Kyjevský řízek s brokolicovou kaší

Kyjevský řízek s brokolicovou kaší Zdroj: Johana Střížková

Víkendový oběd: Kyjevský řízek s brokolicovou kaší

Máte už plné zuby letních salátů? Tak si klidně zahřešte s tímhle hříšně dobrým plněným řízkem a brokolicovou kaší. 

KYJEVSKÝ ŘÍZEK S BROKOLICOVOU KAŠÍ

4 porce

Příprava: 45 minut

Suroviny: 4 x 150 g kuřecích prsou, 4 plátky slaniny, 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 150 g čerstvé strouhanky, olej na restování, sůl a pepř, 1 citron k podávání

Ochucené máslo: 2 stroužky česneku, 1/2 svazku hladkolisté petrželky, 1/2 svazku čerstvé bazalky, špetka chilli, strouhaná kůra z 1 citronu, 100 g másla v pokojové teplotě

Brokolicová kaše: 800 g brambor typu C, 1 brokolice, 50 g másla, sůl a pepř

Nenechte si ujít letošní F.O.O.D. piknik!

Postup:

1. Nejprve připravte máslo. Nasekejte česnek a bylinky na velmi jemno a spolu s chilli a citronovou kůrou zatřete do másla. Máslo vytvarujte do hranolu a nechte ztuhnout, nejlépe v mrazáku.

2. Maso očistěte, osolte a opepřete. Ostrým tenkým nožem v něm ze strany vytvořte velkou kapsu. Ochucené máslo pokrájejte na čtvrtiny a každou vložte do jedné kapsy. Prsa obtočte slaninou, abyste kapsy uzavřeli. Řízek obalte nejprve v mouce, poté v rozšlehaném osoleném a opepřeném vejci a nakonec ve strouhance.

3. Troubu rozehřejte na 180 °C. Na pánvi rozpalte olej a řízky na něm opékejte 6 minut z každé strany. Poté je 10 minut dopečte v troubě.

4. Mezitím uvařte oloupané a na kostky nakrájené brambory, asi 15 minut. Brokolici rozeberte na růžičky, vsypte ji do osolené vroucí vody a vařte 5 minut. Slijte a rozmixujte.

5. K uvařeným a slitým bramborám přidejte máslo a rozmačkejte je na hladkou kaši. Nakonec vmíchejte brokolici. Řízky servírujte s kaší a měsíčkem citronu.

Další skvělé recepty najdete v aktuálním zářijovém čísle magazínu F.O.O.D.

Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

food září
food září | Zdroj: archiv