Domácí jahodová zmrzlina

Domácí jahodová zmrzlina Zdroj: iStock

Pravé letní osvěžení: Připravte si domácí jahodovou zmrzlinu

Užijme si jahody, ještě než skončí jejich sezóna! Připravte si proto dokonalou zmrzlinu se slazeným kondenzovaným mlékem podle kuchařky Koko – na výběr máte variantu se zmrzlinovačem i bez něj. Výsledek je každopádně v obou případech tak dobrý, že zmrzku budete chtít jíst celé léto.

Ingredience:

350 g zralých sladkých očištěných jahod, 160 g slazeného kondenzovaného mléka, 160 g polotučného mléka, 160 g šlehačky (min. 30 % tuku)

Postup:

1. Vložte jahody do mixéru, přilijte obě mléka i smetanu a veškeré ingredience promixujte na hladký krém.

2.Varianta bez zmrzlinovače: Nalijte zmrzlinu do vaničky a položte ji narovno do mrazáku. Na zmrzlinu v mrazáku se snažte nezapomínat. Po ¾ hodiny pobytu v něm začne zmrzlina u krajů krabičky už mrznout, ale uprostřed se ještě nic neděje. Je tedy potřeba ji důkladně promíchat, aby namrzala co nejrovnoměrněji. Minimálně třikrát vždycky po stejné době. Asi tak po dvou hodinách v mrazáku je připravena ke konzumaci a tak akorát. Pokud ji nechcete jíst hned, vždycky ji nechte v pokojové teplotě nejdřív 10–15 minut povolit, aby nebyla jako kámen.

3. Varianta se zmrzlinovačem: Nalijte zmrzlinu do nádoby a vložte do stroje, tady jsme hotoví po hodině, zmrzka je nadýchaná a krémovitější. Obě jsou ale moc dobré. Všech mléčných složek jsem dala po 160 gramech, jahod bylo 350 gramů.

Dobrou chuť!