sekaná v listovém těstě

sekaná v listovém těstě Zdroj: F.O.O.D.

Sekaná v listovém těstě: Sváteční klasika, kterou oslníte!

Máte doma mleté hovězí maso? Poradíme vám, jak tuto ingredienci proměnit v luxusní pokrm plný vůní a chutí, který ocení i náročný gurmán. Vyzkoušejte jednoduchý recept na lahodnou sekanou Wellington!

Počet porcí: 6–8

Doba přípravy: 20 minut + 1 hodina pečení + 15 minut odpočinek masa

Suroviny: 1 kg mletého hovězího masa, 100 g kvalitního kečupu, 4 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželky, 200 g žampionů, 30 g másla, 2 hrsti čerstvého špenátu, 400 g listového těsta, sůl a pepř, zeleninový salát k podávání

Postup:

1. Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Maso osolte, opepřete a dobře promíchejte s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou cibulí, 1 prolisovaným stroužkem česneku, nasekanou petrželkou a 100 ml studené vody. Směs vytvarujte do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm a pečte 20 minut, poté nechte maso vychladnout.

2. Žampiony nakrájejte na tenké plátky a na másle je restujte asi 3 minuty. Přihoďte plátky zbylého česneku a restujte ještě 1 minutu, až se odpaří všechna tekutina. Nechte zchladnout. Špenát prolijte v cedníku vroucí vodou a přebytečnou tekutinu vymačkejte. Pozor si dejte na to, abyste houby skutečně vydusili téměř dosucha a listy špenátu důkladně vyždímejte, příliš vlhkosti by totiž mělo za následek promočení kabátku z listového těsta.

3. Těsto rozválejte na obdélník tak velký, aby se do něj dalo zabalit maso. Rozprostřete na něj špenát a žampiony. K jednomu z delších okrajů položte maso a opatrně přes něj přeložte těsto. Okraje dobře spojte, seřízněte a z přebytečných kousků těsta vytvořte ozdobné proužky. Těsto potřete zbylým rozšlehaným vejcem a pečte 40 minut.

4. Před krájením maso nechte 15 minut odpočinout a podávejte ho se zeleninovým salátem.

Další skvělé recepty najdete na webu Recepty.cz!