.

. Zdroj: iStock

Umíte porozumět druhým? Tohle je 6 nejvíc empatických znamení zvěrokruhu

Ne každý dokáže vycítit pocity druhých, ovšem existují lidé, kteří jsou v tom doslova borci. Je jim prostě dáno shůry, jak se říká. Empatie je vrozená a je to skvělý dar, který umožní jeho nositelům vnímat pocity ostatních lidí. Někteří mají větší empatii, jiní menší. Co to vlastně znamená?

Ryby (19. února–10. března)

Ryby jsou jedno z nejcitlivějších znamení, které je v podstatě v nepřetržitém stavu úzkosti. Ovšem jsou také velmi empatické. Vědí, kdo z rodiny trpí nějakou bolestí, a dokáží to odhadnout ještě dřív než oni sami. Jejich negativitu nebo špatnou náladu dokážete doslova nasát, protože cítíte nutkavou potřebu pomoci. Vaše přítomnost je pro druhé velmi uklidňující a dovedete je dostat do pohody. Patříte k těm, kteří si na svoje bedra berou tíhu celého světa.

Pokračování 2 / 6

Býk (20. dubna–20. května)

Že by vás nenapadalo, že zrovna Býk bude empatické znamení? Ovšem je. Býci jsou neuvěřitelně citliví na emoční výstupy ostatních lidí a dokážou velmi přesně odhadnout psychické rozpoložení. Nemusíte to nikde vykládat, postačí, aby druzí věděli, že tu jste pro ně. Jste nejlepší přítel, kterého by si mohli přát, protože jste empatický a laskavý člověk, který dokáže uklidnit láskou.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 6

Panna (23. srpna–22. září)

Panny se celý život potácejí mezi perfekcionismem a empatií. Jedním z důvodů, proč někdy působí chladně a nepřístupně, je snaha chránit se před tím, aby nasály pocity druhých. Až moc by je to totiž bolelo. Proto jako mechanismus přežití používají zdánlivý chlad a odstup – ale to je pouze jen fasáda. Jinak vše cítí velmi hluboce, zvláště pokud jde o zvířata. Pokud je zvíře v nouzi, vždy se mu snažíte nějak pomoci. Empatie je ve vás hluboce zakořeněna a někdy vás doslova sžírá.

Pokračování 4 / 6

Štír (23. října–21. listopadu)

Další znamení, které obvykle navenek nepůsobí citlivě, je Štír. Ironií je, že i když jsou Štíři považovaní za drsné a agresivní, jsou to taky nejcitlivější a nejempatičtější znamení zvěrokruhu. Vždy chtějí pomoci a chtějí, aby lidé byli šťastní, a občas se do té pomoci ženete až moc tvrdě. Když máte pocit, že má přítel potíže, upnete se pouze na to, abyste mu pomohli. Ale pravdou je, že ne vždy je to dobře. Cítíte emoce světa, ale zaměření se jen na jednu osobu není ideální. Jste empatičtí a někdy zapomínáte na svoje vlastní emoce.

Pokračování 5 / 6

Vodnář (20. ledna–18. února)

Vodnáři, vaše empatie je skutečně hluboká a ke světu kolem vás se chováte jako ke svému dítěti. Neustále máte zájem o druhé, a když vycítíte jejich bolest, chcete jim pomoci. Nesnesete myšlenku, že je někdo smutný nebo opuštěný, a v podstatě celý život trávíte snahou, aby byli lidé šťastní. Když chtějí vaši pomoc, jste i vy šťastní, ale pokud někdo vaši empatii neocení, máte tendenci se zlobit. Pak je problém, protože hněv vaši empatii otupuje a jste pak méně vnímaví k okolí.

Pokračování 6 / 6

Blíženci (21. května–20. června)

Blíženci jsou opravdu velmi empatičtí a někdy to pro ně není snadné. Vstřebáváte pocity druhých a někdy je nedokážete zpracovat, takže se pak cítíte velmi špatně a můžete upadat do depresí. Proto se někdy lidem vyhýbáte, abyste jejich bolest moc nenasáli, ale když vás někdo požádá, rádi pomůžete. Vždy se pak snažíte udělat maximum pro ostatní i pro sebe.

.
. | Zdroj: iStock