červen titulka

červen titulka Zdroj: archiv

Salát s bramborami a vejci, který rozhodně není hladový!

Chceme jíst lehce, ale zároveň nechceme mít už hodinu po jídle hlad. Připravte si salát s bramborami a vajíčkem, které vás spolehlivě zasytí. A nebojte se, od bramborového salátu ze štědrovečerní tabule má na míle daleko! 

JARNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT S VEJCEM

4 porce

Příprava: 30 minut

Suroviny: 8 vajec, 200 g stonkové brokolice, 750 g menších brambor typu A, 2 svazky ředkviček, 100 g naložených kukuřiček, 2 jarní cibulky, 2 lžíce kaparů, 1 hrst řeřichy, sůl a pepř

Zálivka: 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce medu a 4 lžíce olivového oleje

Postup:

1. Vejce dejte do kastrolu s vroucí vodou, vařte 7 minut, zchlaďte v ledové vodě a oloupejte.

2. Stonkovou brokolici očistěte, případně podélně rozkrojte a dejte na 2 minuty do vroucí vody, poté ihned zchlaďte studenou vodou a nechte vychladnout. Dejte vařit brambory ve slupce.

3. Mezitím pokrájejte ředkvičky na půlky či čtvrtiny, kukuřičky opláchněte a pokrájejte na kolečka, jarní cibulky také na kolečka.

4. Suroviny na zálivku dejte do menší zavařovací sklenice, dobře uzavřete a důkladně protřepejte, aby se spojily a vytvořily emulzi.

5. Vařené brambory ještě teplé pokrájejte na čtvrtiny, dejte do velké mísy a promíchejte se zálivkou. Přidejte brokolici, ředkvičky, kukuřičky, kapary, jarní cibulku a vše zlehka promíchejte. Salát rozdělte na talíře, na každou porci přidejte dvě rozkrojená vejce, osolte, opepřete a posypte výhonky řeřichy.

Další skvělé recepty najdete v aktuálním červnovém čísle magazínu F.O.O.D.!

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si aktuální vydání nebo e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz

červen titulka
červen titulka | Zdroj: archiv