Těstoviny s restovanou zeleninou

Těstoviny s restovanou zeleninou Zdroj: Johana Střížková

Rychlý víkendový oběd: Zkuste těstoviny s restovanou zeleninou!

O víkendu se rozhodně nikomu nechce trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Máme pro vás tip na rychlý oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Za půl hodiny máte hotovo!

TĚSTOVINY S RESTOVANOU ZELENINOU

4 porce

Příprava: 30 minut

Suroviny: 2 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 cibule, olivový olej, 600 g těstovin penne, 2 stroužky česneku, 1–2 lžičky sušeného oregana, 4 lžíce rajského protlaku, sůl a pepř, strouhaný parmazán a čerstvé oregano k podávání

Postup:

1. Mrkve oloupejte a nastrouhejte nahrubo, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na drobné kousky, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na olivovém oleji asi 10 minut, aby zelenina chytila barvu.

2. Mezitím dejte vařit těstoviny. Do omáčky přidejte nadrcený česnek, oregano, rajský protlak, sůl a pepř. Přilijte asi naběračku vody z těstovin a dobře rozmíchejte, aby omáčka měla krémovou konzistenci.

3. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby byly na skus. Slijte je a promíchejte s omáčkou. Rozdělte na talíře a podávejte s nastrouhaným parmazánem, trochou olivového oleje, čerstvě mletého pepře a několika lístky čerstvého oregana.

Další skvělé (rychlé i složitější) recepty najdete v aktuálním březnovém čísle magazínu F.O.O.D.!

food březen
food březen | Zdroj: archiv

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz