Pilsen busking fest

Pilsen busking fest Zdroj: archiv firem

Festival Evolution
Hýbejte se s TERIBEAREM
Týden inovací
Česko běží dál
Mercedes-Benz Prague Fashion Week FW20 / SS21
12
Fotogalerie

Září nabité akcemi. Vyrazte za módou, jídlem, hudbou a za spoustou inspirace

Z jara se nám vše přesouvá na podzim. Takže jestliže trpíte kulturním absťákem nebo vám nějaká kultura na jaře utekla, září to spraví. Potěší módní nadšence, běžce, milovníky hudby, ale i  českého designu nebo zdravých produktů. Kam vyrazíte vy?

Prague Design Week 2020

Kdy: 2. 9. v 12:00 až 6. 9. v 19:00

Kde: náměstí Republiky 7, Praha

Prague Design Week 2020
Prague Design Week 2020 | Zdroj: archiv firem

Přijďte na sedmý ročník designérské přehlídky Prague Design Week 2020. Zažijte design jinak ve dvou patrech historického domu na náměstí Republiky 7 v centru Prahy. Těšit se můžete na nejnovější tvorbu 77 vystavovatelů, workshopy, přednášky, Design Kino, art instalace i kavárnu. Akce je prodejní. Vstupenky koupíte na místě na pokladně u vstupu.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week FW20 / SS21

Kdy: 4. 9. v 19:00 až 11. 9. v 3:00

Kde: Klášter sv. Gabriela, Holečkova 10, Praha 5

Mercedes-Benz Prague Fashion Week FW20 / SS21
Mercedes-Benz Prague Fashion Week FW20 / SS21 | Zdroj: archiv firem

MBPFW je obchodní, kulturní a společenská událost pořádaná po vzoru světových fashion weeků. Mění pravidla české módní scény, podporuje lokální návrháře, objevuje mladé talenty. Vzhledem k aktuální situaci a k jednotlivým bezpečnostním opatřením se organizátoři Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku rozhodli o sloučení jarní a podzimní edice do jedné. Návrháři mohou tak návštěvníkům prezentovat kolekci FW20 formou see-now-buy-now nebo si zvolit tradiční model a uvést kolekci SS21. Rozhodně mrkněte na program a vyberte si svého návrháře.

Pilsen Busking Fest

Kdy: 4.–5. 9. 2020

Kde: náměstí Republiky, ulice historického centra, Plzeň

Pilsen busking fest
Pilsen busking fest | Zdroj: archiv firem

Pod pojem busking neboli pouliční umění toho patří mnohem víc než jen hudebníci s kloboukem na vybírání drobných. Můžeme si pod ním představit také akrobacii, cirkus, street art, slam poetry, živé sochy nebo malování. Přehlídku pouličního umění Pilsen Busking Fest chystá Plzeň o první zářijovém pátku a sobotě. V ulicích historického centra se představí umělci z 22 zemí světa.

Grand finále – Česko běží dál

Kdy: 5. 9. v 18:30 až 6. 9. v 12:00

Kde: Královská obora Stromovka

Česko běží dál
Česko běží dál | Zdroj: archiv firem

Oslavte letní výzvu Česko běží dál! A kdy můžete běžet?

Sunset Run 10 km 18:15

Breakfast Run 5 km 9:00

dm Family Run 3 km 10:15

Bambini Run 100 m 11:00

Na 5 a 10km závodech dostanete číslo s čipem, který vám změří čas, a v cíli medaili. Na účastníky nesoutěžních běhů čeká dárek v cíli.

Forbes Women's Summit

Kdy: úterý 8. září 9:00–16:00

Kde: Máj 4. patro, Národní 63/26, Praha

Forbes Women's Summit
Forbes Women's Summit | Zdroj: archiv firem

Forbes Česko je nejsilnější mediální značkou v Česku propojenou s tématem žen v byznysu. Už osm let vydává žebříček Nejvlivnější ženy Česka, ve kterém sleduje a vyhodnocuje vliv nejvýznamnějších žen v Česku od veřejné sféry a politiky přes byznys až po neziskový sektor.

