..

.. Zdroj: PResscode CZ

..
..
..
..
5
Fotogalerie

Rozhovor s Pokáčem: Jak to má se ženami?

Písničkář Pokáč představil svou partnerku veřejnosti a rovnou jí zaměstnal ve svém novém videoklipu. Přečtěte si, jaké další novinky chystá.

Před nedávnem jste zveřejnil videoklip k písni Úplně levej, do které jste obsadil svou přítelkyni Elišku Klučinovou. Musel jste ji přemlouvat dlouho nebo souhlasila, jak se říká, na první dobrou?

Eliška se nebojí ničeho, šla do toho rovnýma nohama, stejně jako do písčitého doskočiště při skoku dalekém (i když tam možná ty nohy musí být trochu pokrčené, to se zeptejte jí). Chtěl jsem, aby byl klip o co nejautentičtější, tak jsem místo najaté herečky, která by se musela učit, jak předstírat lásku ke mně, vzal svoji slečnu, která už to má nacvičené z domova. Dost se bála, aby to celé nezkazila, ale vzhledem k tomu, kolik toho zkazím doma já, tak by byla pořád dost pozadu (směje se).

Vaše přítelkyně bývalou atletkou, jak jste na tom se sportem vy?

Já hrával dlouhá léta fotbal u nás za SK Stehelčeves, chodíval jsem občas do posilovny, sport mám rád. Jak aktivně, tak pasivně. Sedět doma na zadku a koukat se, jak mi roste břicho, to mě nikdy moc nebralo. Ale musím říct, že když teď s Eliškou občas jdeme běhat do letohrádku Hvězda, mám docela slušnou motivaci, protože předběhnout dvojnásobného olympionika je pro kluka od počítače docela slušná výzva.

Je něco, k čemu jste obráceně Elišku přivedl vy?

Začala se teď učit na klavír, mám doma takové staré klávesy, už si na to jede hezky stupnice. Což je cca level, kam jsem to dopracoval já, čili jí to za chvilku začnu zakazovat, ať není lepší než já, to se ví. Navíc brnká na kytaru a ukulele, ale v tom jsem pořád asi tři lekce před ní, takže no stress. Jo a naučil jsem ji poslouchat Jacka Johnsona, což je podle mého velká zásluha.

Končí nám léto a vy jste vystupoval na mnoho festivalech. Jezdila Eliška po akcích s vámi? Jak snáší obdiv vašich fanynek?

S Eliškou jsme jezdili vlastně po všech akcích, protože jsem hrál skoro každý den, tak nebyla moc jiná možnost, jak být spolu. Takhle krásnou řidičku mi samozřejmě všichni závidí, většina kapel má za řidiče nerudné páprdy nebo kriminálníky. Ono těch fanynek stále moc není, takže zjistila, že se nemá čeho bát (směje se).

Co považujete za nejšílenější zážitek s fanoušky?

Hehe, je několik fanoušků, kteří již byli na koncertě několikrát. Ale teď jsem měl dva koncerty za den, jeden ve Frýdlantu, druhý v Praze, nějakých 150 km od sebe. A jedna fanynka byla na obou. Nehledě na to, že byla na asi sedmi dalších ten měsíc. To mi přijde skvělý a šílený zároveň! A tímto ji moc zdravím a těším se na ni zase příště!

Ve své písni Úplně levej často zmiňujete téma děti. Kdy plánujete s přítelkyní založit rodinu?

Ježíš! Vy už zníte jak Eliška (směje se)! Ne, uvidíme, ale tak Elišce je 21 (už asi 10 let) a mně táhne na 30, čili už na to věk možná trochu máme... ale uvidíme. Je pravda, že většina mých kámošů a vrstevníků už svoje sociální média zahlcují fotkami se svými ratolestmi, čili v tomhle směru jsem malinko out. Nicméně v klipu jsme si to vyzkoušeli nanečisto, myslím, že naše stočlenná rodinka nás oba bavila.

Kdo je u vás doma ten šikovnější? Vy nebo vaše přítelkyně?

Jednoznačně. Ne nadarmo je to rekordmanka ve víceboji, její všestrannost se přenáší i do všedního života. Já, co můžu tak zkazím, ale ona to pak opraví, takže se v tomhle směru vhodně doplňujeme. Navíc má z atletiky docela páru, takže na přenášení skříní už nemusím nahánět švagra.

Jaké máte nejbližší hudební a osobní plány?

V říjnu největší koncert ve Foru Karlín, další klipy, další songy, další alba, další koncerty. Hlavně ať to dál baví lidi a mě, to by bylo super. Jinak v lednu snad cesta kolem světa s mojí slečnou, tak kdybych se od února neozýval, tak se mě prosím vydejte hledat někam mezi severní a jižní pól (usmívá se).