Gisele Bündchen

Gisele Bündchen Zdroj: Instagram Gisele Bündchen

Victoria Beckham
Salma Hayek
Jessica Alba
Vždy dokonalé selfie
Cindy Crawford
10
Fotogalerie

Tipy modelek a blogerek: Jak vypadat na selfie krásnější a štíhlejší?

Svět jede v selfie módu. Fotí se všichni. Vytvořit si hezké selfie, které nedeformuje obličej, ale vyžaduje trpělivost a souhru určitých pravidel. 

Kdo jiný by měl umět poradit, jak na perfektní selfie, než celebrity, blogerky či modelky, které vědí, co jim sluší nejvíc a zároveň co nejlépe funguje na Instagramu. Jejich triky přitom nejsou žádná věda. Osvojte si je také!

Pokračování 2 / 8

1. Hrajte si se světlem

Nejlepší je přirozené světlo, mnohem víc totiž lichotí pleti než umělé osvětlení. Nejde-li to jinak a jste uvnitř místnosti, postavte se blízko světelného zdroje. Když už jste v tmavé místnosti, zkuste využít modré světlo z počítačového monitoru. Umí na tváři vytvořit zajímavý efekt. Anebo si pořiďte nejnovější vychytávku – selfie ring light (přenosné světlo ve tvaru kroužku, které se upevní na telefon) popřípadě pouzdro na smartphone se zabudovaným světlem LuMee.

Kim Kardashian a pouzdro LuMee
Kim Kardashian a pouzdro LuMee | Zdroj: Instagram

Pokračování 3 / 8

2. Pozor na to, co a kdo je za vámi

Nepořádek v pozadí zničil už nejednu fotku a na internet je plný selfie, které baví lidi právě tím, co zůstalo zapomenuto v pozadí. Pozor ale dávejte i při focení venku mezi lidmi – jejich změť také na fotce nevypadá dobře. Vyberte si raději čisté, minimalistické pozadí. Doma vám mohou dobře posloužit dveře nebo bílá stěna, venku zase zeď se zajímavou omítkou nebo třeba výhled za vámi.

Pokračování 4 / 8

3. Použijte make-up

Na Instagramu je sice populární hashtag #iwokeuplikethis, ovšem nevěřte tomu, že všechny ty svěží tváře beauty blogerek jsou focené těsně po probuzení. I když chcete na selfie vypadat přirozeně, věnujte čas přípravě. Kruhy pod očima skryjte korektorem, upravte obočí a vlasy, použijte řasenku, tvářenku a rtěnku nebo lesk. Ani výběr oblečení nepodceňujte. Zvolte barvy, které vás zvýrazní, a dejte přednost upravenému stylu před nedbalým.

Blogerka Betty Autier
Blogerka Betty Autier | Zdroj: Instagram

Pokračování 5 / 8

4. Najděte správný úhel

Hrajte si s perspektivou. Na záběru shora bude vaše tvář vypadat štíhlejší, ale pozor zároveň můžete obličej zdeformovat, vytvořit malou bradu a velké čelo (tzv. vzhled mimozemšťan). Záběr zdola vám naproti tomu přidá druhou bradu a obličej bude vypadat širší. Pokud chcete na fotce vypadat sexy, držte telefon mírně ve výšce, zhruba na délku paže, natočte obličej a dívejte se na displej zpoza řas. Nešpulte rty, jen mírně vtáhněte tváře dovnitř, popřípadě se jemně usmějte. Chcete-li vypadat roztomile, přibližte se s s telefonem blíž, vytvoříte tak dojem kulatější tváře a větších očí.

Modelka Zuzana Stráská
Modelka Zuzana Stráská | Zdroj: Instagram Zuzany Stráské

Pokračování 6 / 8

5. Zeštíhlete se

Není v tom žádná záhada. Skvělý tip se můžete naučit od australské fitness trenérky a blogerky Madalin Giorgetta: "Postavte se k fotoaparátu mírně z boku a trup pak přetočte tak, aby hlava směřovala do objektivu. Tím se opticky zúží pas a ramena vypadají širší. Ruku, kterou nedržíte foťák, dejte v bok. Hlavu trošku natočte do strany, brada a lícní kost budou svírat úhel, díky němuž budete působit hubenější. Pro pohled zepředu mírně vystrčte hýždě dozadu a zatněte svaly. Uvidíte tu změnu."

Madalin Giorgetta
Madalin Giorgetta | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 7 / 8

6. Usmívejte se

Smutný a zamračený obličej na selfie nepatří. Nejlepší je úsměv, ale i zde platí pravidlo, že méně je více. Zůstaňte přirozená. Pokud se budete nutit, budete vypadat napjatě a fotky nebudou dobré. Christine Vatassová, jež byla ředitelkou modelingových agentur v Paříži, varuje i před výrazem "duck face": "Zapomeňte na výraz s našpulenými rty, díky kterému vypadáte tak "chytře". Klíčové jsou oči. Podívejte se přímo do objektivu a buďte si jistá sama sebou."

Cheryl Fernandez-Versini,  anglická zpěvačka, členka britské dívčí skupiny Girls Aloud
Cheryl Fernandez-Versini, anglická zpěvačka, členka britské dívčí skupiny Girls Aloud | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 8 / 8

7. Retušujte s citem

Retuše vám mohou vám pomoci, ale i uškodit. Pokud máte výrazné kruhy pod očima nebo odlesk uprostřed čela, použijte filtry nebo retušovací aplikace typu Facetune. Ale s mírou. Představte si, že si jen "nanášíte pudr", nikoli mažete rysy z obličeje. Pokud to s retuší přeženete, budete vypadat spíše jako vosková figurína a lidé to poznají. Možností jsou také filtry. Mezi ty, které nikdy nezklamou, patří sépie, vintage nebo černobílý. Najděte si zabarvení, které vás nejvíce zkrášlí.

Gwen Stefani to s retušemi přehání
Gwen Stefani to s retušemi přehání | Zdroj: Instagram Gwen Stefani

Selfie nikdo neodolá. Podívejte se, jak se fotí hvězdy.

Tipy modelek a blogerek: Jak vypadat na selfie krásnější a štíhlejší?

Gisele Bündchen
Gisele Bündchen | Zdroj: Instagram Gisele Bündchen
Victoria Beckham
Victoria Beckham | Zdroj: Instagram Victorie Beckham
Salma Hayek
Salma Hayek | Zdroj: Instagram Salmy Hayel
Jessica Alba
Jessica Alba | Zdroj: Instagram/ @jessicaalba
Vždy dokonalé selfie
Vždy dokonalé selfie | Zdroj: shutterstock.com
Cindy Crawford
Cindy Crawford | Zdroj: profimedia.cz
Gigi Hadid
Gigi Hadid | Zdroj: Instagram/ @gigihadid
Reese Witherspoon a Nicole Kidman
Reese Witherspoon a Nicole Kidman | Zdroj: Instagram Reese Witherspoon
Daniela Peštová
Daniela Peštová | Zdroj: Instagram Daniely Peštové
Selena Gomez
Selena Gomez | Zdroj: Instagram/@selenagomez