže dům lehne popelem a jeho teta v něm zemře, takže chlapec se vydá na cestu nepřátelským světem, kde bude muset čelit fyzickému násilí a bojovat o holý život. Lidé se k němu chovají (především kvůli tmavší barvě pleti) nedůvěřivě, bezcitně, krutě a mstivě. Snímek českého režiséra, který se po 25 letech probojoval do hlavní soutěže prestižního Benátského filmového festivalu, je pro silné povahy, ale rozhodně stojí za to!

Nabarvené ptáče
Nabarvené ptáče | Zdroj: Photo: © Jan Dobrovský

Film: Rambo: Poslední krev

Premiéra: 19. září

Žánr: Akční

Režie: Adrian Grunberg

John Rambo se usadil na ranči v Arizoně a svou zabijáckou minulost vyměnil za poklidný život kovboje. Musí se ovšem vrátit do světa, ze kterého uprchl. Do světa zabíjení. Dceru jeho přítele, která je pro něj jako vlastní, totiž unese mexická mafie. Únosy dívek pro prostituci jsou pro ně denní chleba, ovšem do té doby, než do jejich kšeftů zasáhne Rambo.

Rambo
Rambo | Zdroj: Photo: © Lionsgate/Yana Blajeva

Film: Psí kusy

Premiéra: 19. září

Žánr: Animovaný

Režie: Kevin Johnson

Lumpík je rozmazlený domácí mazlíček, jeho panička je bohatá a dopřává mu věci, o kterých se jiným pejskům může tak leda zdát. Jenže kvůli tragické události skončí Lumpík, který neumí vrčet, štěkat ani kousat, na ulici. Ujme se ho mladá dívka, která je ovšem velmi chudá, a tak si bude muset zhýčkaný pes zvyknout, že všechno není tak růžové, jak se zdálo. Navíc ho brzy čekají velká dobrodružství!

.
. | Zdroj: Photo: ©Cinesite Animation

Film: Ad Astra

Premiéra: 19. září

Žánr: Sci-fi

Režie: James Gray

Příběh se odehrává ve 22. století, kdy jsou Měsíc i Mars kolonizovány a lidmi osídlené satelity krouží kolem Neptunu. Na Zemi probíhá stavba věže, která má zasahovat až do vesmírného prostoru a hledat inteligentní mimozemský život. Tým budující věž vede Roy McBride (Brad Pitt), který jde ve stopách svého otce (Tommy Lee Jones). Ten byl před dvaceti lety vedoucím expedice Lima, která zmizela kdesi ve vesmíru. Roy je vyslán do vesmíru až na kraj sluneční soustavy, aby pátral po svém otci. Existují totiž důkazy, podle kterých je stále naživu.

.
. | Zdroj: Photo: ©20th Century Fox