.

. Zdroj: Albert ČR

Ilustrační fotografie
2
Fotogalerie

Vánoční pomoc: Albert potravinová sbírka zaplní stoly potřebných

Svátky plné hojnosti a dostatku jídla nejsou samozřejmostí ve všech domácnostech. Právě pro potřebné organizuje Albert ve všech svých prodejnách velkou potravinovou sbírku. Zapojit se a pomoci můžou zákazníci o víkendu 4. a 5. prosince. O dostatek jídla v předvánočním a vánočním období se postará i samotný obchodník. Potřebným daruje milion porcí čerstvých i trvanlivých potravin.

„Rozhodli jsme se neskončit u darování milionu porcí potravin. Také pro zákazníky jsme připravili možnost zažít ten kouzelný pocit a obdarovat potřebné. Z celonárodních Sbírek potravin, kterých se účastníme již devátým rokem, totiž víme, že jim podpora potřebných není lhostejná a rádi pomáhají, za což jim patří velké poděkování. Pevně věřím, že mimořádný potravinový dar od nás i našich zákazníků pomůže, zpříjemní a ulehčí vánoční období těm, kteří to nejvíce potřebují,“ vysvětluje záměr Jiří Mareček z Alberta. Vítány jsou především trvanlivé nutričně vyvážené potraviny jako sušené ovoce, oříšky, dětské výživy a kaše, čaj a káva, džusy či těstoviny.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Albert ČR

Jídlo pro desítky tisíc lidí v nouzi

Darované jídlo poputuje přímo do několika desítek dětských domovů, neziskových organizací či charit, a také do všech potravinových bank, a přes ně pak až k desítkám tisíc potřebných jako jsou maminky samoživitelky, rodiny v krizi či senioři. Dětské domovy použijí dar například ke společnému vaření a pečení cukroví, včetně přípravy vánočního menu, protože ne všechny děti mají to štěstí a mohou trávit Vánoce doma s rodinou.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Albert ČR

„Potraviny z předvánoční sbírky využijeme pro vaření v jednotlivých rodinných skupinách. Vedeme děti k tomu, aby uměly hospodařit, sestavit si jídelníček, nakoupit a uvařit. Samozřejmě s přihlédnutím k věku dítěte. Je moc důležité, aby se systém péče o děti v dětských domovech přibližoval životu dětí v rodinách,“ popisuje Kateřina Fialová, ředitelka Dětského domova Pardubice.

.
. | Zdroj: Albert ČR