...

... Zdroj: iStock.com

Posedlost podle horoskopu: Kdo ujíždí na kávě a kdo na nakupování?

Každé znamení zvěrokruhu má sklon k jedné nebo dvěma závislostem, které se během života mohou projevit. Někdy jen občas, jindy se opakují s pravidelnou přesností. Může to být cokoli – nezvladatelná touha po adrenalinu, jídle nebo sexu. Jaká posedlost je ta vaše?

Beran
Beran | Zdroj: iStock

Beran

Vaše největší závislost: Konzumace kávy ve velkém

Berani jsou tvrdí a setrvační, takže když něco dělají, dělají to co nejrychleji. Z pocitu, abyste všechno zvládli, u vás může propuknout i deprese. Obvykle jste závislí na kofeinu a máte rádi velmi silnou kávu. Jakmile vaše závislost propukne, jste jí schopní zkonzumovat neuvěřitelné množství.

Pokračování 2 / 12

Býk

Býk
Býk | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Nekontrolovaná konzumace jídla

Býci jsou posedlí jídlem. Milují a dopřávají si ho kdykoli v průběhu dne. Zvláště rádi pak ochutnávají různé lahůdky, které se jim dostanou do ruky. Vychutnají si absolutně všechno – od smaženého sýra až po vybrané francouzské sýrové delikatesy. Dávejte si proto pozor, aby se tahle závislost nezvrhla a vy jste nemuseli začít hubnout.

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Blíženci
Blíženci | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Posedlost hledáním pravdy

Blíženci jsou komunikativní a jejich mozky jsou velmi hladové. Jste doslova posedlí hledáním informací a taky neustálým hledáním pravdy. Rádi se díváte na život jinýma očima a o všem moc přemýšlíte. Někdy až moc, takže se vaše záliba stane posedlostí, která vám může zničit.

Pokračování 4 / 12

Rak

Rak
Rak | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Přehnané přehodnocování věcí

Raci velmi často přehodnocují věci nebo události, ke kterým došlo. To je vaše největší závislost, která vás může skutečně velmi užírat. A v některých případech to může vést k přehnané sebekritičnosti. Jistě, někdy je užitečné udělat krok zpět, abyste si osvěžili minulost a získali nějakou perspektivu, ovšem ne často a ne tak intenzivně.

Pokračování 5 / 12

Lev

Lev
Lev | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Přehnaná sebeláska

Někdy jsou Lvi tak moc zahledění do svého ega, že se kvůli tomu stávají slepými k okolí. Můžete být posedlí svým fyzickým vzhledem a snahou zůstat věčně mladí. To se projevuje tím, že cvičíte jako šílenci nebo se uchylujete velmi často k zásahům plastické chirurgie. Pokud to dokážete udržet pod kontrolou, není to velký problém, ale pokud nejste opatrní, může to být pěkný průšvih.

Pokračování 6 / 12

Panna

Panna
Panna | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Hygiena a čistota

Panny mají tendenci být velmi úzkostlivé, pokud nejsou věci na svém místě nebo pokud nejsou dostatečně čisté. Jakmile vejdete do místnosti, která je neuklizená, cítíte nutkavou potřebu ji začít uklízet. Totéž se týká pošty ve vaší mailové schránce nebo nepořádku na pracovním stole. Vaší posedlostí je touha něco organizovat a uklízet. Většinou je tahle závislost neškodná, ale jakmile jí podlehnete až moc, stanete se nesnesitelnými.

Pokračování 7 / 12

Váhy

Váhy
Váhy | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Nakupování

Váhy jsou známé tím, že milují nakupování. Když se něco doma rozbije nebo mají pocit, že potřebují nové oblečení, okamžitě se vypraví do obchodu. Nákupy, to je jejich lék a taky droga. A mnohdy jdete do obchodu jen proto, protože to prostě potřebujete k přežití. Další pár bot, sukně nebo nový telefon? Ovšem i tahle závislost může skončit špatně, nejčastěji prázdným kontem na vašem účtu.

Pokračování 8 / 12

Štír

Štír
Štír | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Sex a rozkoš

Štíři jsou vášnivé bytosti, které mají závislost na fyzickém kontaktu a sexuálním potěšení. Jste známí svými bláznivými polohami a experimenty v ložnici. Když někoho opravdu chcete, váš chtíč vás může naprosto přemoci, což způsobí, že nemyslíte hlavou, ale vašimi erotogenními zónami. Jedna věc je jistá – randit se Štíry není vůbec nuda.

Pokračování 9 / 12

Střelec

Střelec
Střelec | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Hazard a riskování

Střelci jsou dobrodruzi a mají sklon k riskování. To může vést k problémovým závislostem, jako jsou například hazardní hry. Ať už je to poker, sázky na koně nebo cokoli jiného, kde se dají vydělat peníze a zároveň zažít adrenalin ze hry, budete se snažit být u toho. Nemusí to být nutně katastrofa, pokud to dokážete udržet pod kontrolou, ovšem jinak hrozí, že skončíte v léčebně.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Kozoroh
Kozoroh | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Workoholismus

Kozorozi jsou velmi produktivní a od přírody pracovití. Někdy však můžou být až obsedantní, pokud jde o jejich práci. Rádi se ponoříte do jakékoli práce naplno, kterou děláte, a pracujete tak dlouho, dokud není hotová. Nemáte v sobě záchrannou záklopku, která vám řekne, stát, je potřeba odpočívat. Někdy je to nutné, abyste se nezhroutili. Tahle závislost vede často k vyhoření a depresi.

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Vodnář
Vodnář | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Sklon k nadměrnému pití

Když jsou Vodnáři unavení myšlenkami, které se jim honí hlavou, sáhnout po sklence s nějakým alkoholickým nápojem – nebo deseti sklenkách. Jako vodní znamení máte sklon ke konzumaci veškerých tekutin, od nejdražších vín až po ty levná krabicová za pár korun. Je vám to jedno, když potřebujete zapít svoje pocity, pijete cokoli. Když to přeženete, můžete mít kocovinu, což je to nejmenší. V případě, že to budete přehánět pravidelně, můžete sklouznout až k těžké závislosti na alkoholu.

Pokračování 12 / 12

Ryby

.
. | Zdroj: iStock

Vaše největší závislost: Naprosto každá!

Na čem jsou Ryby závislé? To je otázka. Rybičky mají sklon k jakýmkoli závislostem, když se cítí mizerně. Může to být touha po nezdravém jídle, alkohol nebo sex. Jakmile nějaké závislosti podlehnou, neumí se kontrolovat. Ovšem výhodou je, že trvá obvykle hodně dlouho, než je závislost zcela pohltí.