Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem

Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem Zdroj: recepty.cz

Zahřešte si: Připravte si doma pohár jako z luxusní cukrárny!

Připravte si doma dokonalý pohár se smetanovým krémem, karamelovou omáčkou a ovocem. Nejvíc vám bude chutnat pod dekou u sledování oblíbeného filmu!

Suroviny:

1 balíček karamelových sušenek, preclíky, marshmallow a popcorn na dokončení

Smetanový krém: 350 ml smetany ke šlehání, 250 g krémového sýru Lučina nebo Philadelphia, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry

Karamelová omáčka: 200 g cukru krupice, 150 ml smetany ke šlehání, 50 g másla, 1 lžička mořské soli

Ovocná omáčka: 300 g mraženého lesního ovoce, 100 g cukru krupice

Postup:

1. Připravte karamelovou omáčku. V kastrolu se silným dnem rozpusťte cukr. Přilijte 60 ml vody a míchejte, dokud nezíská světle hnědou barvu. Může to trvat až 10 minut, záleží na výkonnosti sporáku a síly dna hrnce. Sundejte kastrol ze sporáku. Pomalu a zlehka do cukru zašlehejte smetanu a poté máslo a sůl. Nechte vychladnout.

2. Na ovocnou omáčku nasypte do hrnce ovoce, přidejte cukr a 150 ml vody. Povařte asi 15 minut, omáčka by měla zhoustnout. Nyní ji rozmixujte dohladka.

3. Na smetanový krém dohladka vyšlehejte smetanu se sýrem, žloutky a vanilkovým cukrem tak, aby měl pevnou konzistenci, a přendejte ho do zdobicího sáčku s širším otvorem.

4. Sušenky nadrťte. Sklenice zevnitř pokapejte karamelem a ovocnou omáčkou. Postupně do nich vršte sušenky, ovocnou a karamelovou omáčku (trochu si jí nechte na dokončení) a smetanový krém. Vrstvy opakujte, až naplníte celou sklenici. Poháry ozdobte popcornem, marshmallow, preclíky a karamelovou omáčkou. Alespoň 1 hodinu chlaďte v ledničce.

Další skvělé recepty (nejen na dezerty) najdete na webu Recepty.cz!