Jennifer vypadá na 48 let skvěle.

Jennifer vypadá na 48 let skvěle. Zdroj: instagram

Tělo jako Jennifer Aniston? Toto jsou rady její trenérky!

Je to neuvěřitelné. Herečce Jennifer Aniston bylo letos 48 let, ale tělo by jí mohla závidět kdejaká dvacítka. Není to ale zadarmo. Tajemství jejích úspěchů komentuje trenérka slavné herečky, Mandy Ingber, se kterou spolupracuje už více jak deset let. 

Tajemství celého úspěchu se ale neskrývá v penězích, jak by si mnozí mohli myslet. Vše, co Jennifer Aniston praktikuje, lze aplikovat na kohokoliv jiného, jak potvrzuje její trenérka, Mandy Ingber. Aby to dokázala, podělila se o tréninkový plán slavné herečky.

Pokračování 2 / 6

Pravidelnost

"Cvičíme s Jennifer většinou třikrát týdně. Začínáme rozcvičkou, pak přidáváme kardio," říká Ingber. Tím to ale nekončí, z kardia přechází do jógy. Přičemž to kardio trvá 20 až 25 minut a jóga pak pětačtyřicet minut. Zatímco poloha stromu nepatří mezi její oblíbené, všechny pozice v prkně si náramně užívá.

Jennifer Aniston s trenérkou Mandy Inberg.
Jennifer Aniston s trenérkou Mandy Inberg. | Zdroj: instagram

Mimochodem - za perfektní vizáží Jennifer Aniston stojí i její štaník. Víte, jaké jsou její triky a základní kousky? Čtěte zde!

Pokračování 3 / 6

Motivace

Být dennodenně na očích veřejnosti by pro mnohé mohlo být dostatečnou motivací. Jenže ani celebrity nejsou nadlidi, kterým by se snad chtělo ráno vstávat a chodit o moc více než nám. Navíc to mají o to těžší, že udělat si čas není vždycky tak jednoduché. Což zná i mnoho z nás. Trenérka radí, že v takovém případě, kdy má člověk nabitý diář, k tomu musí přistupovat jako k jakémukoliv jinému úkolu. Prostě si to do něj musí zapsat jako úkol ke splnění, který nelze odložit.

Jennifer vypadá na 48 let skvěle.
Jennifer vypadá na 48 let skvěle. | Zdroj: instagram

Pokračování 4 / 6

Dobré jídlo a pití

"Jennifer nejlépe funguje na stravě s vysokým obsahem bílkovin," prozrazuje její trenérka. No ještě aby ne, když bílkoviny pomáhají s tvorbou svalové hmoty, urychlují bazální metabolismus a dodávají nám energii. Raději má ale rostlinné zdroje proteinu, jako jsou sójové mléko nebo quinoa. Kromě toho Jennifer jí dostatek čerstvé zeleniny. V ní se skrývá důležitá vláknina. V neposlední řadě také Jennifer dbá na dostatečný příjem vody. Kromě toho, že zajišťuje dostatek tekutin, také zlepšuje pleť, která je pak hydratována.

V jídle spoléhá zejména na bílkoviny.
V jídle spoléhá zejména na bílkoviny. | Zdroj: instagram

Pokračování 5 / 6

Meditace

Důležité je ale nezapomínat ani na odpočinek, relax a meditaci. Ta přichází po každé cvičící relaci, kdy Jennifer Aniston zůstává pět minut v pozici šavásana neboli v pozici mrtvoly. Vyzkoušet meditaci můžete i vy, a to bez jogínské pozice. Nastavte si budík na pět minut, zavřete oči a posaďte se vzpřímeně na židli. Obě nohy mějte položené na zemi, zhluboka dýchejte a soustřeďte se právě jen a pouze na dech. Ze začátku se vám možná stane, že myšlenky budou utíkat pryč od dechu, ale pokud se k němu zase vrátíte, s postupem času pro vás meditace bude skutečně o naprostém vypnutí a uvolnění. Podle Ingber je meditace jako sval – i ji musíte posilovat. A pokud budete cvičit několikrát denně, bude silnější.

Když zrovna necvičí s trenérkou, hýbe se i sama.
Když zrovna necvičí s trenérkou, hýbe se i sama. | Zdroj: instagram

Pokračování 6 / 6

Kombinace

I když zrovna nemá jeden ze svých tréninků s Ingber, Jennifer Aniston nezahálí a kombinuje dohromady různé směry cvičení. Ve čtyřiceti minutách tak klidně spojí běh se spinningem nebo procházkou, i kdyby to mělo být jen deset minut. A pokud nemáte celých čtyřicet minut čas, nevadí. Stačí se jít třeba na dvacet minut proběhnout nebo projít. Je to dostatek na to, abyste nastartovali metabolismus. Sice toho moc nespálíte, ale z dlouhodobého hlediska to prospěšné rozhodně je. Do dvaceti minut ale také můžete vměstnat posilování nebo jógu, třeba pozdrav slunci.

Jennifer o sebe pečuje.
Jennifer o sebe pečuje. | Zdroj: instagram

Video placeholde