..

.. Zdroj: NaniNails.cz

Tipy, jak se v létě starat o ruce a nohy

Horké slunečné počasí je pravou zkouškou vaší péče o pokožku obecně, a o ruce a nohy obzvlášť. Všechny ženy chtějí vypadat co nejlépe i v tropickém počasí, což samozřejmě zahrnuje krásné a upravené končetiny. Jak se tedy správně o nohy a ruce v létě starat? Přinášíme vám tři tipy, které v tomto ročním období rozhodně využijete!

Bez krému ani ránu

I když se to nezdá, naše ruce a nohy představují nejčastější oběti ostrého slunce. Nic nezkazí náladu více než spálená pokožka, a snad ani není třeba mluvit o zdravotních rizicích, které to doprovází. Proto nevycházejte bez opalovacího krému v kabelce. Natírejte se pravidelně a rozhodně nešetřete. Tím ale nekončíme. Právě kvůli počasí s vysokými teplotami se naše pokožka velmi vysušuje. Přidejte tedy k opalovacímu krému také ten správný krém hydratační. Zejména je namáhaná pokožka vášnivých zahradnic, a to i v případě použití ochranných rukavic, které pokožku vysušují. Proto by měly věnovat hydrataci a regeneraci velkou pozornost.

Vitamínová bomba v podobě parafinové lázně

Když už je řeč o hydrataci, není nic lepšího, než si jednou za čas dopřát intenzivní péči, kterou představuje právě parafinová lázeň. Pokožku promastí, hydratuje a dodá jí potřebné vitamíny. Pokud nemáte chuť ani čas chodit k profesionálce, můžete si udělat proceduru i v klidu domova a při celém procesu se třeba například dívat na oblíbený seriál. Parafinové vany jsou navíc navrženy tak, že jsou vhodné i k ošetření nohou!

..
.. | Zdroj: NaniNails.cz

Dokonalé nehty i pod vodou

Pokud se více zajímáte o zdobení nehtů a po celý rok si vystačíte s lakem na nehty, v létě se nejspíš hodně nazlobíte. Ať už se jedná o chlór nebo o mořskou sůl, ani jedno neprospívá životnosti vašeho zdobení. Ideální jsou v tomto případě gel laky, které mají konzistencí blízko k lakům na nehty, ale bezchybnými nehty se budete díky nim chlubit až celý měsíc! A práce s nimi není přitom žádná věda, klidně si je zvládnete udělat samy.

..
.. | Zdroj: NaniNails.cz

Léto je v plném proudu a proto je jasné, že se ne vždy najde čas na zdlouhavé beauty rituály. Naše ruce a nohy jsou ale vizitkou, která jde vidět na každé fotce, a proto je dobré investovat do jejich hýčkání alespoň trochu snahy. Výsledek rozhodně stojí za to!