Vědma Helen Stanku

Vědma Helen Stanku Zdroj: Archiv Helen Stanku

Věštba z run na rok 2022: Vládnout bude Urox, říká vědma Helen Stanku

Roku 2022 bude vládnout runa Urox neboli Uruz, říká vědma Helen Stanku. Je to runa symbolizující sílu a slibující štěstí, hojnost a stabilitu. Nic ovšem není zadarmo, a tak Urox vyzývá také k výdrži a píli. Co dalšího nás podle run v příštím roce čeká?

Na dveře klepe radostný, spokojený a povedený rok těm, kteří se přičiní. Urox nese velkou sílu, štěstí a hojnost. Ne nadarmo svým tvarem připomíná podkovu, která se zavěšovala nad dveře, aby chránila obyvatele domu od zlého a přitahovala boží požehnání. Urox klade důraz na vaše zdraví, výdrž a píli. Nic však není zadarmo. Na vše si budete muset vydělat vlastní snahou. Samo nic do klína nespadne. Urox podporuje všechny pracovité a pilné lidi. Dobrou finanční kondici budou mít lidé, kteří budou umět správně zacházet s penězi a přitom budou otevření novým nápadům. Runa má název podle pratura, velmi silného zvířete, které bylo zasvěceno bohu Thorovi. Z jeho rohů se vyráběly poháry, ze kterých se při hostinách pilo.

TIP NA VIDEO: Horoskop na rok 2022 podle astroložky Martiny Blaženy Boháčové

Video placeholde

Urox slibuje zbavení se neklidu, pokud dokážete nalézt jeho zdroj. Strom, který bývá spojován s Uroxem, je stříbrná bříza a ta je symbolem znovuzrození a nových začátků. V první polovině roku bude vhodné milovat a těšit se z blízkosti druhých lidí, léčit své tělo a duši, pomalu a s optimismem skládat plány na budoucnost, meditovat a vizualizovat úspěch.

V lásce podporuje Urox pevné svazky, kde si partneři umí být oporou. Ve zdravotní sféře se bude dařit lidem, kteří o své zdraví aktivně dbají. Urox podporuje i sféru nauky, kde posiluje dobrou paměť, kreativitu, umí motivovat a také zapojuje vědění plynoucí z podvědomí.

Runa Urox je symbolem síly pratura. Značí buvola a jeho rohy jsou atributem síly. Nejde tu jenom o sílu fyzickou, ale i psychickou. Rohy jsou malé výkonné antény, skrze které má přístup do pokladnice poznání. Toho, kdo má přístup k informacím, nic jen tak nesrazí. Budete stát pevně na zemi a v klidu si řídit své věci. Urox je také symbolem mužské síly a plodnosti. Dařit se bude všem lidem, kteří se nebojí práce, ale řemeslníkům, psychoterapeutům a lékařům Urox přeje nejvíc.

Vedle Uroxu padly ještě runy Wunjo a prázdný Wyrd

Ve druhé polovině roku bude dobré se více bavit a oslavovat. Být odvážní a nebát se rizik. S novou energií začít důležité věci, více cestovat, cvičit a odpočívat na čerstvém vzduchu. Runa Wunjo ukazuje, jak lehké je žít, když máte dar radosti pramenící z radosti samé. Jak lehké je vnést do života harmonii, když se bolest a zlost promění ve smích. Člověk, který je radostný, má hodně přátel a je v centru jejich pozornosti. Dokáže jemně druhé lidi přesvědčit o své pravdě, aniž mu to činí většího násilí. Začne se dařit i hercům, komikům, režisérům a filozofům.

Nad tím vším se vznáší prázdný Wyrd. Tato nepopsaná runa říká, že nyní je možné všechno, nebo nic. Je na vás, jak si tento rok nastavíte. Boží prst ukazuje, že si něco přitáhnete, nebo naopak. Co přesně to bude? Runy vám tu odpověď dnes nedají. Nechte dozrát čas.

Lidé již od dávných dob fascinuje odhalování budoucnosti. Každopádně se vyplatí mít na paměti, že jsme to i my, kdo tu budoucnost tvoří, byť pod vlivem obecných okolností. Vybíráme si, rozhodujeme se, reagujeme na to, co se děje. Nenechme si toto právo vzít. Říká se, že láska je slepá, a o štěstí se to říká také. O neštěstí zase, že nechodí po horách… Proto je dobré si osud spíše tvořit než se jím nechat vléct. K tomu je dobré udržovat v životě rovnováhu. Mezi prací, rodinou, aktivitou, odpočinkem, samotou a společností. Nic člověka nedostane více do rovnováhy než kontakt s přírodou.