Knedlík s vajíčkem nemusí být vždy jen nuda.

Knedlík s vajíčkem nemusí být vždy jen nuda. Zdroj: iStock

Žádná nudná klasika! Jak si udělat knedlík s vajíčkem trochu jinak?

Knedlík s vajíčkem je jídlo, které mnozí považují za zcela nudné a obyčejné. Jenže i takový pokrm se dá udělat na vyšší úrovni. Stačí se podívat na tipy od kuchařky a foodbloggerky Koko.

Ingredience:

houskový knedlík, 2 lžičky sádla, jarní cibulka, 2 vejce, trocha smetany či mléka, sladká nebo uzená paprika, sůl, pepř, kyselá okurka na ozdobu

Postup:

1. Knedlíky nechejte napařit, klasicky, jako když je chcete ohřát. Vypadá to jako zbytečný krok, ale věřte, není!

2. Ve woku rozehřejte sádlo a přidejte knedlíky nakrájené na kostičky.

3. Mezitím si připravte vajíčka, která osolíte, opepříte, a není na škodu přidat i trochu mleté papriky, zakápněte smetanou a promíchejte.

4. V pánvi posuňte knedlíky na stranu, přidejte sádlo, na kterém osmažte cibulku. Poté vše promíchejte dohoromady, snižte výkon plotýnky zhruba na třetinu výkonu a přilijte vajíčka, míchejte a nikdy nenechte vajíčka vypražit do sucha.

5. Servírujte posypané petrželkou nebo jarní cibulkou a nezapomeňte na kyselou okurku.

Hotovo!