V roce 2020 se po velkém úspěchu prvního ročníku vrací Forbes Women‘s Summit v konceptu veřejného summitu, který má za cíl inspirovat, podporovat a propojovat ženy, pomoci jim realizovat jejich potenciál a dosáhnout svých cílů. Přinášíme silné příběhy, panelové diskuse, rozhovory 1-on-1 s nejvlivnějšími ženami Česka. Spojíme hlasy a pohledy žen, různorodé ženské postoje a přineseme inspiraci ze světa byznysu, umění i politiky.

Třítýdenní slavnost PRAHA ZÁŘÍ

Kdy: 8.–28. září

Kde: Výstaviště v Praze – Holešovicích

Metronome
Metronome | Zdroj: archiv firem

Praha Září je společný program předních pražských festivalů. Dopřejte si 20 dnů nezapomenutelných a nevídaných kulturních zážitků, hudby, tance, filmu, nového cirkusu a špičkové gastrozóny. Stačí nahlédnout do mimořádně pestrého, událostmi nabitého programu a je jisté, že PRAHA ZÁŘÍ na Výstavišti Praha se stane velkolepou slavností zábavy a kultury. Hned první den, 8. září, se na Výstavišti Praha sejde opravdu vybraná společnost umělců. O zahajovací koncert se postarají hudební festivaly Metronome Prague a United Islands of Prague a jejich host, skvělá kapela Zrní, mimo jiných úspěchů také držitelé ceny Anděl. Pražské jaro uvede charismatického rakouského perkusionistu Martina Grubingera. Letní Letná, největší festival nového cirkusu u nás, na scénu v parku přivede rovnou dva špičkové soubory – Cirk La Putyka & Losers Cirque Company – v jedinečném společném happeningu Be Together / Buďme spolu. „Gauč“ ve Stromovce rozpohybuje Salsa Bachata tančírna a DJ Honza El Inmortal a na večerní filmovou projekci pozve Febiofest Kino. A další dny toho nebude o moc méně.

Hýbejte se s TERIBEAREM

Kdy: od 10. září 2020

Kde: kdekoliv s aplikací Strava

Hýbejte se s TERIBEAREM
Hýbejte se s TERIBEAREM | Zdroj: archiv firem

Tradiční sportovně charitativní akce TERIBEAR hýbe Prahou, organizována Nadací Terezy Maxové dětem je určena všem, kdo chtějí pohybem pomoci znevýhodněným dětem. Nový formát akce vznikl v reakci na letošní mimořádnou situaci poznamenanou pandemií COVID-19. Akce bude zahájena 10. září 2020 v 10:10 hod a za každý zdolaný kilometr přispějí partneři 10 Kč na konkrétní příběh pomoci. Nový formát akce je možné realizovat díky aplikaci, kterou je potřeba si stáhnout do mobilního telefonu. TERIBEAR letos opouští jedno konkrétní místo a stává se bezlimitním. Díky aplikaci Strava v mobilním telefonu může pomáhat svým pohybem každý, ať je kdekoliv. Po registraci na webu www.teribear.cz a zaplacení registračního poplatku 200 Kč můžete začít sbírat kilometry, které se přenesou do výsledkové listiny. Aplikaci Strava si stáhnete jednoduše a zdarma do svého mobilního telefonu pomocí Google Play nebo App Store.

Festival Evolution 2020

Kdy: 18. 9. v 10:00 až 20. 9. v 18:00

Kde: Výstaviště Holešovice Praha

Festival Evolution
Festival Evolution | Zdroj: iStock.com

Na Výstavišti v Holešovicích najdete pod jednou střechou vše, co souvisí se zdravým životním stylem, od nákupů přes ochutnávky a poradny až po festivalové programy pro celou rodinu. Opět na vás čeká nepřeberné množství novinek, trendů pro zdravé tělo i duši a inspirací pro všechny, kteří to vidí #prostejinak.

