.

. Zdroj: iStock

Slabosti podle horoskopu: Co vám komplikuje život a zahání štěstí?

Každý z nás má své slabé stránky. Někdo je umí dokonale maskovat, u jiných je vidíte na první pohled. Ale slabosti z nás také dělají lidskou bytost. Důležité je ale o nich vědět a nenechat je zcela ovládnout naše osudy. Jaká je ta vaše slabost a víte, jak na ni?

Beran

Netrpělivost

Berani, zbavte se potřeby mít všechno hned teď. Pokud stále spěcháte, můžou vám utéct úžasné věci, které potřebují čas, aby vynikly svou krásou. Naučte se cvičit svou trpělivost a budete v dlouhodobém horizontu odměněni.

Pokračování 2 / 12

Býk

Odpor

Býci, je důležité, abyste se zbavili rozhořčení, která v sobě dusíte. Odpuštění vede k uzdravení a je nezbytné k tomu, abychom mohli v životě pokračovat. Pustit zášť z minulosti otevře další možnosti pro vaši budoucnost.

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Přemýšlení

Blíženci, vy žijete ve své hlavě, pořád o něčem přemýšlíte a zbytečně se tím stresujete. Je potřeba jednou za čas nechat mozek spát a uklidit si v něm. Pokud jste pořád uvěznění ve svých vlastních myšlenkách, riskujete, že vám něco unikne. Udělejte si čas na odpočinek, zpomalte a užívejte si přítomnosti.

Pokračování 4 / 12

Rak

Komfortní zóna

Raci, znáte přísloví „Život začíná za hranicí vaší komfortní zóny?“ Tak to je přesně rčení pro vás. Nyní je čas věnovat se tomu, abyste si právě tohle uvědomili a začali žít naplno, zkoušeli nové věci a získávali nové zkušenosti. Budete překvapení, co všechno o sobě zjistíte.

Pokračování 5 / 12

Lev

Ego

Lvi, vy si musíte především uvědomit, že život není jen o vás a o vašich pocitech. A když náhodou dostanete negativní odezvu na cokoli, co děláte, neznamená to, že je konec světa. Takové věci se prostě stávají, ale nic to nevypovídá o vašich kvalitách. Nesmíte být tak intenzivně zaměřeni na své ego a být závislí na tom, co si o vás druzí myslí.

Pokračování 6 / 12

Panna

Perfekcionismus

Panny, je načase přestat klást na sebe i na ostatní vysoké požadavky a mít nereálná očekávání. Život není o dokonalosti, každý máme nedostatky a ve skutečnosti neexistuje nikdo dokonalý. Naučte se přijímat situace a lidi (včetně vás) takové, jací jsou, výrazně to zlepší kvalitu vašeho života a budete spokojenější.

Pokračování 7 / 12

Váhy

Snaha zavděčit se všem

Váhy, vaše touha udělat všem kolem vás radost, je nereálná. Nejde to a je nutné si to uvědomit. Tím, že budete chtít udělat radost všem, riskujete, že se ztratíte samy sobě. Zaměřte se na ocenění vlastních potřeb a upřednostňujte také svoje touhy, i vy si zasloužíte být šťastné.

Pokračování 8 / 12

Štír

Nespokojenost s tím, co máte

Štíři, vy tvrdě pracujete na tom, abyste dosáhli toho, co chcete, ale někdy život nejde úplně přesně podle plánu. Místo toho, abyste se zabývali tím, co nemáte, zaměřte svou energii na ocenění úžasných věcí, které už ve svém životě skutečně máte. To vám dám odpověď i na otázku, co je skutečně důležité a co potřebujete.

Pokračování 9 / 12

Střelec

Soutěživost

Střelci, nechte své potřeby neustále někomu konkurovat konečně na pokoji. V každém okamžiku můžete dělat, co chcete, a nemusíte přece pokaždé vyhrát. Když se zbavíte těchto neuvěřitelně vysokých standardů ohledně soutěživosti, zlepší se i vaše sebeúcta a také vaše vztahy.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Sebekontrola

Kozorozi, dovolte sami sobě se uvolnit a jít s proudem života. Není třeba řídit sebe ani druhé, ovládat své nitro i ostatní je prostě iluze a vy si tím uděláte jen medvědí službu. Věřte tomu, že když přestanete sami sebe kontrolovat, nepřijde konec světa, ve skutečnosti ale získáte pocit svobody a radosti.

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Touha soudit

Vodnáři, vy jste moc hrdí na to, že se snažíte být pokaždé objektivní. Tenhle způsob myšlení ale může velmi snadno život zkomplikovat. Když se domníváte, že vždycky víte, co je správné, nedáváte prostor ostatním lidem pro to, aby se vyjádřili i oni. Odolnost vůči touze soudit vám umožní vcítit se do jiných lidí, poslouchat je a lépe jim porozumět.

Pokračování 12 / 12

Ryby

Zármutek

Ryby, vy jste lidé hluboce emocionální a stále přijímáte spoustu energie kolem sebe. To ale neznamená, že se nemůžete naučit nechat to někdy plavat. Uvolněte těžké pocity, pusťte smutek, který držíte uvnitř, a budete se cítit lehčí a živější. Budete tak více přítomné a život bude snesitelnější.