Roušky šité zaměstnanci Yves Rocher

Roušky šité zaměstnanci Yves Rocher Zdroj: archiv

Yves Rocher se angažuje v podpoře zdravotníků v Česku i na Slovensku

České a slovenské zastoupení značky Yves Rocher poskytlo pomoc zdravotnickým týmům bojujícím v první linii proti epidemii Covid-19 a nemocnicím darovalo více než 35 000 kosmetických produktů, kterých je v současnosti stále nedostatek.

Více než 22 000 tekutých mýdel a přes 13 000 hydratačních krémů bylo prozatím rozdáno do čtyř nemocnic a jednoho ubytovacího zařízení pro lidi s postižením v Česku a do pěti nemocnic po celém Slovensku. Tímto způsobem se značka rozhodla poděkovat za odhodlání a pracovní nasazení zdravotníků a v rámci svých možností jim pomoct v těchto náročných dnech. Stejnou cestou bylo věnovaných více než 7 000 produktů pěti nemocnicím v Maďarsku.

Důkazem angažovanosti a plnění závazků značky Yves Rocher je kromě darování produktů i mobilizace samotných zaměstnanců. Ti se po uzavření prodejen soustředí nejen na pomoc zdravotníkům a začali šít roušky nebo pomáhat seniorům ve svém okolí.

„Závazek vůči společnosti je základním stavebním kamenem identity značky Yves Rocher už od jejího založení před 60 lety. Potvrdil to sám zakladatel značky, pan Yves Rocher, jehož celoživotním cílem bylo zajistit svému rodišti, regionu La Gacilly, a jeho obyvatelům prosperitu. Jeho vizí byla angažovaná a solidární společnost a současné nasazení nejen v Česku, na Slovensku a v Maďarsku, ale i v ostatních zemích, kde značka působí, je důkazem, že jeho mise se naplnila,“ uvádí Miroslav Kubricht, jednatel Yves Rocher Česká republika, Slovensko a Maďarsko.

Mateřská společnost Yves Rocher se v podpoře zdravotníků zasazuje již od počátku epidemie Covid-19. S ohledem na to, že v nemocnicích je momentálně největší nedostatek dezinfekčního gelu potřebného k zabránění šíření viru, byla v továrnách pozastavená výroba kosmetických produktů a hlavní prioritou se stala výroba dezinfekce. V současné době je ve výrobě více než 180 tisíc 400 ml lahví těchto gelů, přičemž každý týden je do bretaňských nemocnic dodaných až 45 000 lahví.