...

... Zdroj: istock.com

Seriály & filmy na streamovacích stanicích, které nám aktuálně krátí čas! Inspirujte se

Nebudeme si nic nalhávat, u televize zkrátka v posledním roce trávíme mnohem víc času, než bychom chtěli. Na druhou stranu jsou streamovací stanice jako Netflix nebo HBO GO určitou formou záchrany, jak se z dlouhého sezení doma nezbláznit. Co aktuálně láká k obrazovkám nás v redakci?

Redaktorka Andrea (30)

Zatímco loni byl mým jarním seriálem „nekonečný“ Money Heist s pěti sériemi, po roce trvání pandemických opatření, které měly trvat asi dva týdny, už podvědomě prahnu po něčem, co jasně a rychle skončí. A tak moje dříve oblíbené seriály, jak já s oblibou říkám natahované jako kšandy, vystřídaly filmy a především minisérie! Minisérie jsou totiž super zábava na víkend. Většinou mají šest až osm dílů, které mi od pátku do neděle akorát vystačí, všechno se uzavře, vyřeší a já se pak můžu s klidným srdcem od příběhu zase oprostit.

Poslední víkend jsem strávila se společnosti španělské minisérie The Mess You Leave Behind (Binec, který po tobě zůstává) o záhadné smrti středoškolské učitelky. Tahle minisérie má lehce mysteriózní nádech, a pokud vás vtáhne jako mě, možná už v neděli nebudete mít na co koukat.

Určitě doporučuji také islandský osmidílný seriál The Valhalla Murders (Vraždy ve Valhalle) – Skandinávci jsou zkrátka mistři v kriminálkách. Laťku nasadili opravdu vysoko a jen tak ledajaký kriminální příběh mě už nezaujme.

A z filmů si rozhodně jeden večer dejte The Dig (Vykopávky) s hvězdným obsazením Ralph Fiennes, Carey Mulligan a Lily James!

Redaktorka Ivona (37)

Nejsem typ člověka, který by na streamovacích službách sjížděl vše, co letí, nebo se díval na něco, co ho baví jen trochu. Následující tři věci mě proto doslova strhly a přiměly k takzvanému binge watchingu.

Prvním seriálem roku, který jsem si na HBO Go vyhlédla předem, byl Byl by to hřích. Děj zasazený do 80. let mapuje životní cesty několika kamarádů z londýnské komunity homosexuálů, kteří spolu žijí v jednom bytě a společně také zakoušejí, jak chutná svoboda a život bez přetvářky. Ten však začne brzy ohrožovat nástup dosud neznámého viru, jenž zabíjí zejména homosexuály. Příběh o postupující epidemii AIDS má řadu společných rysů se současnou situací, vše ale odlehčuje humor, dojetí a také ty největší hudební hity z osmdesátek.

Dalším objevem je seriál Ginny a Georgia (Netflix), který v sobě kombinuje oblíbený narativ z Gilmorových děvčat prodchnutý tajemstvími ve stylu Zoufalých manželek. Skvělé a dějově nevyzpytatelné odlehčení se zajímavými, hezkými a neokoukanými herci.

A do třetice ještě začerstva mohu doporučit dokusérii, která mě dlouho lákala, ale současně jsem se jí ze strachu vyhýbala. Kdo by se také chtěl bát u sebe doma, že ano. Nakonec jsem ale příběhu o tajemném vrahovi s přezdívkou Night Stalker (Netflix), který v polovině 80. let paralyzoval Los Angeles strachem, neodolala. Mnohem víc než jeho bestiální činy mě zaujalo pátrání policie, které by si některými faily či velkolepým zatýkáním nezadalo ani s hollywoodským bijákem. Napínavé (avšak ne strašidelné) od první do poslední minuty!

Editorka Jana (40)

Večer se streamovacími službami u mě v týdnu vypadá většinou tak, že si několik desítek minut vybírám nejlepší seriál nebo film, nadšena přebohatou nabídkou, abych nakonec deset minut po stisknutí play usnula. O víkendu už je to jiná podívaná: (Skoro) na jeden zátah jsem nedávno zhlédla seriál Firefly Lane (Cesta svatojánských mušek) s výbornými Katherine Heigl a Sarah Chalke. Příběhů o ženském přátelství totiž podle mě není nikdy dost.

Ne tak veselé, ne tak načančané a už vůbec ne tak vtipné je naopak netflixovské drama Pieces of a Woman (Střípky ženy) s výbornou Vanessou Kirby, kterou jsem si zamilovala jako princeznu Margaret už v Koruně. Pokud tedy máte pocit, že vám v pandemii doma s partnerem už trochu přeskočilo, podívejte se na drama páru, který musí řešit úplně jiné starosti. Scenáristka Kata Wéber přiznala, že příběh sepsala na základě vlastního příběhu, kdy pro ni psaní fungovalo jako terapie.

A na závěr trochu odlehčíme: Švédská minisérie Love and Anarchy (Láska a anarchie) stylově přebíhá od drama po komedii, kdy si spolu jako kočka s myší hrají půvabná vdaná konzultantka a mladý ajťák z firmy, kam právě nastoupila. Jejich vzájemnou přitažlivost nejde přehlédnout, ale oni hru na svádění posunou ještě o kousek dál ve velmi příjemném severském stylu.

TIP NA VIDEO: Sledujete seriál Kukačky?

Video placeholde