Colette

Colette Zdroj: Robert Viglasky - © 2018 BLEECKER STREET

Únorové filmové premiéry: Thriller s Liamem Neesonem i historické drama s Keirou Knightley!

Co nám v únoru nabídnou filmová plátna? Na své si přijdou milovníci hororu, historických filmů i komedií. A samozřejmě nechybí ani kvalitní program pro celou rodinu. Vybrali jsme pro vás filmy, které rozhodně stojí za návštěvu kina. 

Film: Potomek

Premiéra: 7. února

Žánr: Horor

Režie: Nicholas McCarthy

Pro všechny, kdo se v kině rádi bojí, je tu jeden hororový skvost. Když se Miles narodil, ve stejnou dobu, ale na jiném místě se stala obrovská tragédie. Tyto dvě události spolu zdánlivě nesouvisí, ale po letech se děsivým způsobem propojí. Miles je nadprůměrně inteligentní dítě, ale zároveň je velmi agresivní a nevyzpytatelný. Jeho matka Sarah (Taylor Schilling) je přesvědčená, že jejího syna ovládá zlá nadpřirozená síla. A tak se rozhodne podrobit ho testům, aby zjistila, co za synovým děsivým chováním stojí. Jenže brzy pochopí, že to, co se doopravdy děje, je mnohem horší, než si myslela.

Potomek
Potomek | Zdroj: © Orion Pictures 2019

Film: Marie, královna skotská

Premiéra: 7. února

Žánr: Historické drama

Režie: Josie Rourke

Hvězdně obsazený historický snímek, kde role dvou královen ztvárnily Saoirse Ronan a Margot Robbie, vypráví o tvrdém boji o trůn skotské královny Marie. Ta se stala skotskou panovnicí, když jí bylo pouhých šest dní. V šestnácti se provdala za francouzského krále, ale o dva roky později ovdověla, vrátila se zpět na své rodné panství a chtěla zpět získat, co jí náleží a ještě mnohem víc. Jenže to nebylo tak jednoduché, protože proti ní stála její rodová příbuzná, anglická královna Alžběta, se kterou je pojila vzájemná nenávist, přestože se nikdy nesetkaly. Obě ženy ovšem věděly, že britské ostrovy jsou pro dvě královny příliš malé.

Marie, královna skotská
Marie, královna skotská | Zdroj: Liam Daniel - © 2018 FOCUS FEATURES LLC.

Film: Mrazivá pomsta

Premiéra: 21. února

Žánr: Akční thriller

Režie: Hans Petter Moland

Nestárnoucí král akčních thrillerů Liam Neeson je opět na scéně. Tentokrát jako Nels Coxman, jehož poklidný rodinný život s manželkou (Laura Dern) obrátí naruby podivná smrt jejich syna. Nels začne po příčině smrti svého syna pátrat sám a brzy se dozví, že za ní stojí drogový král přezdívaný Viking. Ten postupně přichází o své zabijáky a podezřívá z toho svého soka s přezdívkou Bílý býk. Netuší ovšem, že za vším stojí Nels, ze kterého se stává chladnokrevný mstitel, kterému nestojí nic a nikdo v cestě za spravedlností.

Mrazivá krutost
Mrazivá krutost | Zdroj: Doane Gregory

Film: Jak vycvičit draka 3

Premiéra: 21. února

Žánr: Animovaný/dobrodružný

Režie: Dean DeBlois

Škyťák a jeho okřídlený parťák Bezzubka se již potřetí vrací na filmová plátna. Ostrovu Blp, kde žijí Vikingové a draci v harmonii, vládne Škyťák, který se stal mladým náčelníkem. Miluje svou celoživotní kamarádku Astrid, ale tak nějak se ještě neodvážil jí to říct. A právě láska bude důvodem, proč se nad poklidným ostrovem Blp začnou stahovat mračna. Jenže za to nebude moct Škyťák, ale jeho kamarád drak Bezzubka, který se zakouká do bílé dračice Bleskoběsky a nevycítí blížící se nebezpečí včas. A tak se Škyťák a Astrid vydávají hledat nové útočiště, kde se draci před hrozbou ukryjí. Najdou Skrytý svět, který zná Škyťák jen jako mýtus, včas?

Jak vycvičit draka 3
Jak vycvičit draka 3 | Zdroj: DreamWorks Animation

Film: Colette: Příběh vášně

Premiéra: 28. února

Žánr: Historické drama

Režie: Wash Westmoreland

Historické drama o emancipované a velmi talentované ženě, kterou ztvárnila Keira Knightley, vás rozhodně zaujme. Snímek je o mladé ženě Colette, která se zamiluje do o patnáct let staršího literáta Willyho (Dominic West). Po svatbě se přestěhuje z venkova do prostředí pařížských večírků a místní smetánky. Inspirativní prostředí v ní probudí spisovatelský talent a kreativitu, a tak napíše svou první knihu o dívce Claudine. Jenže kniha je publikována pod jménem jejího manžela. Z Claudine se okamžitě stane fenomén, z Willyho uznávaný spisovatel a z manželského páru pařížské celebrity. Jenže to Colette nestačí. Touží po uznání, které jí Willy nechce dopřát. V návaznosti na jeho nevěry si navíc uvědomí, že jí mnohem více zajímají ženy než muži. Ale Willy se své talentované ženy odmítá vzdát, ať to stojí cokoliv...

Colette
Colette | Zdroj: Robert Viglasky - © 2018 BLEECKER STREET

Film: Co jsme komu zase udělali?

Premiéra: 28. února

Žánr: Komedie

Režie: Philippe de Chauveron

Pokračování úspěšné francouzské komedie pořádně procvičí vaše bránice. Maloměšťáci Claude a Marie Verneuilovi se s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za cizince a konečně se zbavily svých předsudků. Jejich čtyři zeťové Rachid, David, Chao a Charles jsou ovšem z mnoha důvodů rozhodnuti opustit Francii. To by pro Clauda a Marii znamenalo, že se jejich dcery i vnoučata rozprchnou po celém světě a oni je budou vídat jen zřídka. A tak se rozhodnou dokázat svým zeťům, že Francie je tím nejlepším místem k žití.

Co jsme komu zase udělali?
Co jsme komu zase udělali? | Zdroj: © ARNAUD.BORREL

Podívejte se na žebříček deseti největších thrillerů roku 2019.