...

... Zdroj: iStock.com

Test: Věříte v minulé životy? Zjistěte, jak stará je vaše duše!

Pokud věříte v reinkarnaci či převtělování duší, pak můžete celkem snadno zjistit, jak je vaše duše stará, tedy kolikrát se už znova vrátila na svět. Princip spočívá v tom, že po smrti se naše duše objeví znova, ale v jiném těle.

Někdo věří, že v lidském, jiný zase, že třeba ve zvířecím. Na to má vliv zákon karmy, který říká, že podle toho, jak žijete tenhle život, jak řešíte konkrétní věci nebo před čím utíkáte, se vaše duše rozhodne, kam se převtělí. Duším jde vždy o zlepšení karmy nebo o postup na vyšší a lepší úroveň. Čím je duše starší, tím je vyšší pravděpodobnost, že vaše duše má hodně odžité a získala větší nadhled. Jak poznáte, jak je vaše duše stará? Zkuste náš test.

Mladá duše

Máte-li mladou duši, milujete většinou všechno nové, lesklé a pomíjivé. Jestli je pro vás důležitý majetek, nové auto, nové oblečení či neustálá pozornost ze strany druhého pohlaví, máte asi mladou duši. Jste zřejmě na začátku dlouhé cesty poznání, na které vám bude docházet, že o peníze ani hmotné statky či pozlátko nejde. Špatnou zprávou je to, že podle indické filozofie na to zřejmě přijdete až po několika dalších životech.

Stará duše

Říká se, že lidé se starou duší nemají problém vyhýbat se technickým vymoženostem a přirozeně je to přitahuje k duchovním věcem. Máte-li to štěstí a máte silnou intuici, už po prvním pohledu do očí člověka, kterého vidíte poprvé, ho dokážete skvěle odhadnout. Nesnášíte diskuze o ničem a umíte jít přímo k podstatě věci? Vaše duše je stará a po tomto pozemském světě „koluje“ už hodně dlouho. Máte tedy hodně odžito.

Jak často zažíváte déjá vu (kdy máte pocit, že jste už něco takového někdy zažili, viděli nebo slyšeli)?

A: To se mi nestává téměř nikdy. (3 body)

B: Občas se mi to tane, ale je to vzácné. (2 body)

C: Zažívám to často, třeba i jednou do týdne. (1 bod)

Uvažujete každé dva roky o výměně nábytku nebo přemístění v bytě?

A: Ano, a když nekoupím nic nového, aspoň nábytek přestěhuji a vymaluji byt. (3 body)

B: Nijak zvlášť nad tím nepřemýšlím. (2 body)

C: Ne, vůbec nepotřebuji měnit svoje okolí. (1 bod)

Co pro vás znamenají peníze?

A: Jsou důležité, protože díky nim si můžu dopřát vše, po čem toužím. (3 body)

B: Dřinu a starosti. (2 body)

C: Líbí se mi, když jich mám tak akorát. Peníze zkrátka přicházejí a odcházejí. (1 bod)

Umíte být sami?

A: Ne, mám raději kolem sebe rušno. Když jsem sám, jsem z toho nervózní. (3 body)

B: Někdy mi to nevadí, ale samotu nevyhledávám. (2 body)

C: Sama se svými myšlenkami a pocity jsem šťastná. (1 bod)

Co vás psychicky rozhází?

A: Skoro všechno. Zdá se mi, že mám všeho až nad hlavu. (3 body)

B: Jen zásadní problémy. (2 body)

C: Téměř nic. Myslím si, že všechno, co se nám děje, má nějaký smysl. (1 bod)

Vyhodnocení:

5-8 bodů

Vaše duše už má něco odžito a na tomto světě jste byli několikrát. Možná si občas připadáte jiní a nezapadáte do běžné společnosti. Nechápete, kam se všichni tak ženou a proč řeší nesmyslné záležitosti. Jste moudří a lidé za vámi chodí často pro radu. Můžete mít i jasnovidecké schopnosti.

9-11 bodů

Jste někde uprostřed vaší cesty mezi mladou a starou duší. V životě na vás čeká hodně výzev a je pouze na vás, jak se s nimi poperete. Nejhorší je od nich utíkat a tvářit se, že neexistují. Vaší úlohou je získat rozum, zmoudřet a pochopit všechny ty zvláštní věci mezi nebem a zemí.

12-15 bodů

Vaše duše je mladá, bezstarostná a trochu lehkovážná. S ničím si moc nelámete hlavu a váš sen je proplout životem bez starostí. Když narazíte na těžkosti, nevíte, jak je řešit. Máte se toho ještě hodně co učit, čeká vás dlouhá cesta k poznání.