...

... Zdroj: iStock.com

Proměnlivá znamení zvěrokruhu: Patříte mezi ně také?

V rámci zvěrokruhu existuje kromě rozdělení na dvanáct slunečních znamení také rozdělení na tři kvality: kardinální, pevnou (stálou) a proměnlivou. Ke každé kvalitě patří čtyři znamení. Proměnlivá znamení mají schopnost přizpůsobit se různým okolnostem, změnám a novým požadavkům.

Proměnlivá znamení odpovídají poslednímu měsíci každého ročního období. Blíženci označují konec jara, Panna konec léta, Střelec konec podzimu a Ryby konec zimy. Tato „koncová“ energie umožňuje těmto zrozencům schopnost přizpůsobit se nejrůznějším změnám. Dokončují de facto záležitost, kterou započala předešlá znamení. Tato znamení jsou velmi přizpůsobivá, nemají problém najít kompromis, orientují se na řešení a spontánnost. Jak ovlivňuje přechodová energie každou osobnost příslušného proměnlivého znamení?

Tip na video: Jaké léto čeká jednotlivá znamení?

Video placeholde

Článek pokračuje na následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Blíženci

Blíženci ztělesňují proměnlivý vzduch. Patří k nejflexibilnějším znamením díky tomu, že patří mezi vzdušná znamení. Jejich proměnlivost se projevuje v konverzaci a způsobu myšlení. Milují informace, protože je obohacují a dávají jejich životu nový rozměr. Jsou vtipní a díky dynamickému komunikačnímu stylu z nich bývají vynikající novináři, spisovatelé, politici. Nenávidí rutinu a zbožňují nové impulzy. Ovšem jsou to také dvě bytosti v jedné, a vy tak nikdy dopředu nevíte, kterou z nich právě potkáte.

.
. | Zdroj: iStock

Video placeholde

Pokračování 3 / 5

Panna

Panna je proměnlivá země, patří k zemským znamením. Panny mají jedinečnou schopnost přizpůsobit se a neustále zlepšovat organizaci a plánování svého soukromého i profesního života. Panny jsou také skvělí trenéři a šéfové, protože pomáhají lidem vytvářet struktury, které jim pomáhají udržovat dobré návyky. Energie země z nich dělá výtečné „pilíře našich životů“. Snaží se také, aby se světu co nejpraktičtěji přizpůsobily ve svůj prospěch.

.
. | Zdroj: iStock

Video placeholde

Pokračování 4 / 5

Střelec

Střelec patří k ohnivým znamením a ta jako taková jsou především o akci a o tom, jak přimět ostatní lidi, aby dělali to, co chtějí ona. Ze všech čtyř proměnlivých znamení je Střelec nejlepší, pokud jde o aktivaci a posunutí projektu, zejména když uvízl na mrtvém bodě. Střelec nemá úplně ideální předpoklady být skvělým vůdcem, nikdy nemá jeden definitivní cíl, ale stále ho mění. Právě to Střelce udržuje v pohybu. Střelci milují společnost a dokážou se spřátelit s kýmkoli a přizpůsobit svou osobnost jakékoli situaci.

.
. | Zdroj: iStock

Video placeholde

Pokračování 5 / 5

Ryby

Pokud jsou Střelci dobří v tom, aby se daly projekty do pohybu, Ryby jako proměnlivá voda mohou uvolnit emoce lidí. Bohužel někdy na vlastní úkor. Dokážou vstoupit do situace díky své empatii a dovedou v lidech vyvolat všechny spící pocity. Jsou často léčiteli duše, protože opravdu dobře vědí, jak pracovat s energií obtížných emocí, které se objevují ve vztazích či skupinách. Kromě toho mají Ryby schopnost snít a vymýšlet naprosto nekonvenční věci. Dokážou se přizpůsobit čemukoli a plavat s proudem – v tom jim zdatně pomáhá jejich intuice.

.
. | Zdroj: iStock

Video placeholde