Joker

Joker Zdroj: Photo © Warner Bros

Říjnové filmové premiéry: Do kin přichází Joker i nový Terminátor!

Co nám v říjnu nabídnou filmová plátna? Vybrali jsme pro vás šestici filmů, ze kterých si rozhodně vyberete, ať už vyrazíte do kina se svým protějškem, přáteli nebo dětmi. 

Film: Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon

Premiéra: 3. října

Žánr: Animovaný

Režie: Richard Starzak

Ovečka Shaun přichází do kin se zbrusu novým a doslova nadpozemským dobrodružstvím. Setká se totiž s návštěvníkem z jiné galaxie – malou mimozemšťankou, kterou musí s pomocí ostatních oveček z farmy Mossy Bottom zachránit před vládní organizací. Na své si během filmu přijdou rozhodně i dospělí, protože tenhle snímek je doslova prošpikovaný hláškami a scénami z kultovních "ufo" filmů nebo seriálů, jako jsou Akta X, ET mimozemšťan nebo třeba Příchozí.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Photo © StudioCanal

Film: Joker

Premiéra: 3. října

Žánr: Thriller

Režie: Todd Phillips

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck v podání fantastického Joaquina Phoenixe se už nějakou dobu pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Když jde ve svém kostýmu klauna ulicemi v Gothamu, dostane se do konfliktu se zloději a násilníky. A tehdy se Arthur začne měnit v Jokera – ikonu zločinu, kterou bude brzy znát celý svět!

Joker
Joker | Zdroj: Photo © Warner Bros

Film: Stehlík

Premiéra: 10. října

Žánr: Drama

Režie: John Crowley

Hlavním hrdinou filmu, který vznikl podle knižní předlohy, je Theodor Decker. Když mu bylo třináct let, jeho matka tragicky zemřela při výbuchu. Tato tragédie nesmazatelně změnila celý jeho následující život, jak se přesvědčíte během snímku, který přeskakuje ve dvou časových rovinách. Mimo jiné se můžete těšit na hvězdné obsazení – Ansel Elgort, Sarah Paulson, Finn Wolfhard nebo Nicole Kidman.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Photo © Warner Bros 1

Film: Blíženec

Premiéra: 10. října

Žánr: Sci-fi

Režie: Ang Lee

Henry Brogan v podání Willa Smithe je profesionální nájemný zabiják, který svou práci vždy odvede na výbornou. Během další vraždy na objednávku ovšem zaslechne informace, které rozhodně slyšet neměl, a tak se jeho zaměstnavatel rozhodne, ač velmi nerad, že se ho musí zbavit. Využije tak výzkumnou společnost Gemini a její speciální projekt, díky kterému pošle na zabití Henryho jeho mladší a odolnější já. Henry se poprvé bojí o život, prchá před svým pronásledovatelem a jednou se rozhodne se mu postavit tváří v tvář. A tehdy se dozví, že proti němu stojí jeho o třicet let mladší klon.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Photo © Paramount Pictures

Film: Zloba: Královna všeho zlého

Premiéra: 17. října

Žánr: Fantasy

Režie: Joachim Rønning

Královna Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka, kterou vychovala, je už dospělá žena. Vzájemná nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi ale stále přetrvává. Velkou nadějí pro urovnání dlouhotrvajících rozbrojů je plánovaná svatba Růženky s princem Filipem z království Ulstead. Ale nic se nevyvíjí tak, jak by mělo. Růženka a Zloba se dostanou každá na opačnou stranu Velké války, která prověří jejich vzájemné rodinné pouto.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Photo © Walt Disney Pictures

Film: Terminátor: Temný osud

Premiéra: 31. října

Žánr: Akční sci-fi

Režie: Tim Miller

Arnold Schwarzenegger a Linda Hamilton jsou zpět! Po nepříliš úspěšném pokračování Terminátor: Genesis se tvůrci rozhodli navázat přímo na druhý díl a na všechny ostatní zapomenout. Nebude chybět spousta akčních scén, napínavé honičky i souboje. Tak snad v pořadí šestý Terminátor bude úspěšnější než ten poslední!

.
. | Zdroj: Photo © 20th Century Fox