Odhadujeme, že se představí více než 400 tuzemských i zahraničních vystavovatelů z pěti obvyklých okruhů – BIO STYL, ZDRAVÍ, ECO WORLD, ALTERNATIVA a OSOBNÍ ROZVOJ. Najdete tu nejnovější produkty zdravé výživy, bio potravin, přírodní kosmetiky i praktické ekologické výrobky do domácnosti. A stranou nezůstanou ani novinky z oblasti výchovy a osobního rozvoje nebo témata, která vám umožní nahlédnout do sfér mimo každodenní realitu.

Pozadu nezůstane ani programová nabídka – během tří dnů v 8 přednáškových sálech vystoupí téměř 200 účinkujících. Kromě přednášek, seminářů a uměleckých vystoupení připravujeme také konzultace a poradenství, kuchařská dema, ukázkové lekce, praktické workshopy nebo programy pro děti.

Český Krumlov s českými umělci

Kdy: 18. 9. – 3. 10. 2020

Kde: Český Krumlov

Český Krumlov s českými umělci
Český Krumlov s českými umělci | Zdroj: archiv firem

29. ročník se z léta přesunul na podzim, a tak jedna z nejvýznamnějších hudebních kulturních akcí v Česku na své scéně uvítá například držitele ceny Anděl 2019, klavíristu Ivo Kahánka, Českou filharmonii, houslistu Pavla Šporcla, violoncellistu Jiřího Bártu nebo světoznámého tenoristu Pavla Černocha. Protože letošní ročník „patří“ pouze Čechům, nesmí chybět typický Český večer, kde ty největší české hity od dob R. A. Dvorského až po současnou hudbu zazpívá Ondřej Brzobohatý, Marek Ztracený nebo Ondřej Ruml. Pro milovníky hudby z filmů se bude konat Filmový večer. Na posluchače tak zapůsobí ústřední melodie z Harryho Pottera, nejznámější píseň z Titanicu nebo z českého filmu Starci na chmelu. Milovníci muzikálů se mohou těšit na Baladu pro banditu. Každý si tak v programu festivalu najde to, co má nejradši.

Týden inovací ČR 2020

Kdy: úterý 29. září 2020 v 8:00 až 18:00

Kde: Forum Karlín

Týden inovací
Týden inovací | Zdroj: archiv firem

Zúčastněte se s námi již 5. ročníku nejrozsáhlejší události na podporu a rozvoj inovací v České republice. Hlavní část události proběhne v úterý 29. září v pražském Foru Karlín a i v letošním roce se bude skládat z inovačního veletrhu, mezinárodní konference a odborných seminářů.

Součástí Týdne inovací ČR budou také doprovodné události, které budou probíhat na celém území republiky. Stěžejními tématy letošního ročníku bude cirkulární ekonomika, digitální transformace a budoucnost lidské rasy z pohledu AI, více informací včetně možnosti zapojit se do Týdne inovací ČR.

Zero Waste Festival Prague 2020

Kdy: neděle 27. září od 10:00 do 18:00

Kde: Hala 17, Pražská tržnice

Zero Waste Festival Prague 2020
Zero Waste Festival Prague 2020 | Zdroj: archiv firem

První ročník Zero Waste Festival Prague – multižánrového festivalu propojujícího lidi, nápady a témata spojená s ochranou životního prostředí a koncepcí zero-waste. Na loňský ročník navazují bohatým programem – čekají vás přednášky, workshopy, malostánky, performance a mnoho dalšího…

Přijďte strávit poslední zářijovou neděli v příjemném a inspirativním prostředí, které vás obohatí a nasměruje k dalším krokům na cestě k životnímu stylu šetrnému k přírodě a životnímu prostředí.