Video placeholde

Vyzkoušeno: Jak probíhá laserová liposukce? Je možné, aby tuk zmizel?

Ráda sportuju, snažím se správně jíst a nikdy jsem netrpěla nadváhou. Přesto se na mém těle najdou problémová místa: na vnějších stehnech mám bochánky, k nimž se po čtyřicítce přidala celulitida, a po dvou těhotenstvích bych potřebovala vylepšit i bříško. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet laserovou liposukci Verjú, která slibuje redukci tuků i celulitidy a zpevnění pokožky.

Právě tato metoda totiž nastupuje tam, kde klasika „méně jíst a víc se hýbat“ nefunguje. V mém případě tuk na stehnech nereaguje na žádné cvičení a mé tělo má evidentně tyto partie jako zásobárnu na horší časy. Dokonce na fotkách starých dvacet let jsem sice kost a kůže, protože v té době se mi naopak nedařilo přibrat, ale v džínách se na každé straně rýsují zmíněné bochánky.

Stehna, břicho, ale i dvojitá brada. Pro koho je Verjú?

Laserová liposukce Verjú je samozřejmě určena pro výraznější hubnutí, kdy se zbavujete třeba deseti nebo patnácti kil. „Výborná je i na menší korekce, pokud chcete jen něco doladit nebo vytvarovat,“ potvrdila mi Anna Mášková, specialistka na Verjú a zdravý životní styl z estetického centra Medik Haus. A dokonce se používá i na malé oblasti, jako jsou třeba tuk kolem kolen nebo dvojitá brada.

Neinvazivní liposukce: Jak to funguje?

Princip této neinvazivní metody je následující: na problémové partie dopadají laserové paprsky, které nabourají lipidy v tukových vrstvách v podkoží. Lipidy se pak dostanou do lymfatického systému a odtud je tělo zčásti vyloučí a zčásti promění v energii. Laser navíc dokáže zvýšit množství kolagenu v kůži, a zlepšit tak její stav. V průměru klient podstupuje 4 až 6 ošetření během dvou až tří týdnů, je to ale velmi individuální – někomu stačí jedno nebo dvě ošetření, jiný jich potřebuje deset i více.

Jak probíhá ošetření?

Specialistka Anna Mášková si mě nejdříve prohlédla ve spodním prádle a vytipovala místa, kam namíří šest hlavic laseru. Následně mi změřila obvod stehen a břicha pod pupíkem, abychom mohly sledovat mé pokroky, a pak už jsem se položila na bok. Přístroj byl na mne pečlivě nasměrován tak, aby paprsky dopadaly přesně tam, kam mají. Na každém boku jsem si poležela dvacet minut a bylo hotovo – žádná bolest, při této liposukci jen odpočíváte a necítíte vůbec nic. Specialistka nicméně odhaduje, že v mém případě budou potřeba dvě až tři opakování.

Jak je to s tukem?

Po skončení procedury mi Anna Mášková vysvětlila, že laser sice udělá spoustu práce za mě, i tak bych se ale měla snažit i já a pro celý příští týden bych měla upravit svůj režim. Aby se lipidy z těla vyplavily, musím v prvé řadě hodně pít. „Alespoň tři litry denně, pokud si dáte šálek kávy, přidejte ještě 400 ml vody,“ upřesnila mi. Pohyb mám navýšit o dvacet procent, což při mé vášni pro bruslení, jumping a plavání nebude žádný problém. Lidem, kteří nejsou zvyklí hýbat se vůbec, doporučí každodenní svižnou chůzi.

Pokud jde o stravu, mám si dávat pozor, abych neměla příjem vyšší než výdej, a musím být opatrná hlavně se sacharidy. „Ideální je, když klient, který se rozhodne do této metody investovat, už má motivaci ke změně,“ říká. Po první aplikaci mám viditelně hladší pokožku na stehnech. Bříško a tuky na vnějších stehnech budou potřebovat další ošetření – už se na ně těším!