Melounová salsa je skvělá k masu i do mexických tacos.

Melounová salsa je skvělá k masu i do mexických tacos. Zdroj: iStock

Rozpalte grily! Tahle letní salsa s melounem nemůže na vaší zahradní party chybět

Salsa z vodního melounu je skvělá na letní grilování, je osvěžující a krásně barevná. Hodí se jak k masům, tak k sýrům, tortille nebo chipsům. A Koko má ještě jeden parádní tip, který se dozvíte ve videu.

Ingredience:

plný hrnek vodního melounu bez pecek nakrájeného nadrobno, ½ hrnku nadrobno nakrájené zeleniny (rajčata, okurka nebo zelená paprika), 1 jarní cibulka, červená chilli paprička podle chuti, ½ hrnku nasekaných bylinek (bazalka, koriandr, máta), šťáva z ½ limetky, sůl, čerstvě mletý pepř (ideálně červený)

Postup:

1. Z melounu okrájejte slupku, nakrájejte ho a vyberte semínka. Nakrájejte ho na malinké kostičky, přibližně stejně velké.

2. Pokrájejte žlutá a červená rajčátka, okurku (oloupanou a také bez semínek) na co nejmenší kousky. Stejně nadrobno nakrájejte i jarní cibulku a chilli papričku a nakonec bylinky. Meloun se nejraději kamarádí s koriandrem, mátou a bazalkou. Vyberte si jen některou bylinku anebo přidejte všechny tři, opět nasekané nadrobno.

3. Dochuťte citronovou nebo limetkovou šťávou, solí a (ideálně červeným) pepřem. Vše pořádně promíchejte a nechte aspoň hodinku proležet.

4. Salsu nechte odpočívat v pokojové teplotě, před podáváním ji ale v horkých dnech nechte nachladit v lednici. Pak doopravdy osvěží. Bezvadně se hodí ke grilovaným rybám a krevetám, stejně tak ke kuřeti, ale můj favorit v párování je ogrilovaný balkánský nebo halloumi sýr, to je přímo dokonalá kombinace.