...

... Zdroj: iStock.com

Stres podle horoskopu: Co rozhodí právě vás a jak to nejlépe zvládnout?

Zvládáte stres se skřípějícími zuby, pláčete, rozbíjíte nádobí? A divíte se, že váš partner či potomek má zas úplně jiné způsoby, jak se se stresem vyrovnat? Může za to zvěrokruh. 

Beran

Berani musí být stále v akci, mají rádi situace, ve kterých mohou konat. Co je spolehlivě vystresuje, je čekání. Nestresují se z toho, že to dopadne špatně, ale spíš z toho, že nemají co dělat. Nejhůř jim je v zácpě, při čekání na výsledky zkoušek, na konec jednání šéfa... Dokud nemají verdikt, nedokážou se soustředit na nic jiného.

Pokračování 2 / 12

Býk

Býci mají obrovskou představivost. Ve stresových situacích jim ovšem v hlavě promítne ty nejkatastrofičtější scénáře. I když vědí, že se to nemusí odehrát, stejně se nechají značně znervóznit. Stresu se zbavují buď prostřednictvím alkoholu, nebo sexu.

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Jsou hrozně nerozhodní, takže stresové situace zvládají opravdu těžko. Dokola si procházejí všechny možnosti řešení daného problému a neumí se rozhodnout, které by bylo to nejlepší. Z tohoto důvodu začnou panikařit a stres je často zcela položí. Výrazně jim pomůže, když je někdo nasměruje k jedné variantě, pro kterou se rozhodnou.

Pokračování 4 / 12

Rak

Raci jsou neradi daleko od domova, obzvlášť na delší dobu. Domov pro ně znamená jistotu, rodinu, klid a bezpečí. Na cestách dokáží neustále volat domů svým blízkým a chtějí vědět o každém jejich kroku. Strachují se, zda nenechali žehličku v zásuvce nebo zda je o jejich květiny sousedem opravdu dobře postaráno. Lék? Dostatek informací a příjezd domů.

Pokračování 5 / 12

Lev

Osoby ve znamení Lva jsou velmi společenské typy, jsou milí a přátelští, ale jakmile jim někdo odporuje nebo nesouhlasí s jejich názory, mají pocit, že je jejich postavení krále ohroženo. Což v nich spolehlivě vyvolá napětí a potřebu exemplárně vytrestat toho odvážlivce, který se jim zkusil vzepřít.

Pokračování 6 / 12

Panna

Vždy musí mít poslední slovo. Pokud ho nemají, urazí se, ale řeší dále. Klidně hodiny a dny. A pak se potřebují s dotyčným ještě jednou sejít a "vyříkat si to". Pouze tehdy opadne jejich nervozita.

Pokračování 7 / 12

Váhy

Pokud jste neviděli nervózní Váhu, nevíte, co je to stres. Váhy jsou ve stresových situacích často doslova paralyzované, špatně se jim dýchá, jsou dost často krůček od panické ataky. Co pomůže? Doušek vody nebo panák alkoholu, Bachovky, uklidňující vůně nebo sprej. Nějaký "lék", díky kterému se jim zklidní dech a ony pak začnou vnímat i hlavou.

Pokračování 8 / 12

Štír

Štíři umějí improvizovat, a tak jim stres zdánlivě není cizí. Jsou většinou na podobné situace připraveni a často vědí, co jim pomáhá a že to prostě nějak dopadne. Co ale neumějí, je vyrovnat se se zradou přítele. To je vykolejí na dlouhou dobu i ve vztazích s ostatními. Většinou se jim uleví ve chvíli, kdy bývalého kamaráda dokážou odstřihnout a vyškrtnou ze svého života.

Pokračování 9 / 12

Střelec

Zapochybuj o některých schopnostech Střelce a poznáš význam slova stres. Střelci jsou přesvědčeni o svém neuvěřitelném talentu, a pokud jim někdo nevěří, jejich nervozita je na nejvyšším možném levelu. Rozhodně ale nepřestávají věřit tomu, že jsou dokonalí, spíš nechápou, jak to, že někdo nevěří jim. Uklidní se až ve chvíli, kdy dotyčnému dokážou, že je úplně vedle.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Kozoroh je vždycky připravený na všechny varianty. Alespoň si to myslí, protože potřebuje mít všechno pod kontrolou. Do stresu ho spolehlivě dostane situace, se kterou absolutně nepočítal. Tohle znamení prostě improvizaci nesnáší a neumí se rozhodovat rychle a impulzívně. Dejte mu proto informace a trochu víc času. Pak se uklidní a bude mít pocit, že zase převzal otěže svého života.

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Vodnáři naopak vědí, že vždycky se objeví něco, s čím člověk nepočítal. No a? Všechno se dá řešit, ale počkejme, až to nastane. V tomto směru Vodnáři budí dojem ideálních partnerů, ne každý to ale vnímá pozitivně a spíše tomu říká: "řešení věcí na poslední chvíli", "nezodpovědnost" nebo "hloupost". Hlavně se kvůli tomu s Vodnářem nehádejte, protože jedině konflikty s blízkým jsou pro něj zdrojem stresu.

Pokračování 12 / 12

Ryby

Pro Ryby je stres tak trochu přirozeným stavem mysli. Nedokáží rozlišit, zda se nervují oprávněně, nebo kvůli hlouposti. Stres je umí pohltit, a to nejčastěji formou sebelítosti a pocitů beznaděje. Rybám pomohou přátelé a rozptýlení. Nesnažte se je ale dostat ze stresu nějakými racionálními argumenty – spíš je zabavte a pokuste se, aby na stres alespoň na chvíli zapomněly.