...

... Zdroj: iStock.com

Test osobnosti: Co uvidíte na obrázku jako první, odhalí vaše slabiny v lásce

Podle Garyho Chapmana, autora knihy Pět jazyků lásky, je láska volba. Až se naučíme rozpoznat jazyk svého partnera a naučíme se jím mluvit, najdeme klíč k dlouhotrvajícímu a láskyplnému partnerství. Zkuste si udělat následující obrázkový test, abyste si uvědomili, jaký je primární jazyk lásky vašeho partnera, a odhalte své skryté slabiny.

Každý z nás podle autora používá alespoň jeden z pěti primárních jazyků lásky (někdo všechny). Když najdete někoho, kdo mluví stejným jazykem lásky jako vy, je to štěstí. Ale neznamená to, že když nemluví, nemůže vám být společně dobře.

Co tedy patří mezi 5 jazyků lásky?

Pozornost (v angličtině quality time), kterou partnerovi vyjadřujete

Dárky

Skutky a služby

Slova ujištění

Fyzický kontakt

Jak jste na tom vy, pokud jde o váš jazyk lásky? Stačí, když se podíváte na obrázek a řeknete, co vidíte jako první. Co to o vás vypovídá, se dozvíte v následujících kapitolách. >>>

Optický test
Optický test | Zdroj: BPŽ/archiv

Pokračování 2 / 5

Muž v červeném

Optický test
Optický test | Zdroj: BPŽ/archiv

Znamená to, že byste měli více času trávit se svým partnerem a více mu vyjadřovat pozornost. Samozřejmě, že budete asi zaneprázdněni, ale pokud s někým chodíte nebo žijete, jehož primárním jazykem lásky je kvalitní čas, můžete ho ztratit. Protože pokud budete pořád jen pracovat a na prvním místě nebude láska a vztahy, váš partnerský život nebude nikdy ideální. Špatná rovnováha mezi pracovním a soukromým životem je vaše slabina v lásce. Svému partnerovi musíte věnovat čas, aspoň několik hodin týdně. Bez ohledu na to, jak moc jste zaneprázdněni. Není rozumné dělat kompromisy ve vztahu ke svým blízkým.

Pokračování 3 / 5

Klečící muž

Optický test
Optický test | Zdroj: BPŽ/archiv

Ve vztahu jste pravděpodobně málo oddaní a málo dáváte lásku najevo skutky. Svému partnerovi můžete ukázat a projevit, co chcete, aniž byste jej ovládali nebo na něj vyvíjeli tlak. Začněte tím, že uděláte věci, které chcete, aby udělal partner za vás. Sladké službičky nebo oddanost se neomezují pouze na ložnici. Nevyjádřit svou lásku je vaše skrytá slabost. Můžete začít maličkostmi, třeba uvařit oblíbené těstoviny pro partnera o víkendu nebo zařídit výlet či pomoc s nákupem nebo prádlem. Tyhle maličkosti se sčítají a váš partner vám jistě lásku a oddanost oplatí.

Pokračování 4 / 5

Skrytá tvář

Optický test
Optický test | Zdroj: BPŽ/archiv

Primárním jazykem lásky jsou slova ujištění. Pokud toužíte po slovech ujištění, řekněte to svému partnerovi. Bojíte se, že si bude myslet, že jste slaboši, a nechá vás být? Nemusí to tak být, je čas stát se kompatibilním s tímto milostným jazykem. Ve chvíli, kdy váš partner pochopí, že za závojem síly potřebujete neustálou podporu a ujištění, bude na tuto podporu hrdý a dojde ke vzájemnému sblížení.

Pokračování 5 / 5

Muž ve stínu

Optický test
Optický test | Zdroj: BPŽ/archiv

Vaším jazykem lásky jsou dárky i fyzický kontakt. A pravděpodobně tedy máte dvě slabosti, protože jste viděli muže ve stínu. Ale není se čeho bát. Je v pořádku vyděsit se fyzickým dotykem, ale nemusíte mít přece hned sex. Když svého partnera držíte za ruku při chůzi nebo se ho dotýkáte či ho objímáte, projevujete tím lásku. Pokud je jazykem lásky vašeho partnera dostávat dárky, ani tehdy se nemusíte obávat. I malý dárek, jako jsou květiny nebo čokoláda, udělá zázraky. Právě tím ale prokazujete partnerovi svou lásku i to, že vám na něm záleží.