...

... Zdroj: iStock.com

Tohle jsou největší introverti zvěrokruhu! Patříte k nim také?

Kategorizaci na introverty a extroverty provedl už psycholog Carl Jung, ovšem mnozí věří, že právě znamení zvěrokruhu sehrává v tomto směru klíčovou roli. Introverti jsou definováni jako lidé tiší, rezervovaní a přemýšliví, lidé, kteří si toho většinu nechávají pro sebe.

Vodnář

Lidé narození v tomto znamení zvěrokruhu jsou považováni za nejintrovertnější. Svoje emoce jen málokdy sdílejí, stejně tak mlčí o svých pocitech, smutku a chmurných okamžicích. Překvapivě jim ale nevadí hovořit o tom, co jim udělalo radost, šťastné prožitky sdílejí celkem snadno. V neposlední řadě není pravda, že by si Vodnář neuměl užít zábavu, jen si ji představuje jinak, tam, kde je méně vzruchu.

Pokračování 2 / 6

Ryby

Nevadí jim dlouhé mluvení, ale dávají si záležet na tom, aby neprozradily své vnitřní pocity a tajemství. Ironií je, že lidé patřící k tomuto znamení zvěrokruhu se vlastně považují za extroverty, i když jsou ve skutečnosti pravý opak. Ryby jsou totiž kreativní a přátelské, vždy inspirují ostatní a nevadí jim ani izolace, protože si vždycky najdou něco, co je zabaví.

Pokračování 3 / 6

Štír

Štíři patří k velkým introvertům, kteří svoje pocity nedávají najevo. Rádi si svoje nápady nechávají pro sebe a necítí potřebu neustále sdílet svoje pocity s ostatními. Neměli bychom se ale mýlit, že nemají rádi zábavu. Rádi se baví a někdy se dokážou docela pěkně odvázat a otevřít.

Pokračování 4 / 6

Panna

Panny věří v to, že je nutné udržovat vysokou zeď mezi osobním a veřejným životem. Nesnáší, když se o jejich životě mluví na sociálních sítích, často ani Facebook či Instagram raději nepoužívají. Jsou navíc velmi podezřívavé a nikdy si nejsou jisté ostatními. To samozřejmě podporuje jejich introvertní chování. Pokud bychom měli vytvořit žebříček největších introvertů, pak by Panny získaly hned druhou příčku za Vodnáři.

Pokračování 5 / 6

Kozoroh

Kozorozi jsou introverti, kteří se občas otevřou, ale v případě financí, kariéry či jiných důležitých věcí, tam se velmi hlídají. Nechtějí, aby veřejnost věděla o jejich pocitech, a pokud se někdo snaží z nich něco vypáčit, dokážou být velmi agresivní. Navíc nesnášejí tlachání o ničem, takže raději mlčí. Začlenit se do „stáda“, o to jim vůbec nejde.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 6 / 6

Býk

Býci jsou tvrdohlaví, ale mají dobré srdce. Vždy se ale snaží udržet svoje vnitřní pocity v tajnosti. Jsou to introverti v každém aspektu své osobnosti. Nemají rádi změny a naopak milují svoje pohodlí. Neznámé situace nejsou nic pro ně, to se raději uzavřou ještě víc do sebe. Mají tendenci snadno důvěřovat, a proto se bojí podvádění a zrady. Samota jim nevadí, klidně si vystačí s knihou, dobrým filmem nebo sklenkou vína.

.
. | Zdroj: iStock