Aquaman

Aquaman Zdroj: © Warner Bros. Pictures & © DC Comics

Prosincové filmové premiéry: Francouzská komedie o mužských aquabelách i nový Asterix!

Odpočiňte si od předvánočního stresu a zajděte se odreagovat do kina. Vybrali jsme pro vás premiéry těch nejzajímavějších filmů různých žánrů. Svého favorita si najde opravdu každý. 

Film: Záhada Silver Lake

Žánr: Mysteriozní thriller

Premiéra: 6. prosince

Režie: David Robert Mitchell

Třiatřicetiletý Sam v podání skvělého Andrewa Garfielda ve snímku pátrá po své sousedce, která během noci zmizela ze svého bytu. Sam začne během hledání Sarah dekódovat velké tajemství, skandály i konspirace. Film je považován za netradiční poctu éře klasického Hollywoodu.

...
... | Zdroj: imdb.com

Film: Aquaman

Žánr: Akční fantasy

Premiéra: 13. prosince

Režie: James Wan

DC Comics se hlásí o slovo. Tentokrát bude hlavním hrdinou populární Arthur Curry, který je napůl člověk a napůl obyvatel bájné Atlantidy. Jeho příběh, náročný výcvik i těžká zkouška připoutá k filmovému plátnu na 143 minut všechny komiksové milovníky a dost pravděpodobně i nějaké nové získá. V hlavních rolích uvidíte Jasona Momou, Amber Heard, Patricka Wilsona nebo Nicole Kidman.

Aquaman
Aquaman | Zdroj: © Warner Bros. Pictures & © DC Comics

Film: Mary Poppins se vrací

Žánr: Rodinný muzikál

Premiéra: 20. prosince

Režie: Rob Marshall

Co by to bylo za předvánoční čas, kdyby nám Disney nenaservíroval nějaký pohodový rodinný film. Snímek se odehrává v roce 1930, kdy jsou děti Jana a Michal z původního filmu již dospělé. To ovšem neznamená, že se nemůže opět objevit tajemná kouzelná chůva Mary Poppins v podání Emily Blunt. Ta seznámí Michalovy tři děti s celou řadou barvitých postav včetně své sestřenice Topsy v podání Meryl Streep. Svými jedinečnými kouzly dokáže celé rodině znovu vrátit ztracenou radost a štěstí.

Mary Poppins se vrací
Mary Poppins se vrací | Zdroj: Courtesy of Disney - © (c) 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Film: Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

Žánr: Animovaná komedie

Premiéra: 20. prosince

Režie: Alexandre Astier, Louis Clichy

Před Vánoci si ještě užijeme další dobrodružný příběh oblíbené dvojice Asterix a Obelix. Tentokrát musí najít toho správného mladého druida, kterému budou moct prozradit tajemství kouzelného lektvaru. Recept zná totiž stále jen Panoramix, který je už hodně starý a chce najít nástupce, kterému tajemství svěří.

...
... | Zdroj: imdb.com

Film: Znovu ve hře

Žánr: Romantická komedie

Premiéra: 27. prosince

Režie: Peter Segal

Jennifer Lopez je znovu ve hře! Tentokrát si zahraje prodavačku v supermarketu Mayu, která marně čeká na povýšení. Jenže jí chybí vysokoškolský diplom, a tak se pomalu smiřuje s tím, že lepší práci nikdy nezíská. Její osud se rozhodnou vzít do svých rukou její blízcí přátelé, kteří jí vytvoří novou identitu. Maya díky tomu získá lukrativní práci, o které se jí ani nesnilo. Tím ovšem její trable rozhodně nekončí, naopak! Po boku JLo ve snímku uvidíte také Mila Ventimigliu nebo Vanessu Hudgens.

...
... | Zdroj: Barry Wetcher - © 2017 STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Film: Utop se, nebo plav

Žánr: Komedie

Premiéra: 27. prosince

Režie: Gilles Lellouche

Další povedená francouzská komedie je tady! Hlavním hrdinou filmu je Bertrand, kterého trápí krize středního věku. Rozhodne se proto odpovědět na inzerát, který hledá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plavání. Tehdy Bertrand vůbec netuší, že mezi mužskými aquabelami si najde nejen nové přátelé, ale také se znovu začne radovat ze života.

Utop se, nebo plav
Utop se, nebo plav | Zdroj: © Studiocanal GmbH/Mika Cotellon

Jaké jsou nejlepší komedie roku 2019? Čtěte zde.